Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τουρκική υποκρίσια για τη Γάζα


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Στο αποκορύφωμά της έχει φτάσει η διπλο-προσωπία και η υποκρισία της Άγκυρας όσον αφορά την στάση της απέναντι στο  Ισραήλ με αφορμή τις επιθέσεις του Τελ Αβιβ στην Γάζα αλλά και όλο το πλέγμα των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων.

Το νέο επεισόδιο του ''σήριαλ'' είναι οι δηλώσεις του Τούρκου  υπουργού  Οικονομίας  ότι πρέπει να μποϊκοταριστούν τα προϊόντα των εταιριών που στηρίζουν το Ισραήλ.
Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα βρέθηκαν στο επίκεντρο  ομιλία του τουρκου υπουργού Οικονομίας κ. Nihat Zeybekci.Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΣ των Εξαγωγέων Τουρκίας, κ. Mehmet Büyükekşi  ο κ.  Zeybekci δήλωσε ότι πρέπει να μποϊκοταριστούν οι εταιρίες που στηρίζουν την ισραηλινή τρομοκρατία.

<<Μποϊκοτάζ σε  οποιαδήποτε μάρκα  στηρίζει τις ενέργειες του Ισραήλ>>

«Όσον αφορά τα μποϊκοτάζ, σε περίπτωση που οποιαδήποτε μάρκα έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει τις ενέργειες του Ισραήλ, πρέπει να το μποϊκοτάρουμε μέχρι το τέλος» είπε ο κ. Zeybekçi και πρόσθεσε «το να χαρακτηρίζεται η σφαγή που διαπράττει το Ισραήλ σαν κράτος, ως αυτοάμυνα, είναι σαν απάρνηση της λογικής και απάρνηση της συνείδησης».

Βεβαίως στα λόγια μπορεί αυτά - και άλλα πιο σκληρά - να λέγονται με πρώτο τον κ Ερντογάν , ωστόσο η ιστορία και τα ντοκουμέντα άλλα δείχνουν: Για παράδειγμα μετά τις πομπώδεις δηλώσεις Ερντογάν κατά του Ισραήλ μετά την επίθεση στο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας και το θάνατο 12 Τούρκων ακτιβιστών από Ισραηλινούς κομάντο, και παζάρια για την αποζημίωση έγιναν ( χωρίς ακόμα αποτέλεσμα...) και οι εμπορικές συναλλαγές αυξήθηκαν και - όπως τελευταία αποκαλύφθηκε- μεταφέρονται από την Τουρκία και μέσω αυτής καύσιμα για τα Ισραηλινά F-16 από το Β. Ιράκ! Μάλιστα έχει καταγγελθεί ότι η μεταφορά γίνεται με πλοία του ίδιου του γιου του κ. Ερντογάν! 


Μεταφορά καυσίμων με πλοία του γιου Ερντογάν!
Συγκεκριμένα η  εφημερίδα Cumhuriyet, κατηγορεί τον κ. Ερντογάν ότι ενώ ο ίδιος μαίνεται εναντίον του Ισραήλ, τα πλοία του γιου του συνεχίζουν να μεταφέρουν ακατέργαστο πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ στο Ισραήλ, ενώ η εφημερίδα Soscu αναφέρεται στις δηλώσεις του κ.Κιλιτσντάρογλου ο οποίος καλεί τον κ. Ερντογάν να σταματήσει να τροφοδοτεί το Ισραήλ με αργό πετρέλαιο και να κλείσει τη στρατιωτική βάση στο Κουρετζίκ- που δίνει στοιχεία από τα ραντάρ της στο Ισραήλ...
Βεβαίως η Άγκυρα  για να διασκεδάσει  τις εντυπώσεις από την καταγγελία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι η Τουρκία δίνει καύσιμα στο Ισραήλ για να αεριωθούμενά του, υποστήριξε δια του Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Τανέρ Γιλντίζ, ότι «ως κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν πραγματοποιούμε οποιαδήποτε πώληση πετρελαίου ή καυσίμου προς το Ισραήλ». Συνέχισε όμως με την έμμεση παραδοχή,  απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αργό (ακατέργαστο) πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ,που πέρασε μέσα από την Τουρκία προς το Ισραήλ, λέγοντας : «Από το Βόρειο Ιράκ έγινε μεταφορά 6.2 εκατ βαρελιών […] Δεν είναι μέσα στη σφαίρα ευθύνης της Τουρκίας, θέμα όπως με ποια εταιρία υπογράφει συμφωνία το Ιράκ, ποιες κατακυρώσεις έκανε και που μεταφέρει πετρέλαιο». Για τα πλοία του υιού Ερντογάν δεν βρήκαμε λέξη, ενώ χλιαρή ήταν η απάντηση για την βάση Κουρετζίκ...

Και αύξηση εμπορικών συναλλαγών!

 Σε άλλο δημοσίευμα (της  Zaman ) τονίζεται ότι παρά την αντισημιτική ρητορική της Τουρκίας, το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο κρατών έχει αυξηθεί από 3 σε 5 δις δολάρια μέσα σε ένα χρόνο, με τον Ισραηλινό Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι το διμερές εμπόριο αναμένεται να σπάσει νέο ρεκόρ το 2014.Επ αυτού  η   Haberturk αναφέρει ότι η Τουρκία, είναι ο 11ος πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος του Ισραήλ . 
Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει τον Τούρκο  υπουργό  Οικονομίας  να ζητά  μποϋκοτάζ...

 Οι Ισραηλινοί πάντως ακυρώνουν ταξίδια

Πιο συνεπείς ωστόσο δείχνουν οι Ισραηλινοί που ακυρώνουν μαζικά κρατήσεις για τουρισμό στην Τουρκία. Να υπενθυμίσουμε ότι τις προάλλες Τούρκοι ζήτησαν οι ίδιοι σε διαδηλώσεις διακοπή επισκέψεων Ισραηλινών τουριστών στην Τουρκία. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος IHH (<<Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων>>), κ. Μπουλέντ Γιλντιρίμ,είπε συγκεκριμένα σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ότι δε θέλουν ισραηλινούς τουρίστες στην Τουρκία. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου