Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Βούλιαξε» από μετανάστες το 2012 η Γερμανία

Σχεδόν 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι - αριθμός ρεκόρ από το 1995 - μετανάστευσαν στη Γερμανία το 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Επιπλέον, κατά το ίδιο διάστημα 712.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γερμανία.


«Τα αίτια της μετανάστευσης διαφεύγουν της προσοχής. Τα δύο τρίτα των μεταναστών το 2012 ήρθαν στη Γερμανία από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ισχυρό ρεύμα μετανάστευσης σημειώθηκε από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, δηλαδή από χώρες που υποφέρουν κάτω από το βάρος της επιβληθείσας από τη Γερμανία πολιτικής λιτότητας.

Ως εκ τούτου, θα ήταν λογικό να θεωρήσει κανείς τους μετανάστες θύματα των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών για τις οποίες ευθύνεται η Γερμανία», επισημαίνει η εφημερίδα «Neues Deutschland», ενώ η «Berliner Zeitung» παραθέτει τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος χαιρέτισε την ενίσχυση της μετανάστευσης εξειδικευμένων εργαζόμενων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Γερμανία εξαρτάται από αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ, τοποθέτηση η οποία εκλήφθηκε ως αιχμή προς το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών, που καλλιεργεί, όπως εκτιμά η εφημερίδα, κλίμα κατά της ελεύθερης διακίνησης.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί το στοιχείο της αύξησης εκείνων που εγκαταλείπουν τη Γερμανία. Η «Neue Osnabrucker Zeitung» διερωτάται: «Τι γίνεται με το 5% της αύξησης αυτών που έφυγαν από τη Γερμανία;

Φεύγουν άτομα με υψηλή κατάρτιση: γιατροί που αμείβονται καλύτερα και επιζητούν πιο ανθρώπινες ώρες εργασίας, επιστήμονες σε αναζήτηση διεθνούς αναγνώρισης και αλλοδαποί μηχανικοί, οι οποίοι προτιμούν να μεταδώσουν στις πατρίδες τους τις γνώσεις που απέκτησαν».

Αναφέρει και προσθέτει ότι «οι επιπτώσεις της ευρωκρίσης αποδυνάμωσαν μεν την τάση των ατόμων που φεύγουν, είναι ωστόσο απαραίτητο να διευρύνει κανείς την οπτική του γωνία και να μην αναρωτιέται μόνο "ποιός έρχεται"».

http://www.defencenet.gr/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου