Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

"Περίεργα παιχνίδια" με αμερικανική συμμετοχή - βαλλιστικούς πυραύλους βλέπουν ότι φτιάχνει η Βόρειος Κορέα

Σύμφωνα με εκθέσεις πληροφοριών των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ν.Κορέας, η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει ένα νέο βαλλιστικό πύραυλο με βεληνεκές άνω των 300 χιλιομέτρων.
« Ο Βορράς αναπτύσσει ένα νέο βαλλιστικό πύραυλο εμβέλειας 200-300 km , που αποτελεί πιθανόν μια βελτιωμένη έκδοση του πυραύλου τύπου κρούζ KN – 02 ο οποίος διαθέτει δραστικό βεληνεκές 140 χλμ» , δήλωσε στρατιωτική πηγή της Ν.Κορέας. «Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε την σχετική πληροφορία» ανέφερε με νόημα ο ίδιος αξιωματούχος.
Ο Βορράς έχει ήδη πυραύλους τύπου κρούζ όπως τον KN – 01 με εμβέλεια 160 χλμ και τον Silkworm με βεληνεκές 100 km. Αλλά οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι πιο απειλητικοί , επειδή είναι πολύ πιο γρήγοροι, αναφέρει το νοτιοκορεατικό δημοσίευμα .
Ένα κακό παράδειγμα θα ήταν π.χ. ο κινεζικός βαλλιστικός πύραυλος DF – 21D , με εμβέλεια 1.500 χλμ. και ο οποίος θεωρείται μεγάλη απειλή από τις ΗΠΑ. Εάν η Βόρεια Κορέα υλοποιούσε την ανάπτυξη ενός τέτοιου πυραύλου , θα αποτελούσε ύψιστη απειλή για τα πολεμικά πλοία της Νότιας Κορέας και του αμερικανικού στόλου στην περιοχή ειδικά σε μία ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση .
Δεδομένου τους υποτιθέμενους στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ της Β.Κορέας και του Ιράν , οι νοτιοκορεατικές αρχές έχουν λάβει γνώση της ανακοίνωσης της Τεχεράνης το 2011, ότι θα δοκιμαστεί με επιτυχία ένα αντιπλοϊκός βαλλιστικός πύραυλος με βεληνεκές 300 km . « Υπάρχει μια πιθανότητα η Τεχεράνη να υποστηρίξει αυτό το έργο », προσέθεσε η ίδια πηγή .


http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2013/10/14/2013101400683.html
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
http://www.analystsforchange.org/2013/10/300.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου