Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ενδιαφέρον Ιράκ για εκπαίδευση στην Ελλάδα σε στρατιωτική τεχνογνωσία

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Εξειδικεύει το Ιράκ το ενδιαφέρον του για να  εκπαιδευτεί στρατιωτικό προσωπικό του από Έλληνες στην εξουδετέρωση βομβών με ρομπότ και άλλες τεχνικές,καθώς όχι μόνο συνεχίζεται αλλά αυξάνεται ο αιματηρός απολογισμός στην χώρα αυτή από τις βομβιστικές επιθέσεις κατά πολιτών.Μόνο τις τελευταίες 100 ημέρες έχουν σκοτωθεί πάνω από 3.000 άτομα!

Η αρχική θετική εικόνα διαμορφώθηκε σε επίδειξη που έγινε προ ημερών στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του Ιρακινού Υπουργείου Άμυνας, στρατηγού  Mohan Hafith Fahad Al - Frage, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Η επίδειξη έγινε παρουσία της Αναπληρωτού Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά η οποία έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο  Αθανάσιο  Τσέλιο,  να δώσει την δέουσα υπηρεσιακή συνέχεια μετά το ενδιαφέρον για λεπτομέρειες που εκδήλωσαν οι Ιρακινοί για την μέθοδο που εφαρμόζουν οι Ελληνες στρατιωτικοί. Πιό έντονο ήταν το ιρακινό ενδιαφέρον για το  γερμανικής κατασκευής ''ρομπότ'' Theodore ( ''Θόδωρος'') που είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο μέσο  του Μηχανικού για την ανίχνευση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών βαρέως τύπου σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους , οχήματα και άλλα παγιδευμένα μέσα.  




"Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει  τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ", διαβεβαίωσε τότε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας τον Ιρακινό αξιωματούχο,που κατά τις πληροφορίες που συγκεντρώνει η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι δίνει συνέχεια.Και αυτό προφανώς διότι είναι σαφώς καλύτερο να μάθουν οι ιρακινοί στρατιωτικοί στην πράξη και μάλιστα από συναδέλφους τους στρατιωτικούς τις εφαρμογές επί του πεδίου, παρά από τα ...προσπέκτους ή από απλούς πολιτικούς υπαλλήλους των εταιριών.

Η επίδειξη του  ρομπότ - ένα από τα διάφορα ειδικά μέσα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις - έγινε  στο πλαίσιο παρουσιάσεων προκειμένου να εξευρεθούν τυχόν πεδία συνεργασίας στην παροχή εκπαίδευσης, τεχνογνωσίας οργάνωσης ακόμα και παροχής στρατιωτικού υλικού ( δωρεάν μεταχειρισμένου  ή  πώληση καινούργιου).

Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν η Αθήνα είχε δωρίσει  ρωσικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα BMP.

 3.000 νεκροί σε 3,5 μήνες!

Στο μεταξύ 48  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 226 τραυματίστηκαν στην σειρά βομβιστικών επιθέσεων που εξαπολύθηκαν σε διάφορες πόλεις του Ιράκ και κυρίως στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, τις τελευταίες ώρες. Οι εκρήξεις στη Βαγδάτη σημειώθηκαν στις περιοχές Σαίπ, Χουρίγια, Σούρτα Αλ Ραμπία και Χαμπίμπιγια.Στην βομβιστική επίθεση που εξαπολύθηκε προχθές στην πόλη Σελαχαντίν έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι εκ των οποίων οι 9 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις εκρήξεις που σημειώθηκαν από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα στο Ιράκ έχασαν τη ζωή τους πάνω από 3.000  άνθρωποι.

Οι απειλές αυτού του τύπου είναι όχι μόνο συχνές αλλά και πολλών μορφών στο Ιράκ  από την εποχή ακόμα της αμερικανικής επέμβασης. Το ίδιο γίνεται και τώρα στην φάση της ανασυγκρότησης της χώρας.


Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: inforamzanloan@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή