Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τι κρύβει η ξαφνική «αγάπη» του Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο;


 Η Εκκλησία αποτελούσε για χρόνια τον εύκολο στόχο της Αριστεράς. Με ακραία ξεσπάσματα και εκδηλώσεις άκρατου λαϊκισμού, ανίδεοι βουλευτές (αλλά και ηγέτες) υποστήριζαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Εκκλησία πρέπει να... 
εξαφανιστεί. Τα πράγματα όμως, όπως φαίνεται, άλλαξαν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία προσέγγιση που οδηγεί στο άλλο άκρο και προκαλεί εύλογες απορίες. Ξαφνικά ο μαχητικός κ. Τσίπρας έγινε «φίλος» του Αρχιεπισκόπου και του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αλλά και ο κ. Ιερώνυμος σε κάθε ευκαιρία στηρίζει αυτές τις νέες «σχέσεις στοργής». Πρόσφατα μάλιστα χοροστάτησε στην κηδεία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα που έγινε στον Διόνυσο. Φυσικά, επρόκειτο για θρησκευτική τελετή, αλλά το γεγονός δεν παύει να ξενίζει, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Τσίπρας στην ορκωμοσία της Βουλής δεν κάνει ούτε καν τον σταυρό του.
  Το αποκορύφωμα όλων αυτών των διεργασιών είναι ένα συνέδριο που (όπως αποκάλυψε το «Βήμα») θα διοργανωθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά» και κεντρικούς ομιλητές τον κ. Ιερώνυμο και τους ηγέτες των αριστερών κομμάτων της χώρας. Η αποδοχή της πρότασης από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής προκάλεσε έντονο προβληματισμό σε εκκλησιαστικούς κύκλους. «Τι δουλειά έχει η Εκκλησία να συζητά τις σχέσεις της με κόμματα και ιδεολογίες;» ανέφερε στη «δημοκρατία» ιεράρχης της βόρειας Ελλάδας και πρόσθεσε:
  «Φαντάζεστε τι σάλος θα είχε ξεσπάσει, αν ο Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε σε συνέδριο με θέμα “Εκκλησιά και Δεξιά” και καλεσμένους, μεταξύ άλλων, τον Καρατζαφέρη και τον Μιχαλολιάκο;»
  Πράγματι προκαλούν απορίες όχι μόνο το θέμα του Συνεδρίου αλλά και η ευκολία με την οποία η Εκκλησία οδηγείται σε παγίδα. Η «αριστερή στροφή» του Αρχιεπισκόπου μπορεί να έχει τις σκοπιμότητές της, αλλά δεν μπορεί να ξεπερνά τα όρια. Φυσικά, ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα χαιρετίζει τώρα αυτή την εξέλιξη, αλλά το ίδιο σύστημα πριν από λίγα χρόνια κατηγορούσε τη λεγόμενη «δεξιά του Κυρίου» για εναγκαλισμό με συγκεκριμένους χώρους. Τώρα η «αριστερά του κυρίου» είναι καλή και αποδεκτή;
  Ο κ. Τσίπρας μέχρι πριν από λίγο καιρό υποστήριζε με πάθος «τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας - Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας και την αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών από μία επιστημονική προσέγγιση του φαινομένου της θρησκείας». Τελευταία όμως όσο ανέβαιναν τα ποσοστά του κόμματός του τόσο «μαλάκωνε» τις εντιεκκλησιαστικές θέσεις του. Πλέον μιλάει για «σεβασμό και διάλογο». Προφανώς ο στόχος για κατάληψη της εξουσίας περνάει μέσα από τις ψήφους των πιστών. Αλλά και ο κ. Ιερώνυμος, αφενός, φτιάχνει το έδαφος ώστε, αν έρθει μια πολιτική ανατροπή, αυτή να μην επηρεάσει την Εκκλησία και, αφετέρου, δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στα σχέδια αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
 Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα (και ουσιαστικά ακύρωσε) πριν από λίγους μήνες στο σχέδιο νόμου για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας στη Μονή Πεντέλης. Τότε μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος εμφανιζόταν θυμωμένος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλούσε για «νέο Βατοπαίδι».
  Ομως κύλησε νερό στο αυλάκι και τα πράγματα άλλαξαν. Το πρόσφατο αντιμνημονιακό προφίλ του Αρχιεπισκόπου ενδεχομένως συνδέεται με όλα αυτά, αφού ο κ. Ιερώνυμος δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες πολιτικές παρεμβάσεις. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, μάλιστα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «ο Αρχιεπίσκοπος ως την ώρα που έφυγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Παπανδρέου μιλούσε σπάνια και άτονα. Στη συνέχεια όμως άλλαξε και ήταν χρήσιμος».
  Η αριστερή στροφή πάντως δεν μένει απαρατήρητη στους εκκλησιαστικούς κύκλους και εδώ και καιρό προκαλεί σχόλια. Φυσικά η προσέγγιση είναι θετικό γεγονός αλλά, όταν αυτό γίνεται με διοργάνωση συνεδρίων όπως αυτό της Θεσσαλονίκης, το ζήτημα ξεφεύγει. Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας είχε ξαφνικά την... επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Εξάλλου μέχρι και Μοναστήρι επισκέφθηκε πρόσφατα στις Σέρρες.
Του Δημήτρη Ριζούλη από την εφημερίδα Δημοκρατία
http://nyxtobaths.blogspot.com
Σχόλιο Προμηθέως: Τι κάνει ο άνθρωπος για τα ψηφαλάκια του κόσμου. Πολλές στροφές κάνει το τελευταίο καιρό ο κ. Τσίπρας. Λέτε να τον δούμε να είναι και κατά των λαθρομεταναστών; Από την άλλη η εκκλησία και συγκεκριμένα ο κύριος Ιερώνυμος τι δουλειά έχει να παίρνει πολιτική θέση και συγκεκριμένα υπέρ της αριστεράς που πολεμά την εκκλησία; Γιατί όταν ιεράρχες παίρνουν θέση υπέρ ενός άλλου κόμματος, βγαίνουν όλοι να τους κατασπαράξουν και από την άλλη όταν μιλούν υπέρ της αριστεράς μούγκα στην στρούγκα; Περίεργα πράγματα, όλοι έχουν βαλθεί να γίνει ο Τσίπρας Πρωθυπουργός...

5 σχόλια:

  1. τον πουλοπουλο θα παρει και θα παει για βρουβες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    Α ΡΕ ΝΑ ΧΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ...!!!

    ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.... ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ" ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ.... ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΟΛΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ.... ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ....

    Ε ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΖΟΥΣΕ...!!!

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.... ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ...!!!

    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

    Μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να χοροστατήσει στην κηδεία του πάμπλουτου μπαμπά του Αλέξη Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης. Ο 78χρονος Παύλος Τσίπρας πέθανε
    ξαφνικά από καρδιακή προσβολή τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας 29 Οκτωβρίου.

    Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να καλύψουν την κηδεία, για να μη μάθουν οι χαχόλοι οι Έλληνες από πόσο «χριστιανική» οικογένεια προέρχεται ο άθεος Αρχηγός του Σύριζα… Eπιγραμματικά:

    1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός (Έγινε 100 ετών στις 8 Νοεμβρίου!) είχε απαγορεύσει στον πολιτικό μηχανικό γαμπρό του σύζυγο της κόρης του) να παίρνει δημόσια έργα επί Χούντας. Στον Παύλο Τσίπρα επέτρεπε, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.

    2) Η οικονομική άνεση του «καλού χριστιανού» Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»! Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην προχθεσινή κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα! 3) Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου.
    Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008. Όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή: Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται η θεωρία της Στήλης ότι όλο το σημερινό Αντιρατσιστικό Κίνημα προήλθε από τον Χουντικό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη…

    Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα. Η Αλήθεια έχει ως εξής: Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαριστός Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ, όπως πάρα πολλοί άλλοι καλοί χριστιανοί. Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρούν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ. Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες! Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη, ο οποίος τσάκωνε ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα της Χούντας δια του «Σκαπανέως ΑΤΕ»!.. Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρεί με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού!

    Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική εποποιΐα που τον οδήγησε (2 Ιουνίου 1971) στο Γουέμπλεϋ με τον Άγιαξ, Γενικός Αρχηγός του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και… Μέγας Αντιστασιακός, Ηρακλής Τσίπρας!!.. Θα τελειώσω με κάτι που ξέρουν ελάχιστοι: Στις 28 Απριλίου 1971 στην Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στον Μεγάλο Τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του Γουέμπλεύ, αν και είχε χάσει με 4-1 στο Βελιγράδι. Ήταν η πιο θρυλική νίκη στην 104χρονη Ιστορία του ΠΑΟ. Στην κερκίδα των Επισήμων του γηπέδου της Λεωφόρου βρισκόταν ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Κυβερνήσεως Στυλιανός Παττακός, έχοντας στα αριστερά του την τότε Πρώτη Κυρία, Δέσποινα Παπαδοπούλου και δεξιά του τον Ηρακλή Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωτιστικοτατες οιπληροφοριες που μας δωσατε,για να καταλαβουμε αρκετα πραγματα,οπως,για το απο που προερχονται οι αμερικανικες προτιμησεις...

      Διαγραφή
  4. ΒΡΕ ΠΩΣ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΖΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA! ΤΣΙΠΡΑΣ+ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ=ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΙ ΛΕΤΕ? ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ? ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ? ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ! ΡΕ ΚΑΤΙ ΦΟΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ! ΑΥΤΟ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΗΤΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΠΟΜΠΑ! ΕΥΓΕ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ. ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΠΑΠΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή