Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Φουντώνουν» τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό και η διαπραγμάτευση με την τρόικα πυροδοτούν εξελίξεις Αναβρασμός στα κομματικά επιτελεία και ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηθούν τριπλές κάλπες τον Μάιο.

«Φουντώνουν» καθημερινά τα σενάρια περί τριπλών εκλογών τον Μάιο παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι επιδίωξή του είναι η εξάντληση της κυβερνητικής θητείας.

Στα κομματικά  επιτελεία συζητείται εντονότατα το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες και για εθνικές εκλογές, μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν τις θέλει, αλλά τα δεδομένα μέχρι στιγμής δεν του επιτρέπουν να αισιοδοξεί για εξάντληση της τετραετίας.

Το γεγονός μάλιστα ότι το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται πακέτο παροχών προς τους πολίτες, με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα, δείχνει πως οι πρόωρες κάλπες όχι μόνο παραμένουν στο μυαλό τους, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει και ένας άτυπος σχεδιασμός.

Οι ευρωεκλογές έχουν πάρει από τώρα χαρακτήρα δημοψηφίσματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών του Μαΐου ο πρωθυπουργός εξετάζει ανασχηματισμό και μάλιστα τον Απρίλιο. Πριν δηλαδή από τις ευρωεκλογές και όχι μετά από αυτές, ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς από το εκλογικό αποτέλεσμα γεγονός που με τη σειρά του εντείνει τα σενάρια για τριπλές κάλπες.

Ο ανασχηματισμός άλλωστε αναμένεται να έχει κεντρικό πρόσωπο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και με αφορμή την αντικατάσταση υπουργών που θα χρειαστεί να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς διαμηνύει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευτεί την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές την άνοιξη του 2015, τότε θα είναι αυτός που θα φέρει την ευθύνη για οποιαδήποτε «ανωμαλία» προκληθεί στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Ωστόσο, η Κουμουνδούρου θεωρεί τελείως αποπροσανατολιστική την εν λόγω συζήτηση καθώς πιστεύει ότι το ζήτημα των εκλογών θα ανοίξει αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές μια και θα είναι τέτοια η ήττα των κυβερνητικών εταίρων που αναγκαστικά θα προκληθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην πρόωρη κάλπη.

Ένα ακόμα όμως σενάριο είναι ότι ο κ.Σαμαράς, θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει προκαλώντας με δική του πρωτοβουλία εκλογές τον Οκτώβριο, όταν δηλαδή εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το χρέος και οι πολίτες α έχουν προλάβει να «γευτούν» τις όποιες παροχές από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Δεν τις θέλει κανείς

Με όλη αυτή την εκλογολογία, το ερώτημα είναι, ποίος επιθυμεί να πάει η χώρα σε εθνικές εκλογές…

Η ΝΔ, βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται συνεχώς και τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιεί το προβάδισμά του απέναντι σο κυβερνών κόμμα, ενώ η δυσαρέσκεια που υπάρχει για την κυβερνητική πολιτική εκτιμάται ότι θα μεταφραστεί σε μια μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές.

Ακόμα και «παραδοσιακά» κάστρα της ΝΔ (όπως η Α’Αθήνας) δείχνουν να έχουν χάσει τη δυναμική τους, με αποτέλεσμα αρκετοί βουλευτές να επισημαίνουν σε συνεργάτες του πρωθυπουργού πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν αργότερα, ώστε να ανακτήσει το κόμμα τη δύναμή του.

Αντίστοιχη είναι και η επιδίωξη του κ. Βενιζέλου ο οποίος βλέπει το ΠΑΣΟΚ να καταρρέει δημοσκοπικά και την δική του δημοτικότητα να βρίσκεται στο ναδίρ.

Το Κίνημα φλερτάρει πλέον ακόμα και με μη είσοδο ση Βουλή καθώς τα ποσοστά του είναι στα επίπεδα του 3% με 3,5%. Μόνη ελπίδα, σύμφωνα με ορισμένα στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, είναι η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς μέσω του «αρραβώνα» ΠΑΣΟΚ και «58».

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να επιμένει ένθερμα στις πρόωρες εκλογές, έχει ανάγκη από περισσότερο χρόνο.

Αυτό άλλωστε απέδειξε και η πρόσφατη ομιλία του κ.Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία διεμηνύθη πως δεν πρόκειται πλέον να γίνουν ανεκτά φαινόμενα «Τατσόπουλου», καθώς το κόμμα και τα στελέχη του εισέρχονται σε νέα, πρωτόγνωρα καθήκοντα και νέες, πρωτόγνωρες απαιτήσεις.

Αλλά η πολυφωνία εντός του κόμματος δεν είναι το μόνο ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν έχει καταφέρει να πάρει κεφάλι από τη ΝΔ αλλά τα ποσοστά του δεν επιτρέπουν «όνειρα» για αυτοδυναμία. Στο τραπέζι των συνομιλιών ήδη συζητούνται σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας τόσο με του ΑΝΕΛ όσο και με τη ΔΗΜΑΡ, με την οποία ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να ρίξει «γέφυρες».

Οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού και για τον ανασχηματισμό, όπως και για πιθανές πρόωρες κάλπες, αναμένεται να ληφθούν αρχές Απριλίου, αφού κλείσει και ο τελευταίος κύκλος διαπραγμάτευσης με την τρόικα και ξεκαθαρίσουν τόσο οι προθέσεις των δανειστών για το ελληνικό χρέος όσο και το πολιτικό τοπίο στη χώρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου