Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Τα 94 χρόνια του ΚΚΕ και οι Εβραίοι ιδρυτές του...


Τα 94 του χρόνια κλείνει αυτές τις μέρες το ΚΚΕ, και το εορτάζει δεόντως: «Εκδήλωση αφιερωμένη στην 94χρονη διαδρομή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας διοργανώνει την Κυριακή στις 18:00 το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. 


Στην εκδήλωση θα μιλήσει η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα παραστούν εκπρόσωποι φίλιων κομμάτων από την Ισπανία και την Τουρκία. Θα ακολουθήσει συναυλία…».

Ευκαιρίας δοθείσης, θα κάνουμε κι εμείς ένα αφιέρωμα στην ίδρυση του ΚΚΕ, του κόμματος «του εγκλήματος και της προδοσίας», συμφώνως με τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον πρεσβύτερο. Θα ξεκινήσουμε από τα… προκαταρκτικά.

Στην αυγή του 20ου αιώνος, λοιπόν, σχηματίσθηκαν στην Ελλάδα οι πρώτες σοσιαλιστικές ομάδες. Τέτοιες ομάδες εμφανίσθηκαν στην Αθήνα, στον Βόλο και στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, οι οργανώσεις σε Αθήνα και Βόλο ήταν στην ουσία ολιγομελείς παρέες διανοουμένων, και παρέμειναν τέτοιες καθώς δεν κατάφεραν να «ανοιχθούν» στην κοινωνία και να προσελκύσουν τις λαϊκές μάζες. Μόνο οι εν Θεσσαλονίκη σοσιαλιστικές οργανώσεις ήσαν άξιες λόγου, λόγω της εκεί παρουσίας περί των 80.000 Εβραίων, οι οποίοι Εβραίοι ήταν διεθνώς η «μαγιά» της κομμουνιστικής ανατροπής.

Στην υπό οθωμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, οι πρώτοι σοσιαλιστές ήσαν Εβραίοι -κυρίως από την Βουλγαρία-, με πρωτοστατούντα τον Αβραάμ Μπεναρόγια, γεννηθέντα το 1887 στην Βουλγαρία και μετέπειτα διδάσκαλο της βουλγαρικής γλώσσης στο εβραϊκό σχολείο της Φιλιππουπόλεως (Πλόβντιβ). Ο Μπεναρόγια μυήθηκε στον μαρξισμό το 1907 κι έναν χρόνο αργότερα συνέγραψε το βιβλίο «Το εβραϊκό ζήτημα και η σοσιαλδημοκρατία» (την εποχή εκείνη ακόμα και το κόμμα του Λένιν λεγόταν «σοσιαλδημοκρατικό» κι όχι «κομμουνιστικό»), εις το οποίο εξηγούσε την ανάγκη στρατεύσεως των όπου γης Εβραίων στα «σοσιαλδημοκρατικά» (μαρξιστικά) κόμματα. Οι διεθνείς δυνάμεις που κατηύθυναν τα μαρξιστικά κινήματα ξεχώρισαν τον Εβραίο αυτό διδάσκαλο και το 1908 τον έστειλαν στην Θεσσαλονίκη για να οργανώσει την κατάσταση. Μέχρι τότε, οι οργανωμένοι μαρξιστές της πόλεως (άπαντες Εβραίοι…) ήταν διασπασμένοι σε μικρές γκρούπες, με πρόσχημα ιδεολογικές διαφορές, αλλά στην πραγματικότητα εξαιτίας της ελλείψεως συντονισμού και ενός ικανού ηγέτη. Αυτόν τον ρόλο ορίστηκε να παίξει ο Μπεναρόγια.

Μετά τον ερχομό του στην πόλη, οι διάσπαρτες ομάδες και ομαδούλες ενώθηκαν υπό την ηγεσία του και σχημάτισαν την «Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία – Φεντερασιόν», το 1909. Η πρώτη πράξη της Φεντερασιόν, ήταν η έκδοση μιας εβδομαδιαίας εφημερίδος, υπό τον τίτλο «Εφημερίς του Εργάτου», σε τέσσερις γλώσσες: εβραϊκά, ελληνικά, τουρκικά και βουλγαρικά. Αργότερα, η εφημερίς άλλαξε τον τίτλο της σε «Εργατική Αλληλεγγύη» (με τον ίδιο τίτλο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα του Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…) και τελικώς σε «Αβάντι», με εκδότη τον (Εβραίο) Αλμπέρτο Αρδίττι. Από τις νεώτερες εκδόσεις απαλείφθησαν οι άλλες γλώσσες κι έμειναν μόνον τα εβραϊκά, προφανώς επειδή δεν είχαν μη Εβραίους αναγνώστας…Στις εκλογές του 1915, η Φεντερασιόν εισήλθε στην βουλή με δύο βουλευτάς, τον Εβραίο Αλμπέρτο Κουριέλ και τον Έλληνα Αριστοτέλη Σίδερι, με ψήφους από τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Ο Μπεναρόγια απουσίαζε από την ενεργό δράση, διότι είχε εξοριστεί στην Νάξο, από το 1914. Αφέθη ελεύθερος το 1917 και έναν χρόνο αργότερα πρωτοστάτησε στην δημιουργία του πανελλαδικού βεληνεκούς ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδος), το οποίο προσεχώρησε στην «λενινιστική» Γ΄ Διεθνή, γινόμενο όργανο των σιωνιστών της Μόσχας.

Η ίδρυσις του ΣΕΚΕ –μετέπειτα ΚΚΕ- έγινε κατά την διάρκεια του 1ου Σοσιαλιστικού Συνεδρίου, που συνήλθε στις 17-23 Νοεμβρίου του 1918 (4-10 Νοεμβρίου με το τότε ισχύον ημερολόγιο), στον Πειραιά, μια μόλις εβδομάδα μετά την ίδρυση της ΓΣΕΕ. Πρωτεργάτης της ιδρύσεως ήταν ο Αβραάμ Μπεναρόγια, ενώ συμμετείχαν περίπου 30 σύνεδροι. Ιδού κάποια ονόματα συμμετεχόντων: Σαμουήλ Γιονά, Αβραάμ Πέχνα, Αλμπέρτο Αρδίττι, Ισαάκ Καρασσό, Χ. Μπενρουμπή, Φραντς Τζουλάτι, Ζακ Βεντούρα (ιδρυτής της νεολαιίστικης ΟΣΕΝΕ (μετέπειτα ΟΚΝΕ, σήμερα ΚΝΕ), Αλμπέρτο Κουριέλ, Αβραάμ Λεβί, Φραντς Πετρούσκα κ.α. Όπως καταλαβαίνετε, η πλειοψηφία των ιδρυτών του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) ήταν εβραϊκή, όπως και σ’ όλα τα άλλα Κ.Κ. όπου γης. Βεβαίως, στο 1ο Συνέδριο συμμετείχαν και ολίγοι Έλληνες, όπως ο Νικόλαος Γιαννιός, που μόλις κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται έφυγαν αηδιασμένοι. Ιδού τι αναφέρει σχετικώς ο Γιαννιός:

«Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν. Το υπό την ηγεσίαν μου τότε Σοσιαλιστικόν Κέντρον Αθηνών (έτος Ιδρύσεως 1911) ουδέν μέρος έλαβεν εις την ίδρυσιν του ΚΚΕ. Τουναντίον, προσεπαθήσαμεν, μεταβάντες εις τα γραφεία του, οδός Ευριπίδου, ν’ αποτρέψωμεν τους νεοφώτιστους κομμουνιστές από του να προσχωρήσουν εις την Μόσχαν, προβλέψαντες ποία κρίσις και ποία δεινά επερίμεναν τον σοσιαλισμόν της Ελλάδος και την Ελλάδα από την σοβιετικήν παρερμηνείαν του Μαρξισμού. Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισηκούσθησαν, εφόσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, οι δε γύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς. Προσήλθαμεν εν τούτοις, ως μειοψηφία, εις το πρώτον Σοσιαλιστικόν Συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ απεχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνωμεν όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας. Έκτοτε, οι παλαιοί σοσιαλισταί, επολεμήσαμεν και πολεμούμεν φανερά και τίμια τον Μπολσεβικισμόν, καθώς και τους κατοπινούς διφορούμενους “συναγωνιστάς” του» (πηγή: Ελ. Σταυρίδη, «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ»).

Το 1920, με απόφαση του 2ου Συνεδρίου του, το κόμμα προσέθεσε την λέξη «Κομμουνιστικό» στον τίτλο του (ΣΕΚΚΕ) και προσεχώρησε στην Γ΄ Κομμουνιστική Διεθνή (Κόμιντερν). Τέλος, το 1924 μετονομάσθηκε οριστικώς σε ΚΚΕ.

Τι απέγινε, όμως, ο ιδρυτής του; Μόλις οργάνωσε την κατάσταση, ο ιδρυτής του ΚΚΕ, Αβραάμ Μπεναρόγια, ολοκλήρωσε την αποστολή που του είχε ανατεθεί και απεσύρθη από την ενεργό δράση (ομοίως απεσύρθησαν και οι υπόλοιποι Εβραίοι από την πρώτη σειρά του κόμματος), διότι πλέον το κόμμα θα έπρεπε να απευθυνθεί στις ελληνικές πλατιές λαϊκές μάζες και πανελλαδικό κόμμα με αρχηγό έναν αλλοεθνή, αλλόφυλο και αλλόθρησκο δεν είχε καμιά τύχη. Ο Στάλιν του ανέθεσε την διεύθυνση του Γραφείου της Σοβιετικής Εμπορικής Ατμοπλοΐας στην Ελλάδα. Επέζησε του Β΄ Π.Π., μετανάστευσε στο Ισραήλ, όπου και απέθανε το 1979.

Τέλος, ως είθισται, ας… ευχηθούμε κι εμείς με την σειρά μας για την συμπλήρωση των 94 ετών του εθνοπροδοτικού ΚΚΕ: ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ!

Γεώργιος Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήναι. 

xryshaygh

4 σχόλια:

 1. Ως πρώην αριστερή, όταν πραγματικά ασχολήθηκα με την ιστορία του κομμουνισμού σε όλα τα επίπεδα (ίδρυση,θεωρία,ελλάδα), αισθάνθηκα τόσο ηλίθια όσο λίγες φορές στη ζωή μου...από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία του κόσμου.μια απάτη απόλυτα προορισμένη να αποτελεί τον έναν πόλο ένος πολυετούς διχασμού.
  Μια θεωρία απόλυτα ξενόφερτη και στημένη να διχάζει και να αποεθνοποιεί(συγχωρήστε μου τη λέξη).
  Για να μην τα ισοπεδώνουμε, όμως, όλα, άλλο οι δημιουργοί του κομμουνισμού και άλλο οι πατριώτες που ονειρεύτηκαν μια καλύτερη ζωή μέσα από τη θεωρια αυτή.
  Πατριώτες που πράγματι διώχτηκαν από τον άλλο(ξενόφερτο επίσης)πόλο τους πολυετούς διχασμού.
  Εξάλλου, δεν μπορούσαν οι παλαιότερες γενιές με ένα κλικ να έχουν μπροστά στα μάτια τους όλα τα πρωτοσέλιδα του ριζοσπάστη απαρχής της κυκλοφορίας του.Και πολλή ακόμα πληροφόρηση η οποία αποκτάται πλέον τόσο εύκολα και γρήγορα.
  Ελπίζω να μην κούρασα.
  Ρεγγίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Η ΦΙΛΗ ΡΕΓΓΙΝΑ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Η ΠΛΑΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΥΦΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΘΟΣ, Η, ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΠΙΤΑΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΥΧΩΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ως νυν αριστερή και κομμουνίστρια νιώθω κι εγώ την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην "Ελλήνων Παλιγγενεσία" που έκανε ένα τόσο αντικειμενικό και στηριγμένο σε ντοκουμέντα και πηγές αφιέρωμα στα 94χρονα του ΚΚΕ.
  Και να βεβαιώσω και τον συνάδελφο -καθ' ότι κι εγώ εκπαιδευτικός αλλά εν ενεργεία- ότι το ΚΚΕ θα τα εκατοστήσει και θα ζήσει γιατί όπως κι ο ίδιος ξέρει ούτε παρανομίες ούτε διώξεις ούτε εκτελέσεις ούτε και χαζά, προβοκατόρικα άρθρα όπως του πρώην γραμματέα του ΚΚΕ, Σταυρίδη, που απ' την τσαντίλα του γιατί τον διέγραψαν πήγε με το Μεταξά και στην Κατοχή ήταν διευθυντής της Εφημερίδας "Ακρόπολις" με την αμέριστη αγάπη των ναζί των τόσο αγαπητών στους παππούδες των χρυσαυγιτών,τίποτα απ' αυτά δεν κατάφεραν να ξερριζώσουν το ΚΚΕ απ' τη συνείδηση του λαού.
  Και για να ανταποδώσω προς τη χρυσή αυγή να της ευχηθώ πρώτα πρώτα να μάθουν οι βολευτές της και τα μέλη της τον Εθνικό ΄Υμνο για να μην ρεζιλεύονται από τα βιντεάκια, δεύτερον να γίνει αρχηγός τους ο Κασιδιάρης για να του περάσει και το τικ του παιδιού και τρίτον άντε βρε να βρει και μια καλή γυναίκα να νοικοκυρευτεί. Και να του περάσουν και τα νεύρα. Γιατί έχει πολλά νεύρα. Πρέπει να το παραδεχτείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μα παντού και πάντα το εβραϊκό στοιχείο; Δηλαδή δεν έφτανε η υποδούλωση των Ελλήνων στην Εβραϊκή Τρόικα (θεός-χριστός- παναγιά)μας έφεραν και την γάγκραινα του κομουνισμού πριν εκετό χρόνια και σήμερα τρίτοσαν με την οικονομική υποδούλωση της πατρίδας στα εβραϊκών οικονομικών συμφερόντων δύχτια Αυστραλός

  ΑπάντησηΔιαγραφή