Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ- ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ-ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ;


Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 51χρονου σε ξενοδοχείο στο Λαγανά, πριν λίγες μέρες, μετά από διαπληκτισμό με Πολωνούς τουρίστες, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ,καταγγέλλει την κυβέρνηση που «ανέχεται και προωθεί το σάπιο μοντέλο τουρισμού στο όνομα του κέρδους» και επισημαίνουν …

«Πριν λίγα χρόνια, επίσης στο Λαγανά, είχαμε τη δολοφονία νεαρού τουρίστα μετά από καυγά που έγινε με οδηγό ταξί, ενώ κατά καιρούς ακούμε διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν στο Λαγανά, είτε να τσακώνονται ομάδες νεαρών τουριστών, είτε να προκαλούνται υλικές ζημιές σε μαγαζιά και οχήματα, είτε άλλα αίσχη που σε καμιά περίπτωση δεν τιμούν την κοινωνία του νησιού μας.

Το γεγονός με τον σκοτωμένο συνάδελφο, ουσιαστικά φέρνει στην επιφάνεια τη “μπόχα” από τη σαπίλα ενός συστήματος που στο όνομα του κέρδους δεν υπολογίζουν καμία ανθρώπινη αξία, ούτε την ίδια τη ζωή.

Οι μεθυσμένοι νεαροί τουρίστες, το ξεσάλωμα και τα έκτροπα που γίνονται στο Λαγανά, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές, είναι ένα από τα μοντέλα τουρισμού και “αναψυχής” που προωθείται από τα μονοπώλια του κλάδου, επειδή πουλάει, ιδιαίτερα στη νεολαία.

Μιλάμε για έναν από τους λίγους κλάδους που δεν έχουν υποστεί της συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Αν εξαιρέσουμε της οικογενειακές επιχειρήσεις με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια , ταβέρνες κτλ. Εμφανίζει αύξηση στις αφίξεις τόσο η περσινή, όσο και η φετινή σεζόν, που μεταφράζονται σε κέρδη στα θησαυροφυλάκια τον μεγάλοξενοδόχων.

Από την άλλη, η καλοκαιρινή σεζόν για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, σημαίνει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, αφού η εντατικοποίηση και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς οργιάζουν. Όλα αυτά σε συνδυασμό με της περικοπές που έχουν γίνει στο μισθό και στο επίδομα ανεργίας έχουν ρήξη κατά πολύ την ποιότητα ζωής τον εργαζομένων του κλάδου.

Οι μεγαλοσχήμονες στον τουρισμό, ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν της πλάτες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Με της ευλογίες της ΕΕ, τους δίνουν γη και ύδωρ προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες τον τοπικών αρχών, Δήμος, Περιφέρεια, που λειτουργούν ως πολιτικά βοηθήματα στο να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.

Άλλωστε πρόσφατα έγινε στο νησί μας, εκδήλωση γνωριμίας και σύσφιξης σχέσεων, που διοργάνωσε Η TUI Ελλάς μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου. Μεταξύ τον παρευρισκομένων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου. Η όποια ανάπτυξη για αυτούς στον τουρισμό γίνεται χωρίς να παίρνονται υπόψη οι ανάγκες το εργαζομένων.

συναδέλφισες, συνάδελφοι

Ο μόνος που μπορεί να βάλει εμπόδιο στα σχέδιά τους για την εμπορευματοποίηση και την κατεύθυνση που δίνουν στον τουρισμό είναι ο οργανωμένος λαός.

Είναι ανάγκη σήμερα να φτιαχτεί μια ισχυρή συμμαχία στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού που θα παλέψει για άμεσα και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, μαζί με τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές σε τουριστικές περιοχές, για να διεκδικήσουν:

- Να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο είδος τουρισμού που προωθούν στο Λαγανά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

- Δικαίωμα για διακοπές, αναψυχή, δωρεάν για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

- Κοινωνικό τουρισμό για τη λαϊκή οικογένεια, τους ανέργους, με ελεύθερη πρόσβαση σε ακτές, πολιτιστικούς – αρχαιολογικούς χώρους.

- Κατάργηση του all inclusive.

- Ουσιαστική προστασία των ανέργων, με επίδομα ανεργίας 80% του κατώτερου μισθού. Κατάργηση του νόμου που καταργεί το επίδομα ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους.

- Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, των δουλεμπορικών συνεργείων. Πρακτική άσκηση – μαθητεία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Κλαδικές συλλογικές συμβάσεις σε Επισιτισμό – Τουρισμό που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, με υποχρεωτική ισχύ. Επαναφορά μισθών στα επίπεδα του 2008 που να καλύπτουν τις απώλειες από τις μειώσεις.

- Επανένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των ειδικοτήτων του κλάδου.

- Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, σύγχρονη εντελώς δωρεάν δημόσια Υγεία, μόρφωση, Πολιτισμό, Αθλητισμό, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, προστασία της γυναίκας και της μητρότητας, εξασφάλιση της λαϊκής στέγης.»

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, μετά το συγκλονιστικό περιστατικό που συνέβη στον Λαγανά, όπου υπάλληλος ξενοδοχείου έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από τουρίστες στους οποίους είχε πάει να κάνει σύσταση.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ZantePress24.gr:

«Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου, μετέβη ξημερώματα στο δωμάτιο όπου διέμεναν τρεις νεαροί Πολωνοί τουρίστες ηλικίας 23, 28 και 40, προκειμένου να τους κάνει σύσταση, καθώς έκαναν πολλή φασαρία και αναστάτωναν το ξενοδοχείο. Εκεί υπήρξε ένας έντονος διαπληκτισμός, μια λογομαχία, και ο μικρότερος στην ηλικία, έσπρωξε με δύναμη τον άτυχο υπάλληλο ο οποίος πέφτοντας πίσω χτύπησε το κεφάλι του στα σκαλοπάτια.

Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, στη συνέχεια με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Αθήνας και δυστυχώς τα ξημερώματα της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή».

Πηγή

2 σχόλια:

  1. "........ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ-ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ; "
    Μήπως υπερβάλλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 20 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΌΥΡΙΣΤΕΣ ΤΝ ΧΡΟΝΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.Κ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ,ΣΠΑΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.1 ΤΝ ΧΡΟΝΌ ΜΕ 20ΕΚ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ.Κ ΚΑΚΩΣ ΝΑ ΛΟΓΟΜΑΧΙΣΕΙ ΜΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.ΝΑ ΕΦΕΥΓΕ Κ ΝΑ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΘΕΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ,ΑΦΟΥ ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ.ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Κ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Κ ΑΠΟ ΕΠΙΓΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ Κ ΒΑΛΕ Κ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Κ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΌΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ...ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ Κ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή