Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Νετανιάχου το είπε καθαρά:" Πρέπει να τα βρούμε με τη Τουρκία". Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα


Το Ισραήλ και η Τουρκία θα πρέπει να έχουν "ένα γόνιμο διάλογο" για να επαναφέρουν τις σχέσεις τους στο επίπεδο του παρελθόντος”,δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Jerusalem Post.
Η δήλωσή του αναδημοσιεύτηκε από τη τουρκική Hurriyet . 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νετανιάχου “η σταθερότητα στη Συρία είναι κοινό συμφέρον για το Ισραήλ και τη Τουρκία που έχουν βέβαια και πολλά άλλα κοινά”. 

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιου “είδους απολογίας για την επιδρομή στο Mavi Marmara που θα είναι βήμα προς την βελτίωση των σχέσεων. 

Οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας είναι τεταμένες μετά την επιδρομή, αλλά η σημασία της Τουρκίας στην υπόθεση της Συρίας φαίνεται ότι αλλάζει δεδομένα στην περιοχή. 

Η αλλαγή αυτή δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την Ελλάδα.Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν όσους υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να εμφανιστεί ο ελληνοϊσραηλινός άξονας, ως “μέτωπο” εναντίον της Τουρκίας. Πολύ γρήγορα οι εξελίξεις στη περιοχή φαίνεται ότι δημιουργούν νέα δεδομένα.

Από την άλλη όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει στο Onalert, το πόσο και τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει με το Ισραήλ θα εξαρτηθεί από την ίδια και μόνο. Τίποτα δεν θα της χαριστεί ,πολλά όμως μπορεί να κερδίσει ανεξάρτητα από το επίπεδο των σχέσεων που θα έχουν στο άμεσο μέλλον Τουρκία και Ισραήλ. 

Το Ισραήλ δεν έχει χάσει και μπορεί να κερδίσει πολλά από την συνεργασία του με την Ελλάδα. Σε πολλά επίπεδα. Εδώ πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και κυρίως σταθερή θέση για το τι θέλουμε,τι επιδιώκουμε,τι ζητάμε. 

Πρέπει -αν θέλουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί- να δείξουμε ότι όσα λέμε τα εννοούμε. Και αυτό ισχύει και για όσα ζητάμε ή πρέπει να ζητήσουμε.  onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου