Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Το Ισραήλ μείωσε στο ελάχιστο τη διπλωματική του αντιπροσωπεία στη Τουρκία


Η διπλωματική εκπροσώπηση του Ισραήλ στην Τουρκία μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο και ανακοινώθηκε ότι θα μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο και το διπλωματικό προσωπικό. 
Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού σταθμού NTV και αναφέρθηκε και στα τηλεοπτικά δίκτυα, τονίζεται ότι μετά την αύξηση των αντιδράσεων στην Τουρκία κατά των ισραηλινών αποστολών, το Ισραήλ ζήτησε να επιστρέψουν στο Ισραήλ, οι οικογένειες των ισραηλινών διπλωματών που βρίσκονται στην Τουρκία.
Είχε προηγηθεί ένταση  τις πρώτες πρωινές σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, όταν ομάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια των διπλωματικών Αρχών του Ισραήλ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα. Την ίδια στιγμή τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και πολιτειακό η Άγκυρα ζητά από το Ισραήλ να σταματήσει την χερσαία επίθεση.

Οι Ερντογάν και Γκιούλ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Γκιουλ ζήτησε να σταματήσει η χερσαία επιχείρηση που ξεκίνησε το Ισραήλ στη Γάζα. Ο Γκιουλ είπε «Εάν δε σταματήσει αυτήν την επιθετικότητα και την κλιμάκωση, μπορεί να σημειωθούν μεγαλύτερα γεγονότα.»

Ο Πρόεδρος Γκιουλ είπε ότι για να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ θα πρέπει όλοι να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και υπενθύμισε πως ο παλαιστινιακός λαός, αυτήν την εβδομάδα, έγινε στόχος μεγάλων επιθέσεων και συνέχισαν να πεθαίνουν αθώα παιδιά. Θα πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις, τόνισε.
Μετά τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, καθίσταται αδύνατη η ομαλοποίηση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, εξερχόμενος από το ναμάζι (προσευχή) της Παρασκευής.
 Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός φέρεται να είπε : «Μετά από αυτό, οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι δύσκολο να αποκατασταθούν. Το Ισραήλ επιχειρεί γενοκτονία. Δε θέλει να ενωθούν οι Χαμάς και η Φατάχ. Επιθυμεί να κρατήσει τη Χαμάς έξω από τις συνομιλίες της Αιγύπτου. Το Ισραήλ είναι μία χώρα που απειλεί την ειρήνη. Δεν ήταν ποτέ στο πλευρό της ειρήνης. Εγώ, όσο είμαι σε αυτό το πόστο, δε θυμάμαι κάτι θετικό από το Ισραήλ. Δε θέλησα ποτέ να φανώ συμπαθής σε κανένα. Χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα στους καταπιεσμένους. Το Ισραήλ μπορεί τώρα να φαίνεται ως νικητής, αλλά αργά ή γρήγορα θα είναι ο χαμένος. Από αυτό είναι ενοχλημένοι και οι Εβραίοι που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Τα κράτη σε όλο τον κόσμο είναι ανήσυχα μεν, δεν κάνουν όμως καμία κίνηση».

 Οι διαδηλώσεις 

Η Hurriyet αναφέρει ότι οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν περίπου στη 1.30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Προξενείου του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης, ενώ έσπασαν και τζάμια του κτιρίου, πετώντας πέτρες και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Από την Κωνσταντινούπολη χαιρετούμε την αντίσταση στη Γάζα», «Δολοφόνε Ισραήλ εξαφανίσου από την Παλαιστίνη», «Χτύπα, χτύπα, Χαμάς χτύπα, χτύπα το το Ισραήλ».
 Επίσης, κάποιο από τα άτομα που συμμετείχε στις διαδηλώσεις έγραψε με σπρέι «Ανάθεμα τις ρίζες σου, δολοφόνε Εβραίε», ενώ κάποιοι άλλοι, άναψαν φωτιές έξω από το χώρο του Προξενείου.
 Οι διαδηλωτές επιχείρησαν επίσης να εισβάλλουν στο Προξενείο, ενώ αναφέρεται ότι ύψωσαν σημαία και εντός του προαύλιου χώρου του.Η Αστυνομία παρενέβη στα επεισόδια με εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα. 

Το NTV συμπληρώνει ότι και αρκετοί βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος AKP και του CHP (αξιωματική αντιπολίτευση) , συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα αναρτημένο στην ιστοσελίδα του καναλιού, αφότου ολοκληρώθηκε στη τουρκική Εθνοσυνέλευση η διαδικασία προετοιμασίας κοινού ανακοινωθέντος, στο οποίο επέκριναν το Ισραήλ για την επίθεση, οι βουλευτές κατευθύνθηκαν προς την Πρεσβεία του στην Άγκυρα. Στο χώρο της Πρεσβείας, το ήδη συγκεντρωμένο πλήθος παρότι είχε ήδη κατ’ επανάληψη προειδοποιηθεί να σταματήσει τη ρίψη αντικειμένων, συνέχισε να πετάει πέτρες στο κτίριο της πρεσβευτικής κατοικίας, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Μάλιστα, ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης και στην είσοδο της Πρεσβευτικής κατοικίας.Στο μεταξύ, πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες  και σε άλλες πόλεις, όπως Προύσα, Άδανα, Ικόνιο και Μπιλετσίκ.

Ισραήλ :  Τουρκία και Κατάρ ''σαμποτάρουν'' την εκεχειρία

Άλλο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Hurriyet, αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, κατηγόρησε την Τουρκία και το Κατάρ, ότι ασκούν πίεση στη Χαμάς, προκειμένου αυτή να μην αποδεχθεί την πρόταση εκεχειρίας της Αιγύπτου. Το δημοσίευμα της Hurriyet επικαλείται είδηση στην ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, όπου αναφέρεται δήλωση του Lieberman, σύμφωνα με την οποία, η Τουρκία και το Κατάρ, ευθύνονται για το σαμποτάζ της πρόσφατης πρότασης εκεχειρίας της Αιγύπτου. Επίσης, ο Lieberman, φέρεται να είπε στο Νορβηγό ομόλογό του, Borge Brende, όταν αυτός επισκέφτηκε το Ισραήλ : «Η Χαμάς ήταν έτοιμη να αποδεχθεί την πρόταση της Αιγύπτου. Αλλά το Κατάρ, που επιθυμεί να δυσκολέψει τους Αιγύπτιους, ζήτησε από τη Χαμάς να απορρίψει την πρόταση».
Είδηση στην ιστοσελίδα της Taraf, γράφει ότι η Αίγυπτος, επιρρίπτει την ευθύνη στην Τουρκία, το Κατάρ και τη Χαμάς, λόγω της αδυναμίας επίτευξης εκεχειρίας στην Γάζα. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Samih Şükri ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία και το Κατάρ συμμάχησαν ώστε το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να μην καταφέρουν να εξασφαλίσουν την εκεχειρία. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου