Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ο Σταυρός και η αγάπη


Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της Καινής Διαθήκης αλλά και της πνευματικής ζωής, είναι το μυστήριο του Σταυρού.Ο Σταυρός του Χριστού είναι το μυστήριο της αγάπης του Χριστού… “του αγαπήσαντος με και παραδόντος εαυτόν υπέρ εμού”. (Γαλ. Β, 20).

Συνδέονται στενά ο Σταυρός και η αγάπη. Η αγάπη εκφράζεται ως Σταυρός και ο Σταυρός εκφράζεται ως αγάπη.

Ο Σταυρός είναι το σύμβολο που έχει ανυπολόγιστη αξία και δύναμη αγιαστική γιατί ο λόγος του Θεού ο Ένας της Τριάδας θεληματικά άπλωσε τις παλάμες του επάνω σε αυτόν και θυσιάστηκε για τη σωτηρία του κόσμου.

Αποτέλεσμα της σταυρικής θυσίας του Κυρίου είναι η έλξη του ανθρώπου προς τον Χριστό ο οποίος είναι Θεού δυνάμεις και σοφία και φυσικά σωτηρία των πιστών. “Όπως όλο το φως, λέει ένας άγιος της Εκκλησίας μας, είναι συγκεντρωμένο στον ήλιο, έτσι και στον Σταυρό βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η αγάπη και η ειρήνη του Παντοκράτορα Χριστού.”

Ο Σταυρός του Κυρίου πρέπει να εμπνέη όμως τους Χριστιανούς και να συμμετέχουμε στη θυσία Του βαστάζοντες το δικό μας Σταυρό, σύμφωνα με τα λόγια Του “Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι.” (Μαρκ. 8, 34)

Η σωτηρία μας λοιπόν περνάει μέσα από τον Σταυρό, σώζονται αυτοί που έπλυναν και λυτρώθηκαν από την αμαρτία “εν τω αίματι του Αρνίου” (Αποκ. Ζ, 14), του Εσταυρωμένου όσοι αγωνίζονται να τηρήσουν τις εντολές του Χριστού και να ζήσουν με Αυτόν.

xristianos.gr
Πηγή

7 σχόλια:

  1. O Χριστός λέγει:
    "Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη
    θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς
    έμπροσθέν μου" (Κατά Λουκάν 19: 27).
    ΑΠΟΔΟΣΗ: "Όσο για τους εχθρούς μου εκείνους, που δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και σφάξτε τους μπροστά μου".

    ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει. (Κατά Ματθαίον 12:30)
    ΑΠΟΔΟΣΗ: Εκείνος που δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου, και εκείνος
    που δεν με ακολουθεί θα χαθεί (απωλεσθεί).

    "Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται" (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ 1-18)".
    ΑΠΟΔΟΣΗ:..........: Κάθε άνθρωπος, που θα εναντιωθεί στις προσταγές σου, και δεν υπακούσει στα λόγια σου, σε όλα όσα τον προστάξεις, ας θανατώνεται.

    Ο "προφήτης" Ζαχαρίας είπεν, «Εξεγερώ τα τέκνα σου
    Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων». (Ζαχαρίας θ΄13).

    Και κάτι από τους ψαλμούς:
    "Οι μισούντες Σιών….Συγκόψει γαρ Χριστός αυχένας αυτών…….."
    Δηλαδή ο Χριστός θα μας κόψει τα κεφάλια, εάν μισούμε την Σιών (τους Εβραίους του δηλαδή!!!)
    (Κανών Όρθρου, αναβαθμοί, πλ.Δ! Ήχου).

    Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μόνο δείγμα ( από τα εκατοντάδες) της......αγάπης του Ιουδαιοχριστιανισμού, ιδιαίτερα προς τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ.ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.ΧΑΧΑΧΑ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

      Διαγραφή
  2. ΕΔΩ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ.ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΜΙΑΣ ΜΟΝΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΑΘΕΟ ΤΣΙΠΡΑ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΝ 7:09 .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΛΙΑ.ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ.Κ ΣΤΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Κ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 3 ΑΤΟΜΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΩ ΤΣΙΠΡΑ.ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ.ΕΡΡΩΣΘΕ.ΒΑΓΓΈΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ΒΕΒΑΙΑ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ, ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΤΕ. ΑΛΛΑ Η ΜΑΣΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΣΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟ ΑΔΥΝΑΤΟ;ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ.10 ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ ΜΕΙΝΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΡΑΣΟΦΟΡΙΑ,ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΗΣΣΟΝΤΑΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΜΑ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΝΟΥΝΕ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΕΣΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ??ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΠΑΙΔΊΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ?ΔΗΛ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΜΕ ΚΟΙΛΙΕΣ ΔΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟΥΣ?? ΔΝ ΣΤΟ ΠΑ?ΔΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΘΗ Κ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ.Κ ΛΕΣ ΕΝΑ ΨΕΜΑ,ΟΤΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΛΙΓΟΙ.ΌΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ.ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΔΝ ΒΛΕΠΕΊΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΝ ΤΗΝΟ?ΧΙΛΙΑΔΕΣ.ΑΠΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΊΑΛΛΕΞΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ Κ ΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΔΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙ Κ ΘΑ ΛΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΤΝ ΔΡΟΜΟ.ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ 12ΘΕΟΥ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Κ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Κ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ Κ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΧΤΩ ΩΣ ΠΑΡΕΣΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΜΗ.ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ,ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ Κ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΑΤΕ.ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΠΊΟ ΛΙΓΟΙ Κ ΑΠΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΙΣ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ..ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή