Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο Κωσταράκος συγγραφέας - Και δεύτερο βιβλίο μετά από τα αποφθέγματα!


Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα σχέδια του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου μετά από την αποστρατεία του. Το τελευταίο διάστημα πάντως δείχνει μια ροπή προς την συγγραφή. Μετά από το βιβλίο με τα αποφθέγματα που είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του ακολουθεί και δεύτερο “πόνημα” όπως το χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του στην ανακοίνωσή του. “Ηρώων μνήμες” ο τίτλος και να τι αναφέρει στον πρόλογό του ο συγγραφέας Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος:


"Ανατρέχοντας στο προσωπικό μου αρχείο βρήκα ένα πόνημα που αφορούσε τη σχετικά πρόσφατη Ελληνική στρατιωτική ιστορία και είχαμε συγγράψει, ως σπουδαστές της Σχολής Πολέμου, με τον αγαπητό μου φίλο και συμμαθητή Σταύρο Κουτρή.
Με τη σύμφωνη γνώμη του, θεώρησα σκόπιμο να φέρω το πόνημα αυτό κοντά στο προσωπικό των ΕΔ που καθημερινά και υπό αντίξοες συνθήκες μάχεται και “φυλάττει Θερμοπύλες”.
Η στρατιωτική ιστορία της Ελλάδας από το 1897 μέχρι και το 1974, παρουσιάζει σελίδες με νίκες και με ήττες, όλες όμως σελίδες ηρωισμού. Οι στρατιωτικοί έχουν υποχρέωση να μελετούν τα γεγονότα σε βάθος, να γνωρίζουν τα γεωγρα- φικά δεδομένα και τις στρατιωτικές δυνατότητες κάθε εποχής.
Είναι προφανές ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του 21ου αιώνα δεν μοιάζουν με τις αναφερόμενες στο παρόν πόνημα, καθώς διεξάγονται με άλλα μέσα και στηρίζονται πρωτίστως στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας. Ωστόσο, η στρατιωτική σκέψη και αντίληψη είναι διαχρονικές και σε κάθε περίπτωση η μελέτη της στρατιωτικής ιστορίας τις εξελίσσει.
Δεν επιχειρώ με το παρόν πόνημα να υποκαταστήσω τον ιστορικό μελετητή και αναλυτή. Στόχος μου είναι να δώσω το έναυσμα για περαιτέρω μελέτη, αφενός για να αισθανθούμε υπερηφάνεια και αφετέρου για να αποτιμήσουμε και κρίνουμε ψύχραιμα και καλοπροαίρετα τη στρατιωτική διάσταση των γεγονότων, ώστε οι “Ηρώων Μνήμες” να επιβεβαιώσουν τον αρχαίο Έλληνα τραγικό Ευρυπίδη, που διακήρυξε ότι “Όλβιος όστις ιστορίης έσχε μάθησιν”.
Στην προσπάθειά μου αυτή, πολύτιμος βοηθός ήταν ο Ταξχος Νικόλαος Πιτσόλης, Διευθυντής του Κλάδου Μετεξέλιξης, Δογμάτων και Προσομοίωσης του ΓΕΕΘΑ.

Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ"

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου