Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ο Βούλγαρος Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την ‘Μεγάλη Αλβανία‘


Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, οι διαμαρτυρίες των αλβανών  στην χώρα των Σκοπίων, αποτελούν μέρος οργανωμένου σχεδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί σε  Αλβανία,  Κοσσυφοπέδιο και  πΓΔΜ, ‘κινούνται‘ ταχύτατα προς την υλοποίηση του ονείρου τους,  περί μιας Μεγάλης Αλβανίας.        
  Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αλβανών στα Σκόπια, ο ίδιος τονίζει   ότι «δυστυχώς, σχεδόν οι μισοί από τους διαδηλωτές επιμένουν για μια ισλαμική επανάσταση εντός της αλβανικής κοινότητας". Ο Βούλγαρος  ιστορικός σε μια συνέντευξη για το "Focus", υπογραμμίζει  ότι αυτό αποτελεί  μια επικίνδυνη τάση σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.   
Μιλώντας ο Ντιμιτρόφ  για την ιδέα της ‘Μεγάλης Αλβανίας‘, πρόσθεσε ότι η κατασκευή των αυτοκινητόδρομων που συνδέουν  την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ, εξυπηρετούν ακριβώς αυτόν τον σκοπό.     
"Κατά τη διάρκεια ανεπίσημων συζητήσεων με Αλβανούς πολιτικούς, αυτοί αναφέρουν  πάντα το ίδιο πράγμα, περί μεγάλης Αλβανίας‘, υπο μορφή αστείου , για να τεστάρουν ποιά θα είναι η αντίδραση της Βουλγαρίας. Λένε «αφήστε μας να χωρίσουμε την  ‘ Μακεδονία‘. Πάντα λέω στους φίλους μου στα Σκόπια, οι οποίοι ασχολούνται με την πολιτική, ότι κακώς έρχονται σε λεκτική αντιπαράθεση εδώ και τόσο καιρό με την Βουλγαρία και τους Βούλγαρους, διότι  οι Αλβανοί ‘θα τους πάρουν την χώρα τους¦ κάτω από τη μύτη τους‘. Δυστυχώς, αυτό  το πράγμα συμβαίνει τώρα. Είμαι χαρούμενος που οι προβλέψεις μου επαληθεύονται  », είπε ο ίδιος  , προσθέτοντας ότι η χώρα των Σκοπίων θα ήθελε να υπογράψει μια συνθήκη φιλίας με τη Βουλγαρία και να επιτύχει μια  καλύτερη επίλυση της διαφωνίας της ονομασίας  με την Ελλάδα. "Με αυτόν τον τρόπο, θα ενταχθούν στην ΕΕ, και όλοι θα ζουν με ειρήνη και ευτυχία, γιατί  οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές δεν μπορούν  να καρφώσουν εύκολα την σημαία τους σε ευρωπαϊκό έδαφος», δήλωσε ο Ντιμίτροφ. 

 Ο  Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ είναι Βούλγαρος αξιωματούχος και εκφράζει την θέση της χώρας του, εκφράζοντας  παράλληλα ευσεβείς πόθους, για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ . Η θέση της χώρας μας είναι ξεκάθαρη εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα ειδικά το τελευταίο διάστημα,  η σωρεία παραγωγής αρχαίων αγαλμάτων που κατακλύζουν το κρατίδιο  και  η συνεχής προκλητική πολιτική στάση των σκοπιανών πολιτικών ,  καταδικάζουν την  όποια καλή προσπάθεια.  

Απο την άλλη πλευρά η «Μεγάλη Αλβανία» ή «Φυσική Αλβανία» όπως την ονομάζουν  οι ίδιοι οι Αλβανοί, αποτελεί πρόβλημα που θα το βρούμε σίγουρα μπροστά μας, το αμέσως επόμενο διάστημα.Αποτελεί μια  ιδέα που φουντώνει όλο και περισσότερο στην ταραγμένη γειτονιά μας, και ωφείλουμε να δώσουμε την δέουσα προσοχή και όχι να ασχολούμαστε με την τρόικα αποκλειστικά . Η ιδέα αυτή ‘πυρπολεί‘ την καρδιά πολλών Αλβανών στα Βαλκάνια, όπως δείχνουν πολλές πηγές. Πάντως τα σχέδια αυτά έχουν  αρχίσει να προβληματίζουν  τους Ευρωπαίους  αλλά και τους Αμερικανούς . Η φωτιά που θα ξεσπάσει στα βαλκάνια θα είναι πολύ μεγάλη . Οι δηλώσεις του Βούλγαρου αξιωματούχου δεν γίνεται να αγνοηθούν , ειδικά αυτό το διάστημα Μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος είχε ως αφορμή την πόλη του Σεράγεβο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου