Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η αυτονομία των Κούρδων γκρεμίζει την Τουρκία!


Το KCK, το πολιτικό σκέλος του ΡΚΚ, δηλαδή, με ανακοίνωσή του, απείλησε να κηρύξει αυτόνομες τις κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας, αν η κυβέρνηση Ερντογάν, υπαναχωρήσει και δεν δώσει επίσημο χαρακτήρα στον διάλογο που ήδη διεξάγεται μεταξύ Κούρδων και Τούρκων.

Παρά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ο Ερντογάν φαίνεται να μην είναι τελικά αποφασισμένος να συνεχίσει τον διάλογο (άρα να υλοποιήσει και τις δεσμεύσεις του, συνολικότερα) με τους Κούρδους. Σε απάντηση το KCK ανέφερε ότι: «Ο κουρδικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από να ανακηρύξει την αυτονομία του. Αντί να αξιοποιήσει την διαπραγμάτευση με τον Οτσαλάν ως όχημα εξεύρεσης λύσης στο Κουρδικό, ο Ερντογάν κωλυσιεργεί. Ο Οτσαλάν είχε δώσει προθεσμία στον Ερντογάν μέχρι τις τοπικές εκλογές».

Παράλληλα, οι Κούρδοι προειδοποίησαν ότι είναι έτοιμοι να ξαναρχίσουν την ένοπλη δράση. Και για του λόγου το αληθές μαχητές του ΡΚΚ επιτέθηκαν σε τουρκικό φυλάκιο, τραυματίζοντας έναν Τούρκο στρατιώτη. Μαχητές του ΡΚΚ έστησαν οδοφράγματα και φυλάκια στους δρόμους που οδηγούν στο Ντιγιάρμπακιρ και πραγματοποιούσαν ελέγχους στους διερχομένους.

Τελικά απομακρύνθηκαν, μετά από πυρά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, αλλά αναπτύχθηκαν σε παρακείμενους λόφους, όπου ύψωσαν και την κουρδική σημαία. Αν ο διάλογος δεν συνεχιστεί, σε επίσημη πλέον βάση, οι Κούρδοι φαίνονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την απειλή τους, ανατρέποντας όλα τα σχέδια του Ερντογάν.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου