Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Κάντο...όπως ο Μέγας Αλέξανδρος

Το 340 όταν ο Φίλιππος έκανε εκστρατεία εναντίον του Βυζαντίου ,άφησε τοποτηρητή του στην Πέλλα τον 16 χρονο Αλέξανδρο .Ο Αλέξανδρος κατάφερε να καταπνίξει την εξέγερση μιας θρακικής φυλής ,των Μαἰδων .
(16 χρόνων)

Δυό χρόνια αργότερα ,στην μάχη της Χαιρωνείας ,ο Αλέξανδρος ,μόλις 18 ετών ,αρχηγός του ιππικού ,ήταν αυτός ο κύριο νικητής. Διότι ο Φίλιππος αρχικά υποχώρησε ,ενώ ο Αλέξανδρος με τις ορμητικές επελάσεις του συνέτριψε τον καλύτερα συγκροτημένο θηβαϊκό στρατό.

Σε ηλικία 20 ετών ,ανέρχεται στο θρόνο .Ο Πλούταρχος λέγει πως όταν ο Αλέξανδρος παρέλαβε την βασιλεία ,τί βρήκε : φθόνους μεγάλους και δεινά μίση και κινδύνους πανταχόθεν έχουσαν.

Ο Αλέξανδρος παρά το νεαρό της ηλικίας του,έδειξε ωριμότητα και πρώιμη πολιτική οξύνοια .Είχε φαίνεται από τους δασκάλους του μάθει πώς όποιος θέλει να άρχει ,δεν πρέπει να λογαριάζει λοιδορίες και ύβρεις.

Σε ηλικία 21 ετών , ο Αλέξανδρός ξεκίνησε την Μακεδονική Εκστρατεία ,μέχρι τα 33 του χρόνια κατάφερε την ενοποίηση των αυτόνομων ελληνικών πόλεων-κρατών της εποχής, και κατέκτησε σχεδόν όλο τον γνωστό τότε κόσμο (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας.Απελευθέρωσε πολλούς λαούς από τον περσικό ζυγό και τους εκπολίτισε. 

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ είναι ο πιο βασικός πυλώνας μιας κοινωνίας ,σε αυτά πρέπει να δώσουμε βαρύτητα και προτεραιότητα ,σε αυτούς τους μικρούς Μεγαλεξάνδρους .

Να τους εμφυσήσετε τον Ελληνισμό , να τα διαποτίσετε με το Ελληνικό Πνεύμα,την αγάπη για την Ελλάδα τους ήρωες και τους ημιθέους που γέννησε ,διότι η Ελλάδα είναι φυτόν ουράνιον ,προήλθε από θεία σπορά .

Να τα μεγαλώνετε σαν να επρόκειται να κατακτήσουν αυτά τα Ελληνόπουλα πάλι τον κόσμο ,να τον αλλάξουν ,να τον εκπολιτίσουν ,να διασπείρουν τον Ελληνισμό ,όπως ο Μέγας Αλέξανδρος.

Να τους εμφυσήσετε την αλληλεγγύη ,το ήθος ,την ομόνοια ,την υπερηφάνεια,την ανωτερότητα ,να τα μυήσετε στους βίους αρχαίων και ένδοξων ανδρών και γυναικών για να έχουν πρότυπα να μιμηθούν και να φθάσουν .

Αν σε ηλικία 16 χρόνων κατάφερε να καταπνίξει ο Αλέξανδρος μία εξέγερση ,τότε και τα δικά μας παιδιά μπορούν με την κατάλληλη παιδαγωγική και με τους κατάλληλους δασκάλους και με αξίες που οι γονείς θα μεταφέρουν στα παιδιά τους να τα δούμε να φωτίζουν τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ .

Να τα διδάσκετε ,να είστε κοντά τους και πάντα να τα στρέφετε να προσπαθούν να φτάσουν, όσα είναι υψηλά !

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου