Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τουρκικές "βαρκάδες" στην Σκύρο - προσπαθούν να ανιχνεύσουν τα Ελληνικά συστήματα άμυνας;!

Σε μία πρόκληση που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος αποκλείεται να έμενα αναπάντητη, προχώρησε η Τουρκία «πολιορκώντας» την «καρδιά» της ελληνικής αεράμυνας, και γενικότερα της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο Αιγαίο, της Σκύρου.

Προχθές το απόγευμα η τουρκική φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ-200ΤΝ, η «Ορούκ Ρέϊς» βγήκε από τα Στενά και κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά, με κατεύθυνση πάλι την Εύβοια και την Αττική.

Στις 22.32 μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου και άρχισε σχεδόν ένα πλήρη κύκλο γύρω από το νησί.

Μπήκε από τα βόρεια, κατευθύνθηκε δυτικά, μετά πήγε νότια και γύρισε πάλι προς την ανατολική πλευρά απ΄όπου όμως στις 23.04 ακολούθησε πορεία νοτιοανατολική έπλεε προς την Κάρπαθο. Καθ’όλη την διάρκεια της πορείας της γύρω από την Σκύρο είχε ανοικτά τα ηλεκτρονικά της συστήματα «αλιεύοντας» εκπομπές από τα ραντάρ και τα συστήματα του νησιού που ήταν ανοικτά εκείνη την ώρα.

Κοντά του στην Σκύρο ήταν η παλιά ελληνική φρεγάτα «Κανάρης» κλάσης «S».

Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας ανέγνωσε μέσω ασυρμάτου μήνυμα στον Τούρκο ομόλογό του ότι είχε παραβεί τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης και έπρεπε να αποχωρήσει άμεσα, αλλά ο Τούρκος δεν απάντησε.

Η επιλογή της Σκύρου, φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι. Η Σκύρος είναι  βασικός πυλώνας της αεράμυνας στο Αιγαίο, έχοντας βάση μεταστάθμευσης όλων των μαχητικών της ΠΑ, έχει MIM-104 Πάτριοτ, αλλά έχει και κάτι εξίσου σημαντικό: Επάκτιες πυροβολαρχίες βλημάτων εδάφους-επιφανείας MM-40 Exocet, οι οποίοι μάλιστα ενεργοποιήθηκαν άμεσα.

Δεν εγκλώβισαν το τουρκικό πλοίο για ευνόητους λόγους (άλλωστε η τουρκική φρεγάτα πιθανότητα για τον λόγο αυτό «πολιόρκησε» την Σκύρο για να συγκεντρώσει ηλεκτρονικές»πληροφορίες» για τους Exocet) αλλά επιβεβαιώθηκε η άμεση δυνατότητα αντίδρασης του Ναυτικού.

H κίνηση έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη στην Βουλή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Α.Δαβάκη ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε «υπερσυγκέντρωση δυνάμεων σε μικρασιατικά παράλια και Έβρο».

defenenet.gr
Πηγή

3 σχόλια:

  1. Τόν κυβερνήτη τής φρεγάτας μας ό μογγόλος τόν έγραψε στά παπάρια του. Γιατί άραγε? Είναι τόσο πολύ μάγκας ό βάρβαρος μογγόλος, ή έχει τήν φιλιπινέζα του γιά βοηθό τόν αποστολάκη νά τού ψήνει καφεδάκι, νά τού κάνει μασαζάκι, καί άλλες ''υπηρεσίες''? Γαμημένοι προδότες πώς καταντήσατε τήν πατρίδα μας..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγαλε ξερουν τα παντα μεσο τους νατοικους -αγγλογερμανους και τον τουρκικο δοριφορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον δικομας δοριφορο τον πουλισαν τους κατασκοπους τους εδωσε ο μεγαλος τραγουδιστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή