Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Αρχαίο Ελληνικό φύλο ίδρυσε τα Ιεροσόλυμα!!


Το γεγονός πως τα Ιεροσόλυμα, πριν από την κατάληψή τους από τον βασιλιά των Εβραίων Δαυίδ, ήταν ελληνική πόλη, μας το μαρτυρούν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς. 


Ακόμα και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος αποκαλεί την πόλη με το πραγματικό της όνομα, “Σόλυμα”. Όμως ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών.

“Απ’αυτούς οι Κάρες ήλθαν στην Ήπειρο από τα νησιά, γιατί παλαιότερα ήσαν υπήκοοι του Μίνωα, με το όνομα Λέλεγες και κατοικούσαν στα νησιά.. Όσο για τους Λυκίους, η παλιά τους καταγωγή είναι κρητική. Φιλονείκησαν όμως για την βασιλεία της Κρήτης με τα παιδιά της Ευρώπης, ο Σαρπηδών και ο Μίνως. Στην διαμάχη επεκράτησε ο Μίνως και έδιωξε τον Σαρπηδόνα μαζί με τους οπαδούς του. Εκείνοι, όταν τους έδιωξε, πήγαν στην Ασία, στην περιοχή της Μιλυάδος. Γιατί η χώρα που σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι, παλιά λεγόταν Μιλυάς και οι Μιλύες ονομάζονταν τότε Σόλυμοι”.

Αργότερα οι Σόλυμοι εποίκησαν την χώρα της Παλαιστίνης, όπου ίδρυσαν την πόλη στους πρόποδες του όρους Σιών. Το όνομα Σιών προέρχεται κι αυτό από την δωρική λέξη “σιός”, που σημαίνει Θεός. Στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό του πολιούχου θεού της πόλεος, του μεγίστου θεού των ελλήνων. Ο ναός ονομάσθηκε “Διός Σολυμέως”. 

Αργότερα μετά την κατάληψη της πόλεως το 1026π.χ. από τον Δαυίδ, γκρέμισαν το ναό του Διός, στα ερείπια του οποίου έκτισε ο Σολομών τον περιώνυμο ναό του, όπου και μετέφερε την “κιβωτό της διαθήκης”. Τα Σόλυμα οι εβραίοι στην Π.Δ. τα αποκαλούν Σαλήμ ή Γιερούσαλαημ, εξ ου και Ιεροσόλυμα. Γράφει ο Ιώσηπος στην “Ιουδαϊκή αρχαιολογία” του:

“Επειδή επί της εποχής του Αβραάμ του προγόνου μας, η πόλη λεγόταν Σόλυμα. Πολλοί λένε ότι και ο Όμηρος τα αποκαλεί Σόλυμα. Την δε προσωνυμία “Ιερό” οι Εβραίοι έβαλαν αργότερα. Ήταν κατά την εποχή που με την στρατιά του Ιησού κατά των Χαναναίων και του πολέμου, κατά τον οποίο οι Χαναναίοι κράτησαν (την πόλη), που (ο Ιησούς) κατένειμε στους Εβραίους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διώξουν (τους Χαναναίους), από τα Ιεροσόλυμα, μέχρι που την πολιόρκησε ο Δαυίδ..”.

Πολύ αργότερα, κατά την ελληνιστική εποχή, η πόλη ήταν αμιγώς εβραιοκατοικούμενη, όμως “πόλις” με βάση τα ελληνικά κριτήρια δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή, επειδή δεν είχε ούτε δήμο, ούτε βουλή, ούτε τις κύριες προϋποθέσεις για να έχει τα δικαιώματα της πόλεως. Δεν είχε ούτε γυμναστήριο, ούτε εφηβείο, ούτε σχολείο, ούτε αγορά. Μόνο όταν ο ελληνοτραφής αρχιερέας της πόλεως Ιάσων δημιούργησε αργότερα εκείνες τις προϋποθέσεις, της απένειμε ο Αντίοχος Γ’ το δικαίωμα να αποκαλείται “πόλις”. 

Αυτή όμως η επαναστροφή της παλαιάς πρωτεύουσαν των εβραίων σε ελληνική πόλη, εξαγρίωσε τους Μακκαβαίους, που ξεσηκώθηκαν κατά των ελληνικών πόλεων, με τις γνωστές από την ιστορία βιαιοπραγίες, που κράτησαν πάνω από έναν αιώνα.
aorata-gegonota

4 σχόλια:

 1. Ο ΑΒΡΑΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο ,ότι ο Αβραάμ δεν ήταν πρόγονος μας !!! Στα άλλα που γράφει όμως είναι σωστά ότι ήταν Ελληνική επικράτεια εκεί ,πριν έρθουν οι Εβραίοι επήλυδες !!

   Διαγραφή
 2. ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...

  Ο ΑΒΡΑΑΜ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ... ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ...!!!
  Ο ΜΠΟΥΧΟΥΑ ΝΤΙΝΤΙ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ... ΓΙΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΑΥΡΟΣ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ....

  Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
  Ο ΛΕΝΙΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
  Ο ΧΟΥΝΓ ΤΣΙΟΥ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ...
  Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
  Ο ΚΕΝΝΕΝΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
  Ο ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΕΛΛΗΝ.
  Ο ΕΛΒΙΣ ΕΛΛΗΝ.
  ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
  ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ... ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


  Α ΡΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...!!!

  ΑΝΤΕ, ΚΑΛΑ... ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ. ΤΡΑΒΑ ΜΠΕΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΛΒΑΝΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή