Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η επόμενη μέρα των εκλογών στη γερμανία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ


Στο SPD, αρχαιότερο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης, οι εσωκομματικές εξεγέρσεις δεν συνηθίζονται. Όταν το 1914 οι Σοσιαλδημοκράτες βουλευτές στο Ράιχσταγκ ψήφισαν τις πολεμικές πιστώσεις και πρόδωσαν τη δέσμευση της Δεύτερης Διεθνούς για γενική απεργία που θα εμπόδιζε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο και εισέπραξαν τα χειροκροτήματα της Δεξιάς, μόνον ο Μπέμπελ τόλμησε να πει: «Όταν με χειροκροτεί ο εχθρός μου, αναρωτιέμαι ποια βλακεία έχω κάνει».
Μόνο όταν το 1977 ο καγκελάριος Σμιτ άνοιξε το θέμα της εγκατάστασης των Πέρσινγκ και Κρουζ στη χώρα υπήρξε εσωκομματική εξέγερση της Νεολαίας, με επικεφαλής τον μετέπειτα καγκελάριο Σρέντερ.

Σήμερα, την ώρα που η συνεργασία με τη Μέρκελ είναι μονόδρομος καθώς σε αντίθετη περίπτωση το SPD θα χρεωθεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με κλειδωμένο ένα πολύ μικρότερο από το πρόσφατο αποτέλεσμα ποσοστό, η κομματική βάση είναι σε μεγάλο βαθμό στα πρόθυρα της εξέγερσης, με μια πλειάδα στελεχών να ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για την έγκριση ή όχι της συμμετοχής του κόμματος σε έναν Μεγάλο Συνασπισμό.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές, καθώς η δυσαρέσκεια της βάσης δίνει στους Σοσιαλδημοκράτες τη νομιμοποίηση μιας σκληρής και απαιτητικής διαπραγμάτευσης με τη Μέρκελ, με ζητούμενο όμως το πραγματικό περιεχόμενο των διαφωνιών.

Να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η Μέρκελ συνεχίζει στο εσωτερικό την πολιτική της ατζέντας 2010 για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που επέβαλε ο Σρέντερ από το 2000, και σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη οικοδομεί πάνω στην επιλογή εθνικής περιχαράκωσης που εγκαινίασε ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος το 2000 στη Νίκαια και κατοχύρωσε το 2005 μετά την απόρριψη της Συνταγματικής Συνθήκης σε Γαλλία και Ολλανδία.

Με άλλα λόγια, η πιο σκληρή διαπραγμάτευση της ηγεσίας του SPD δεν θα είναι με τη Μέρκελ, που μπορεί να αξιοποιήσει τη σκληρή στάση των Σοσιαλδημοκρατών για να περιορίσει τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές, αλλά με την κομματική βάση, τα μεσαία στελέχη και τους φίλα προσκείμενους συνδικαλιστές.Αν η συγκατοίκηση με τους Χριστιανοδημοκράτες από εξαίρεση γίνεται κανόνας, τότε η ηγεσία του SPD μπορεί να βρεθεί μπροστά στην πρώτη στην ιστορία του κόμματος εσωκομματική εξέγερση.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=31706&subid=2&pubid=63894079
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου