Kουμπάροι, ξαδέλφια.... και καταγωγή άπαντες από τα Ιωάννινα !
Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον Α. Φλώρο που αποδεικνύεται ως ο εγκέφαλος της σπείρας στην υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER φιλοξενεί στην έκδοσή του το «ΘΕΜΑ».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Δ. Μαρκόπουλος, μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο λογαριασμών και offshore επιχειρήσεων οι στενοί συνεργάτες και φίλοι του κ. Aρη Φλώρου, οι κύριοι Στέφανος Σιαφάκας, Νίκος Δεκόλης και Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, διοχέτευσαν στο εξωτερικό τα χρήματα της ΔΕΗ και τουΔΕΣΜΗΕ σε χρόνο μετά την πώληση της εταιρείας στις 14/11/11 στη ρωσικών συμφερόντων Worldwide Energy Ltd.
Πρόκειται για 78 εκατ. ευρώ, τα οποία ενώ έπρεπε να αποδοθούν στο κράτος πήγαν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους μετά την πώληση της εταιρείας, και.....
ειδικότερα μέσα στους πρώτους μήνες του 2012.
Την ίδια στιγμή, ο άλλος κατηγορούμενος για την ίδια υπό θεση, ο κ. Βασίλης Μηλιώνης, φέρεται βάσει των στοιχείων να έχει λάβει 20 εκατ. ευρώ σε έναν λογαριασμό στην EFG (Eurobank) Monaco ακριβώς μετά την πώληση της εταιρείας του Hellas Power (σ.σ.: είναι το συμφωνηθέν με τους Ρώσους τίμημα), τα οποία πιστώθηκαν στις 22/11/2011. Οι κινήσεις λογαριασμών προς τις ελβετικές τράπεζες φαίνεται να έγιναν μετά την αποχώρησή του και την ανάληψη της διοίκησης της Hellas Power από τον κ. Δεκόλη, έναν άνθρωπο που συνδέεται με τον κ. Αχιλλέα Φλώρο μέσω του εξαδέλφου του κ. Σιαφάκα, ο οποίος υπήρξε συμμαθητής του Αχιλλέα Φλώρου και συντοπίτης του στα Γιάννενα.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η νέα διοίκηση (Φλώρος, Σιαφάκας, Δεκόλης και Σμυρλιάδης) πραγματοποιεί διασπορά των κρατικών χρημάτων σε λογαριασμούς και offshore επιχειρήσεις. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι οι κατηγορούμενοι, οι κύριοι Αχιλλέας και Αρης Φλώρος, Σιαφάκας, Δεκόλης και Σμυρλιάδης, έχουν κοινούς δεσμούς (κουμπάροι, ξαδέλφια και καταγωγή άπαντες από τα Ιωάννινα).
Η πορεία των εμβασμάτων, λοιπόν, όπως αποκάλυψε η έρευνα, έχει ως εξής: Στις 2/5/2011 ο κ. Αρης Φλώρος ως ιδιοκτήτης της Energa Power Trading μεταβίβασε για λογαριασμό της εταιρείας του στον λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας Clariden Leu από την ελληνική EFG Eurobank το ποσό των 390.000 ευρώ. Το εν λόγω έμβασμα πήγε σε λογαριασμό με δικαιούχο τον ίδιο και με αριθμό IBAN CH94 0506 5162 6242 52000. Την επόμενη μέρα έγινε η ίδια διαδικασία για ποσό 176.000 ευρώ από τη Eurobank, ενώ πάλι στις 3/5/2011 από τη Millennium Bank πηγαίνουν στην ελβετική τράπεζα και στον ίδιο λογαριασμό 12.260.000 ευρώ!
Μέχρι και το τέλος του 2011, λίγο πριν από την εξαγορά από τα ρωσικά κεφάλαια, με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης της Energa έβγαλε εκτός Ελλάδος ποσό 44.701.000 μέσω δέκα διαφορετικών εμβασμάτων – τα ποσά που αφορούσαν τις επιστροφές χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο.
Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως τα χρήματα που μεταβιβάστηκαν στην ελβετική τράπεζα από την έτερη εξαγορασθείσα από τους Ρώσους επιχείρηση, την Hellas Power, δηλαδή, βγήκαν όπως φαίνεται όταν τη διοίκηση ασκούσε ο στενός φίλος του κ. Αχιλλέα Φλώρου, ο κ. Δεκόλης.
Σύμφωνα λοιπόν με τη δικογραφία, ο κ. Δεκόλης έδωσε εντολή να πάει έμβασμα από τη Marfin Bank στις 5/12/2011, ύψους 30.092.000 ευρώ, στην Clariden Leu και σε λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ CH94 0506 5135 8396 42000. Υστερα από εννέα ημέρες ακολούθησε κι ένα δεύτερο, πολύ μικρότερο, έμβασμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.
Από τις 2/12/2011 κι ενώ πλέον οι Energa και Hellas Power έχουν πουληθεί, μετακινούνται 40.041.998 ευρώ από τον λογαριασμό της Hellas Power στην ελβετική τράπεζα Clariden Leu παράλληλα με κατάθεση του συγκατηγορούμενου κ. Σμυρλιάδη και της εταιρείας Global Power Systems, η οποία συνεργαζόταν με τον κ. Αρη Φλώρο.
Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνεται ένα απίστευτο γαϊτανάκι offshore εταιρειών και λογαριασμών μεταξύ Νήσων Μάρσαλ, Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εταιρικών σχημάτων όπως οι International Electricity Traders,Neptune International Ltd, WWE, Κύπρος Ανάκριση Εταιρείες, Hector International Ltd, στις οποίες διαχειριστές είναι άτομα φιλικά στον κ. Αρη Φλώρο.
Η επιστροφή των χρημάτων προς το Ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να γίνει στα τέλη του 2011. Η Hellas Power φαινόταν να έχει τραπεζικά διαθέσιμα 31,2 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, καθώς και μηδενικό δανεισμό όταν πουλήθηκε. Στο υπ’ αριθμ. 996/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρεται πως η πώληση της Hellas Power A.E. έλαβε χώρα με διαφανείς διαδικασίες και με πληρωμή των σχετικών φόρων στην αρμόδια ΔΟΥ. Εν τούτοις, η απόδοση των χρημάτων στο κράτος δεν έγινε ποτέ.
ksipnistere.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου