Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αναγέννηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα «βλέπει» η Europol.

Ακρως ανησυχητικά για την Ελλάδα είναι τα συμπεράσματα της επικαιροποιημένης έκθεσης της Europol για την τρομοκρατία στην Ευρώπη, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία διαπιστώνει αύξηση της δράσης αναρχικών τρομοκρατών στην Ελλάδα και παρατηρεί ότι στη διάρκεια του 2013, οι ομάδες του λεγόμενου αντάρτικου πόλης μπόρεσαν να επανεξοπλιστούν και να ανακτήσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, το 2013 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 14 τρομοκρατικές επιθέσεις (από τις συνολικά 24 σε όλα τα κράτη-μέλη), που ανέβασαν τη χώρα, μαζί με την Ισπανία, στην κορυφή της σχετικής ευρωπαϊκής λίστας.

Η Europol χαρακτηρίζει τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ως την πιο δραστήρια ελληνική τρομοκρατική οργάνωση, ενώ κάνει αναφορά στη δράση της Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας και στη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής από τις «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις». Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η κλιμάκωση της δράσης ένοπλων οργανώσεων στην Ελλάδα σημειώθηκε παράλληλα με την αυστηροποίηση των ποινών που επιβλήθηκαν σε κατηγορουμένους για τρομοκρατική δράση. Ενώ δηλαδή τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. επέβαλαν κατά μέσο όρο ποινές κάθειρξης 10 ετών σε κατηγορουμένους για τρομοκρατία, στην Ελλάδα οι αντίστοιχες ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 27 έτη, σημαντικά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Στην έκθεση, πλην της Ελλάδας, γίνεται αναφορά στη δράση της ιταλικής FAI (Federazione Anaschica Informale) και σε εκρήξεις βομβών στην Ισπανία. Ενδεικτικά, η Europol κάνει αναφορά στην αποστολή τον Οκτώβριο του 2013 παγιδευμένου με εκρηκτικά εξωτερικού σκληρού δίσκου σε δημοσιογράφο με έδρα το Τορίνο. Το δέμα - βόμβα ήταν προγραμματισμένο να εκραγεί μόλις ο δημοσιογράφος συνέδεε τον σκληρό δίσκο με ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέσω καλωδίου USB.

H Εuropol συσχετίζει με την Ελλάδα και την τουρκική ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C. Η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία υπενθυμίζει τη σύλληψη μελών της οργάνωσης σε φουσκωτό με όπλα στη Χίο (το καλοκαίρι του 2013) και εκτιμά ότι οργανώσεις όπως η «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» με έδρα την Αθήνα παρέχουν οικονομική στήριξη στο ένοπλο σκέλος της οργάνωσης.

Ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποσπάσματα της πολυσέλιδης έκθεσης που αφορούν στη θρησκευτική - ισλαμική τρομοκρατία. Κι αυτό διότι η Europol επισημαίνει τον κίνδυνο που συνεπάγεται για την ασφάλεια της Ε.Ε. η μετακίνηση ισλαμιστών μαχητών από την Ε.Ε στη Συρία και αντιστρόφως, διά μέσου της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Σύμφωνα με τους αναλυτές της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές από τη Δυτική Ευρώπη εισέρχονται στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία διά μέσου της Ελλάδας. Σύμφωνα μάλιστα με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Europol, από την έναρξη του πολέμου στη Συρία μέχρι και το τέλος του 2013, 1.200 έως 2.000 Ευρωπαίοι πολίτες ταξίδεψαν στη χώρα προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό ισλαμιστών μαχητών εναντίον του καθεστώτος Ασαντ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθη στις Κάννες ο 23χρονος Γάλλος τζιχαντιστής Ιμπραήμ Μπ., ο οποίος είχε εντοπιστεί και εξεταστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, λίγες ημέρες νωρίτερα, κατά την είσοδό του στη χώρα μας μέσω συνοριακού σταθμού του νομού Εβρου. Ο νεαρός επέστρεφε από τη Συρία, όπου φέρεται να είχε μεταβεί από τον Σεπτέμβριο του 2012, προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό ισλαμιστών μαχητών κατά του καθεστώτος Ασαντ. Από την Ελλάδα είχε διέλθει κατά την επιστροφή του από τη Συρία και ο 25χρονος Abdelkader T., που συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου στην Ιταλία. Μαζί με τον Ιμπραήμ Μπ. φέρονται μέλη ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης με επωνυμία «Cannes - Torcy».

Σύμφωνα με τη Europol, το 2013 δεν καταγράφηκε στην Ε.Ε. δράση ακροδεξιών τρομοκρατών παρά μεμονωμένες εγκληματικές ενέργειες με ρατσιστικό κίνητρο. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων στη Μ. Βρετανία από Ουκρανό ακροδεξιό, ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου νεαρού Γάλλου ακτιβιστή στο Παρίσι από τρία μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης και φυσικά η δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής.


Πηγή

1 σχόλιο: