Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Πόλη αρχαιολογικής σημαίας με νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ιστορικές ρίζες στην σημερινή τουρκία..

Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει τη χαμένη πόλη του προφήτη Αβραάμ κατά τις ανασκαφές στην περιοχή της πόλης Kilis, κοντά στα σύνορα με την Συρία. 


Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα της Αττάλειας, διαπιστώθηκαν πειστικές αποδείξεις ότι ο προφήτης ζούσε κάποτε εδώ. Επιπλέον εντοπίστηκαν ασημένια νομίσματα που βρέθηκαν ανάμεσα στους θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Η νοτιοανατολική επαρχία Κίλις είναι από τις πιο ‘καυτές’ επαρχίες στην Τουρκία κατά τους τελευταίους μήνες και προσελκύει αυξημένο ενδιαφέρον από ιστορικούς καθώς οι πρόσφατες ανακαλύψεις έφεραν στο φως ίχνη του προφήτη Αβραάμ αλλά τμήμα του θησαυρού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 


«Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλήθηκαν από πάπυρους που αναφέρονται στην εποχή του Σιδήρου, βρήκαμε τη χαμένη πόλη που είναι το μέρος όπου έζησε ο προφήτης Αβραάμ. Αυτή η περιοχή  έχει τώρα μεγάλες δυνατότητες για τον τουρισμό τόσο για την επαρχία, όσο και για όλη την Τουρκία. Βρήκαμε επίσης, 134 ασημένια νομίσματα που χρονολογούνται στο θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου», δήλωσε ο επικεφαλής των ομάδων των αρχαιολόγων και αναπληρωτής καθηγητής Atilla Enginστο Πανεπιστήμιο ‘Δημοκρατίας’ –Cumhuriyet. 


Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος καθηγητής, είπε ότι η περιοχή έχει σημαντικά αρχαιολογικά στοιχεία και έργα τέχνης, ιδιαίτερα στην τούμπα Όιλουμ- Oylum tumulus, που είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη στην περιοχή. 


«Αυτή η τούμπα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Τουρκία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στην περιοχή υπήρξε κάποτε ένα ισχυρό βασίλειο που βρίσκονταν σε μεγάλη ακμή την εποχή του Χαλκού. 

Εντοπίστηκαν σφηνοειδή έγγραφα και σφραγίδες Χετταίων βασιλέων, τα οποία βρήκαμε σε τρεις ανασκαφικές περιόδους. Πιστεύουμε, δηλαδή,  ότι εδώ βρίσκεται η αρχαία πόλη του Οδυσσέα. 


 Πάπυροι που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. δείχνουν ότι αυτή η πόλη είχε μεγάλη επιρροή. Φυσικά χρειαζόμαστε περισσότερα έγγραφα και ευρήματα για να επιβεβαιώσουμε την υπόθεση αυτή. Εμείς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στην περιοχή», είπε ο καθηγητής. 


Κάποτε υπήρχε η σκέψη ότι ήταν πόλη του Οδυσσέα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι νέες ανακαλύψεις έδειξαν  ότι η τούμπα Όιλουμ είναι πολύ αρχαιότερη πόλη. 


«Λέμε για τον Οδυσσέα, γιατί το όνομά του, αναφέρεται στους αρχαίου παπύρους και στους παπύρους των Χετταίων. Λένε, επίσης, ότι  στην πόλη ζούσε ο προφήτης Αβραάμ. Όταν θα είμαστε σε θέση να το αποδείξουμε θα είναι μια συγκλονιστική ανακάλυψη και θα προξενήσει μεγάλο ενδιαφέρον». 


Σύμφωνα με τον καθηγητή Attila Engin, οι αρχαιολόγοι έχουν φθάσει σε βαθιά στρώματα της τούμπας. Τα ευρήματα θα εκτεθούν στο μουσείο Κιλίσα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου