Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Γεωστρατηγικές σκέψεις για την Πατρίδα μας...

Η γεωπολιτική στρατηγική απαιτεί αναλύσεις επί αναλύσεων και συζητήσεις για να γίνει λίγο..κατανοητή...Γεωστρατηγική είναι οι σχέσεις των κρατών σε έναν γεωστρατηγικό χώρο του πλανήτη και πώς αυτές συνδέονται μεταξύ τους..Καθώς επίσης σημαντικότατο είναι πώς κάθε κράτος επιδιώκει τα σχέδιά του..

Για παράδειγμα στην Ελλάδα, βιώνουμε την δυστυχή κατάσταση το κράτος να ετεροκαθορίζεται εν πολλοίς με βάσει τις γεωστρατηγικές σκέψεις και επιθυμίες άλλων κρατών..Φυσικά αλλότριων συμφερόντων..Το κατά πόσο μας συμφέρει να έχουμε σχέσεις και επαφές με την Αμερική, την Ρωσία, την Κίνα, την Αίγυπτο , την Ιταλία ή όποιο άλλο κράτος είναι θέμα ρεαλισμού και "πρακτικών μυαλών"..Το γεωπολιτικό παιχνίδι παίζεται σε πολλά "ταμπλώ" ταυτόχρονα και οι κανόνες φτιάχνονται μέρα με την μέρα...Έτσι μπορεί να δούμε και να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν..

Το ζητούμενο για εμάς είναι ο τρόπος και η στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στα προβλήματα..Και δεν μιλάμε τόσο για οικονομικά ζητήματα, όπου η χώρα μας έπιασε (σχεδόν) "πάτο" χάρη στους ρουσφετολόγους, στους συμφεροντολόγους, στους πολιτικάντηδες, στους τοκογλύφους αλλά και σε όλους τους..ανεκτικούς Έλληνες πολίτες
Επί της ουσίας, πώς αντιμετωπίζουμε κρίσεις και επικίνδυνες καταστάσεις;Ή προκλήσεις;Δεχόμαστε λίγο-λίγο αλλά με πιο συχνή ένταση όσο περνάνε τα χρόνια, προκλήσεις και επιθέσεις σε διεθνές επίπεδο..Στο όνομα της Μακεδονίας μας, στις μακραίωνες θλίψεις του Κυπριακού λαού λόγω Αττίλα, στα ελληνοτουρκικά, ακόμα και στις αλβανικές προκλήσεις απαντάμε με...διαμαρτυρίες και έγγραφα πρεσβειών...Είναι αυτή ορθή πολιτική εξουσίας και επίδειξης εθνικής κυριαρχίας;;Για να είσαι ισχυρός, πρέπει καμιά φορά να το δείχνεις και στους εχθρούς (ή αντιπάλους σου)..Ας μην ξεγελιόμαστε.Αντίπαλοι υπάρχουν και είναι πολλοί.Και σίγουρα τα συμφέροντά τους είναι να πλήξουν την Ελλάδα.

Για παράδειγμα, δεχόμαστε εδώ και 2 περίπου δεκαετίες επιθέσεις από τις ορδές λαθρομεταναστών που όλο..ξαφνικά ανακάλυψαν την Ελλάδα και είπαν να έρθουν να μαζεύουν μανταρίνια ή να πουλάνε σιντι...Μήπως είναι μια ισχυρού επιπέδου γεωστρατηγική επίθεση;;Και όχι μία..ανθρωπιστική κρίση (απλά;)..Ας κοιτάξουμε λοιπόν κατάματα ό,τι μας σερβίρουν και ας είμαστε έτοιμοι..

Κάθε χώρα έχει τον στρατό της, την αστυνομία, Εθνοφρουρά, αλλά και κάθε ΠΟΛΙΤΗ - ΟΠΛΙΤΗ(ιδού και η υποχρεωτική θητεία στο στράτευμα) για να αμύνεται εξωτερικών κινδύνων..Πώς αξιοποιούμε τον στρατό μας εδώ και δεκαετίες;;Επιτρέποντάς του να μην κάνει αυτό που πρέπει σε καταστάσεις όπως τα Ίμια ή του Σιαλμά ή του Ηλιάκη;;Επιτρέψαμε στους Αλβανούς να γεμίσουν με πρέζα τις φτωχογειτονιές, να φέρουν χιλιάδες καλάσνικοφ...Τόσα άλλα τα οποία γνωρίζουμε αλλά δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε..

Πώς θα αμυνθούμε σε αυτές τις καταστάσεις;Απλώς κοιτώντας τες και κρίνοντάς τες εκ των..υστέρων (ιδού και οι ψεύτικες και "φτιαχτές" μετέπειτα του προβλήματος κόντρες και αγωνίες αναρχοαριστερών και ακροδεξιών)...Ας δούμε πώς θα θωρακίσουμε την πατρίδα μας...Για να μπορούμε εμείς και τα παιδιά μας να κάνουμε και να ελπίζουμε στην Ανάσταση που έρχεται!

Καλή Ανάσταση συνΈλληνες, συνΕλληνίδες!

Με τιμή.
Πελασγός

Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου