Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου

Εκ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Με την παρότρυνση να σκεφτούμε όλοι τον διπλανό μας να αγαπήσουμε αλλήλους αλλά και τους εαυτούς μας, προασπίζοντας την πίστη μας και να διατηρούμε την ελπίδα ζωντανή, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερική Δημήτριος χαιρετίζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μέσα από το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ευχές γεμάτες αγάπη, ελπίδα, ειρήνη και χαρά. 
Διαβάστε αναλυτικά τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αμερικής:

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
   
Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,
   
Στην αρχή ενός νέου χρόνου οι σκέψεις και λόγοι πολλών είναι γεμάτοι με προσδοκία του μέλλοντος καθώς το ημερολόγιο αλλάζει από τον έναν χρόνο στον επόμενο.

Η προσδοκία και οι ελπίδες συνίστανται στο ότι το νέον έτος θα φέρει νέες εμπειρίες, συναρπαστικές ευκαιρίες και ευλογίες υγείας, ευτυχίας και ασφάλειας.

Γιά ορισμένους, την ευχή «καλή χρονιά» ακολουθούν ελπίδες ότι η νέα αυτή χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη.

Άλλοι, οι οποίοι αντιμετώπισαν σημαντικές προκλήσεις, ακόμη και απώλεια, ελπίζουν σε ειρήνη και ηρεμία. 
   
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καθοδηγούμεθα από τους λόγους του μεγάλου Αποστόλου Παύλου για να γνωρίσουμε την αληθινή πηγή της ελπίδος η οποία θα πρέπει να γεμίζη την καρδιά και το νού μας.

Η διαρκής ελπίδα η οποία πραγματώνεται από τις ευλογίες της χαράς και της ειρήνης πηγάζει από τον Θεό.

Στο τέλος της επιστολής του προς Ρωμαίους ο Απόστολος γράφει, Ο δε Θεός της ελπίδος πληρώσαι υμάς πάσης χαράς και ειρήνης εν τω πιστεύειν, εις το  περισσεύειν υμάς εν τη ελπίδι εν δυνάμει πνεύματος αγίου (Ρωμ. 15:13).

Στην προτροπή του επιβεβαιώνει, επίσης, ότι η ελπίδα η οποία προέρχεται από τον Θεόν είναι το αποτέλεσμα της πίστεως.

Είμεθα χαρούμενοι και γαλήνιοι και ελπίζουμε στην δύναμη και παρουσία του Αγίου Πνεύματος διότι πιστεύουμε.

Μέσα από την πίστη μας στην χάρη του Θεού όπως αποκαλύπτεται μέσω του Χριστού, ελπίζουμε στην σωτηρία από την αμαρτία και τον θάνατο.

Καθώς λαμβάνουμε με πίστη το Ευαγγέλιο της αλήθειας και πιστεύουμε στον Χριστό, ελπίζουμε στο παρόν και στο μέλλον.

Έτσι, στην αρχή αυτού του νέου έτους και κάθε νέας ημέρας, η ελπίδα μας πρέπει να στηρίζεται ασφαλώς επί του Χριστού.

Προσδοκούμε αυτό που μπορεί να έλθη μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά η προσδοκία μας πρέπει να προέρχεται από ένα θεμέλιο ελπίδος στο θέλημα και στη δύναμη του Θεού.

Αυτή είναι ελπίδα η οποία δεν μπορεί να σβήση ή να εξαλειφθή. Είναι ελπίδα η οποία μπορεί να ανθέξη οποιαδήποτε δοκιμασία ή πρόκληση παρουσιασθή.

Είναι ελπίδα η οποία μεταφέρει τις ψυχές μας σε μεγάλα πνευματικά ύψη όπου τα θαυμαστά και εκπληκτικά έργα του Θεού αποκαλύπτονται.
   
Αλλά δεν είναι μόνον δική μας ελπίδα.

Είναι ελπίδα η οποία προσφέρεται σ’όλους και στον κάθε άνθρωπο, ελπίδα η οποία πρέπει να μοιράζεται.

Στην αρχή του νέου έτους προκαλούμεθα να σκεφθούμε όχι μόνον τους εαυτούς μας αλλά και τις ανάγκες των άλλων.

Καθώς είμεθα σε θέση να νιώθουμε ασφαλείς χάρις στις υποσχέσεις και στην δύναμη του Θεού, μπορούμε να προσφέρουμε διακονία ελπίδος στους συνανθρώπους μας.

Έχουμε τα εφόδια για να μεταβούμε στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι αναζητούν την ελπίδα και να τους οδηγήσουμε στον Ιησού, τον Κύριο της ελπίδος.
   
Η έμφαση στην ελπίδα η οποία γεννιέται μέσα από την πίστη ταιριάζει σ’αυτή την ημέρα καθώς τιμούμε τον Μέγαν Βασίλειον και προσφέρουμε την στήριξή μας στην αγαπημένη μας Ακαδημία Αγίου Βασιλείου.

Διά των λόγων και πράξεών του ο Άγιος Βασίλειος υπήρξε υπέροχο παράδειγμα ενός ανθρώπου ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στο να προσφέρει ελπίδα.

Τα κηρύγματα, οι επιστολές και τα θεολογικά συγγράμματά του είναι διαποτισμένα με ελπίδα στην ένδοξη εκπλήρωση των υποσχέσεων του Θεού.

Η διακονία του στο όνομα του Χριστού στόχευε πάντοτε στην προσφορά ελπίδος στις ζωές των αρρώστων, των πασχόντων, των φτωχών, των ορφανών και των περιφρονημένων.

Η Ακαδημία Αγίου Βασιλείου έχει τιμήσει την κληρονομιά αυτού του μεγάλου Αγίου, οικοδομώντας μία διακονία ελπίδος για νέους και παιδιά.

Επί δεκαετίες, πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν βιώσει στην Ακαδημία την ειρήνη και την χαρά διότι έχουν έλθει σ’ αυτόν τον ιερό τόπο όπου κυριαρχεί η αγάπη του Θεού, η δύναμη της πίστεως και η ανανέωση της ελπίδος.

Έχουν δεί ότι και στις πλέον δύσκολες περιστάσεις της ζωής μπορεί να υπάρξη αληθινή ελπίδα, και αυτή η ελπίδα μπορεί να τους ενισχύση και γαλουχήση στην ζωή της πίστεως, θεραπείας και χάριτος.
   
Κάθε χρόνο, τον μήνα Ιανουάριο, υπό την ηγεσία της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών και των ενοριακών παραρτημάτων αυτής, καλούμεθα να προσφέρουμε ειδική εισφορά στην Ακαδημία Αγίου Βασιλείου.

Καθώς προσφέρετε στις ενορίες σας και κόβετε την Βασιλόπιττα, σας παρακαλώ να δώσετε με γενναιοδωρία στην προσφορά σας σε αυτή την διακονία αγάπης.

Είθε ο Θεός της ελπίδος να σας χαρίζη ειρήνη και χαρά, και είθε να είσθε ευλογημένοι με την δύναμή Του καθώς μοιράζεσθε με όλους τους συνανθρώπους σας αυτήν την ελπίδα άνωθεν.

Χρόνια πολλά και καλό και ευλογημένο το 2014.

              Μετά πατρικής εν Χριστώ αγάπης,
            † ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου