Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ο Πούτιν παραλληλίζει τις ενέργειες του Κιέβου με την πολιορκία του Λένινγκραντ

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο κυβερνητικός στρατός μάχεται κατά των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών γύρω από τις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, θυμίζει την πολιορκία του Λένινγκραντ στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Μικρά χωριά και μεγάλες πόλεις είναι περικυκλωμένα από τον ουκρανικό στρατό ο οποίος βάλλει εναντίον κατοικημένων περιοχών με στόχο να καταστρέψει τις υποδομές (…) Δυστυχώς αυτό μου θυμίζει γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν Γερμανοί φασίστες (…) πολιορκούσαν τις πόλεις μας», σημείωσε ο Βλ. Πούτιν, σε ομιλία του σε κατασκήνωση νεολαίας έξω από τη Μόσχα.

Ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία για να επιτευχθεί ειρήνευση.

«Είναι απαραίτητο να αναγκάσουμε ουσιαστικά τις ουκρανικές αρχές να ξεκινήσουν αυτές τις συνομιλίες, όχι για τεχνικά ζητήματα, (. . .) αυτές οι συνομιλίες θα πρέπει να είναι ουσιαστικές», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι στις συνομιλίες αυτές θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα «ποια θα είναι τα δικαιώματα του λαού του Ντονμπάς, του Λουχάνσκ, του νοτιοανατολικού τμήματος» της Ουκρανίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τραγωδία την ουκρανική κρίση, επισημαίνοντας ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι «ουσιαστικά ένας λαός».

«Οι άνθρωποι που έχουν δικές τους απόψεις για την Ιστορία και την ιστορία της χώρας μας ενδέχεται να διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά μου φαίνεται ότι ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός είναι ουσιαστικά ένας», σημείωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη θέση της στην πλούσια σε πόρους περιοχή της Αρκτικής, τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά, την ώρα που και άλλες χώρες επιθυμούν να αυξήσουν την επιρροή τους.

«Τα συμφέροντά μας είναι συγκεντρωμένα στην Αρκτική. Και φυσικά θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στα θέματα ανάπτυξης της Αρκτικής και της ενίσχυσης της θέσης μας (εκεί)», ανέφερε ο κ. Πούτιν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή

1 σχόλιο: