Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (Πατροκοσμάς).

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Ιεραπόστολος των Βαλκανίων, έδρασε σε μία δύσκολη εποχή κατά την οποία οι κάτοικοι της χερσονήσου του Αίμου είχαν εξαγριωθεί και εξαχρειωθεί!
Ο Άγιος Κοσμάς υπήρξε μία από τις σημαντικότερες Εθνικές Μορφές της Ελλάδος και ανήκει στις φωτισμένες  προσωπικότητες των χρόνων της δουλείας, που προετοίμασαν το Γένος για την παλιγγενεσία του!

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός γεννήθηκε στο χωριό Μέγα Δέντρο της Αιτωλίας, όπου σώζεται έως σήμερα ο τόπος που βρισκόταν το σπίτι του! Τα πρώτα του γράμματα πιθανόν να τα έμαθε στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην Μάνδρα του Θερμού Αιτωλοακαρνανίας (βόρεια της Ναυπάκτου), όπου λειτουργούσε “Κρυφό Σχολειό”, με δάσκαλο τον Ιερομόναχο Προκόπιο Γιαννέλο, ενώ όταν μεγάλωσε διδάχτηκε από τον Ιεροδιάκονο Ανανία Δερβισάνο.

Αργότερα πήγε στο Άγιο Όρος στην (παλαιά) Αθωνιάδα Σχολή του Βατοπεδίου, όπου διδάχτηκε από τον Διδάσκαλο Παναγιώτη Παλαμά και τον Νικόλαο Τζαντζούλιο.

Ο Άγιος Κοσμάς, ήταν τότε ακόμη λαϊκός, με το όνομα Κώνστας, όταν πέρασε μετά την φοίτησή του στην Αθωνιάδα, το κατώφλι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους. Στην Ι.Μ. Φιλοθέου, το Μοναστήρι όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας δέχεται το μοναχικό σχήμα και κατόπιν με προτροπή της Μονής, χειροτονείται Ιερομόναχος.

Όμως όλα αυτά τα χρόνια σιγόβραζε μέσα του η δίψα να ωφελήσει το γένος του, που ζούσε στην αμάθεια και την άγνοια, υπό τον βάρβαρο οθωμανικό ζυγό και λαμβάνοντας πληροφορία ότι αυτό ήταν ευάρεστο στο Θεό, παίρνοντας και την σχετική προς τούτο ευλογία των πατέρων, αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη, ώστε να δει και τον δάσκαλο αδερφό του ονόματι Χρύσανθο, αλλά και να λάβει και άλλες σοφές γνώμες για το μεγάλο εγχείρημά του, που τελικά παίρνει την ευλογία και την έγγραφη άδεια του ίδιου του Πατριάρχη Σεραφείμ (από το Δέλβινο).


Έτσι λοιπόν άρχισε να κηρύττει με την ψυχή του ο Άγιος και φλογερός Πατρο-Κοσμάς τους υπόδουλους Έλληνες, που είχαν απολέσει σε πολλές περιπτώσεις την ευσέβεια, την γνώση του Θείου θελήματος, την Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία! Θείω ζήλω πεπυρωμένος ξανάφερνε την Πίστη στις ψυχές και στην καθημερινή ζωή και στάση ζωής των ραγιάδων! Τους θέριευε, τους φτέρωνε, τους έδειχνε το ορθό και τους κατηχούσε πώς να απαλλαγούν από το σάπιο! Τους στέριωνε με τρόπο μοναδικό και απλό, που μόνο η Χάρη του Θεού μπορεί να δώσει ως χάρισμα!

Γύρισε όλη την Ρωμιοσύνη από πάνω ως κάτω. Από την Πόλη ως τη Ρόδο και από την Κάρπαθο έως την Κέρκυρα. Από την Βόρειο Ήπειρο ως το Αίγιο και από την Ικαρία έως την Κεφαλληνία και την Ζάκυνθο!

Δεν ήταν μόνο τα λόγια του που επιβεβαιώθηκαν όπως εκ των υστέρων βλέπουμε κατά γράμμα, ήταν και τα σημεία με τα οποία επιβεβαίωνε ο Θεός την ευλογία του νέου του Αποστόλου με τον οποίο επανευαγγέλιζε το δούλον γένος για την πνευματική και εθνική αυτού Ελευθερία! Έτσι, παράλυτους γιάτρευε, αρρώστους θεράπευε, νεκρούς ανάσταινε, με την Χάρη του Θεού, δοξάζοντας το όνομα του Θεού και Σωτήρα μας, που είχε στο σχέδιό του την Ελευθερία των Ελλήνων.

Όπου κήρυττε έστηνε πρωτύτερα έναν μεγάλο σταυρό και ύστερα τον άφηνε στον τόπο όπου μίλησε και έτσι σήμερα ξέρουμε πολλά από τα ευλογημένα αυτά μέρη.

Τα λόγια του ΠατροΚοσμά μεγάλωσαν τα Ελληνόπουλα, με την αμετάθετη και ακλόνητη βεβαιότητα της Ελευθερίας, του Ποθούμενου όπως έλεγε συνθηματικά. Για να μορφωθούν τα παιδιά, να μάθουν γράμματα, να μάθουν το Ευαγγέλιο και την Ιστορία τους, να μείνουν Ρωμιοί, να μην τουρκέψουν και πάει χαθεί το Γένος!

Κατάφερε ακόμα μέσα στην σκλαβιά, την άγνοια και την ανέχεια των ραγιάδων:

- να χτιστούν 210 Ελληνικά Σχολεία (!!!) και να αρχίσουν την λειτουργία τους άλλα 1.100 κατώτερα!!!

- να φτιάξει 4.000 κολυμβήθρες με χρήματα πλουσίων ώστε να μπορούν να Βαπτίζονται τα πάμφτωχα Ελληνόπουλα της σκλαβωμένης Πατρίδος

- να ελευθερώσει 1.500 Χριστιανές παραμάνες από τα παλάτια των πασάδων και των μπέηδων

- να μπολιαστούν με προτροπές του χιλιάδες άγρια δέντρα και να μετατραπούν σε καρποφόρα

- να δοθούν πάνω από 500.000 κομβοσχοίνια και σταυρουδάκια στους Χριστιανούς για την στερέωση και την πνευματική τους ενίσχυση

- να στερεωθούν, να Εξομολογηθούν και να επανέλθουν στην ευσέβεια εκατομμύρια άνθρωποι!

- να θεριέψει η Πίστη στον Χριστό και η ελπίδα στην Ελευθερία του Γένους, για την οποία κήρυττε παντού

- να σταματήσουν τα εβραϊκών συμφερόντων παζάρια της Κυριακής, να γίνεται ο ευλογημένος Εκκλησιασμός την Κυριακή και τα παζάρια το Σάββατο.
(Αυτό το τελευταίο έγινε αφορμή να προκληθεί μεγάλη οικονομική ζημία στο εβραϊκό εμπόριο της περιοχής των Ιωαννίνων, τέτοια που οι ζημιωθέντες δίνοντας πολλά πουγκιά στον Κούρτ Πασά, του ζήτησαν να σκοτώσει τον μέγα και άγιο δάσκαλο του Γένους μας!)

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ

Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν στο Βεράτι και με το πρόσχημα ότι θα τον οδηγήσουν στον Κούρτ Πασά, πλάι στην όχθη ενός ποταμού κοντά στο Κολικόντασι, του φανέρωσαν ότι είχαν διαταγή να τον σκοτώσουν. Ο Άγιος με χαρά δέχθηκε την απόφαση και γονατιστός προσευχήθηκε στον Θεό ευχαριστώντας Τον, γιατί θα αξιωνόταν να θυσιάσει για Εκείνον την ζωή του.

Οι Τούρκοι κρέμασαν σε ένα δέντρο τον Ιερομάρτυρα και Ισαποστόλο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό στις 24 Αυγούστου 1779, στα εξήντα πέντε του χρόνια! Κατόπιν, έδεσαν στο τίμιο λείψανό του μια βαριά πέτρα και το έριξαν στο ποτάμι για να μην βρεθεί ποτέ.
Οι Χριστιανοί έμαθαν το Μαρτύριο του Πατροκοσμά και έσπευσαν να βρουν τον Άγιο. Τρεις ημέρες είχαν περάσει άκαρπες, ώσπου ω του θαύματος, ο εφημέριος της Εκκλησίας της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Κολικόντασι, ο παπα - Μάρκος, μπαίνει στο βαρκάκι του και κάνοντας με πίστη το σταυρό του, αξιώνεται να δει το Άγιο λείψανο του Πατροκοσμά να πλέει επάνω στο νερό του ποταμού και να στέκεται όρθιο, σαν να ήταν εν ζωή!!!

Αμέσως σπεύδει και αγκαλιάζει το τίμιο μαρτυρικό σώμα του Αγίου μας να το βάλει στην βάρκα του και καθώς το σηκώνει έτρεξε πολύ αίμα από το ευλογημένο στόμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ο παπα - Μάρκος ενταφιάζει το λείψανο του Αγίου Δασκάλου του Γένους στον νάρθηκα της Εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Κολικόντασι….

Μερικές από τις προφητείες του Αγίου Κοσμά που ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ!

- "Θα δείτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχει γρηγορότερα από τον λαγό"!!!

- "Θα 'ρθει καιρός που θα ζωσθεί ο τόπος με μια κλωστή!!!"

- "Θα 'ρθει καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρινό μέρος σε άλλο, σαν να 'ναι σε πλαγινά δωμάτια, π.χ. από την Πόλη στην Ρωσία"

- "Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάζουν: Εβγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπούμε μεις οι ζωντανοί"

- "Θα 'ρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα..."


Πηγή

9 σχόλια:

  1. Tο εκπαιδευτικό όραμα του Κοσμά με τα δικά του λόγια…..

    Πολυδιαφημισμένη είναι η Διδαχή: «Είναι προτιμώτερο να έχει κανείς σχολείο στον τόπο του, παρά βρύσες και ποτάμια».
    Κανείς τους όμως δεν διαβάζει και τη συνέχεια:
    «Σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος».

    Όλα τα βυζαντινά χρόνια το Πατριαρχείο, το οποίο έλεγχε πλήρως την παιδεία των Ελλήνων, επέτρεπε να διδάσκονται μόνο Ψαλτήρι και Αγία Γραφή. Για τέτοια σχολεία μιλούσε κι ο Κοσμάς. Ούτε καν σκεφτόταν σχολεία, που θα δίδασκαν Επιστήμες, αρχαίους συγγραφείς ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Αυτά κυνηγιώνταν κι έκλειναν
    -όχι από τους Τούρκους, αλλά- από το Πατριαρχείο. (Βλ. «Η ιερά εξέταση του Γρηγορίου Ε΄».)

    Ο Κοσμάς ήταν σαφής: «Το σχολείο ανοίγει τες εκκλησίες, το σχολείο ανοίγει τα μοναστήρια» (Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, «Κοσμάς ο Αιτωλός», εκδόσεις Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ο Σταυρός», σελ. 142 και 209).

    Ο ρόλος του σχολείου πρέπει να είναι θρησκευτικός και να προετοιμάζει τον άνθρωπο για το μοναστήρι:
    «Να μαζευθήτε όλοι να κάμετε ένα σχολείον καλόν, να βάλετε και επιτρόπους να το κυβερνούν, να βάνουν διδάσκαλον να μανθάνουν όλα τα παιδιά γράμματα, πλούσια και πτωχά.
    Διότι από το σχολείον μανθάνομεν τι είνε Θεός, τι είνε Αγία Τριάς, τι είνε Άγγελοι, δαίμονες, παράδεισος, κόλασις, αρετή, κακία· τι είνε ψυχή, σώμα κ.λ.π.
    Διότι χωρίς το σχολείον περιπατούμεν εις το σκότος· από το σχολείον ανοίγει το μοναστήριον» (Διδαχή Α΄).
    «Και αν δεν σπουδάσης τα ελληνικά, αδελφέ μου, δεν ημπορείς να καταλάβης εκείνα οπού ομολογεί η Εκκλησία μας. Καλύτερον, αδελφέ μου, να έχης ελληνικόν σχολείον εις την χώραν σου, παρά να έχης βρύσες και ποτάμια· και ωσάν μάθης το παιδί σου γράμματα, τότε λέγετε άνθρωπος.
    Το σχολείον ανοίγει τας εκκλησίας· το σχολείον ανοίγει τα μοναστήρια» (Διδαχή Ε΄).

    Το σχολείο έχει σκοπό τη γνωριμία με την ορθοδοξία:
    «Διατί πάντα εις τα σχολεία γυμνάζονται οι άνθρωποι και ηξεύρουν και μανθάνουν το τι εστί ο Θεός, το τι είνε οι άγιοι άγγελοι, τι είνε οι καταραμένοι δαίμονες και το τι είνε η αρετή των δικαίων. Το σχολείον φωτίζει τούς ανθρώπους. Ανοίγουν τα ομάτια των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών να μανθάνουν τα μυστήρια». (Διδαχή ΣΤ΄).

    Οποιαδήποτε γνώση εκτός της ορθοδοξίας είναι του Διαβόλου: «Έμαθα και πέντε εξ ελληνικά και έμαθα πολλών λογιών γράμματα, εβραϊκά, τουρκικά, φράγκικα και από όλα τα έθνη, με την χάριν του Χριστού μας και πολλά τα εδιάβασα. Και όλα τα εθνικά κάλπικα τα ηύρα· όλα ευρέματα και σπέρματα του Διαβόλου, και κατά αλήθειαν, αδελφοί μου, τόσον τα εμελέτησα τα γράμματα». (Διδαχή Η΄).


    Αυτό ήταν το εκπαιδευτικό όραμα του Κοσμά του Αιτωλού. Να ανοίξουν σχολεία όπου οι χριστιανοί (όχι οι «μιαροί» Έλληνες) να μαθαίνουν ελληνικά ώστε να καταλαβαίνουν Ευαγγέλιο και Ψαλτήρι.
    Το σχολείο αντιμετωπίζεται από τον Κοσμά ως προϋπόθεση για την προώθηση της ορθοδοξίας και όχι του έθνους, έννοια η οποία απουσιάζει παντελώς από τις Διδαχές του.

    Το κήρυγμα του Κοσμά του Αιτωλού δεν έχει καμία σχέση ούτε με το Έθνος, ούτε με ανεξαρτησίες, ούτε με Επαναστάσεις.
    Δεν τον ενδιέφερε η αποτίναξη της δουλείας την οποία θεωρούσε ο ίδιος «θεόσταλτη» και «προς το συμφέρον μας», επειδή δεν πείραξε την πίστη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Παυσανία,

    "....Τα λόγια του ΠατροΚοσμά μεγάλωσαν τα Ελληνόπουλα, με την αμετάθετη και ακλόνητη βεβαιότητα της Ελευθερίας, του Ποθούμενου όπως έλεγε συνθηματικά. Για να μορφωθούν τα παιδιά, να μάθουν γράμματα, να μάθουν το Ευαγγέλιο και την Ιστορία τους, να μείνουν Ρωμιοί, να μην τουρκέψουν και πάει χαθεί το Γένος!....."

    Από ποιά Διδαχή προκύπτουν τα παραπάνω; Σε ποιό βιβλίο, σε ποιά σελίδα αναγράφονται;
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔIΔΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ CΌΡΥ ΡΑSΤΕ .ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΌΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒLΟG Κ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ..ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΑ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΜΟΣΙΟΝ,ΧΑΡΗΚΕΣ;ΔΕ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΧΤΙΖΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Κ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΝ ΛΑΟ ΝΑ ΜΝ ΠΕΣΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.ΟΤΙ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΙ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ.ΑΦΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΜΙΑΡΟΥΣ.ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΝΤΖΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΣ.ΑΦΟΥ ΤΡΟΛΑΡΕΤΕ ΘΑ ΤΡΟΛΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΊ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ,ΠΡΆΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΤΡΟΛΟΓΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχάs δεν σώζεται καμία διδαχή που εχει γραψει ο ίδιοs.ολα πηγαν στόμα με στόμα,η λαικη παραδοση που λεμε και καποιοι οπωs Κόκκινοs,Απόστολοs Νικολαίδηs,Μενούνοs,Μεταλληνόs κατέγραψαν όλα αυτα που βρηκαν και που εμαθαν από ανθρώπους της εποχης εκείνηs.μου κανει εκτύπωση πώs ο πρώτοs σχολιαστήs αφου καταθέτει λανθασμενη ερμηνεία του Aγιου για να περασει το πιστέυω του μετά ρωτάει που λεει οτι ο Αγιοs Κοσμάs ο Αιτωλός ηταν πατριώτης αφου και καλα για αυτόν δεν μαs χωνευε.φαίνεται εσυ είσαι παραπάνω εξυπνοs απτουs Ελληνεs που τον ζούσαν τότε και τον ακουγαν.αυτοί που μετέπειτα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ δεν παρεξηγησαν ούτε μιά λεξη του και ερχεσαι εσυ μετά από 200 ΧΡΟΝΙΑ καί βάλε να μαs πείs το άσπρο μαυρο.δεν σέβεστε εναν μεγαλο Ελληνα πού πρόσφερε τόσα πολλα στην πατρίδα που ηταν υποδουλωμένη καί κυρίωs έδωσε την ίδια του την ζωή!! Καί θέλετε εσείs οι "ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ" να σαs πάρει κανείs στα σοβαρά;; κατά τ'άλλα είστε πατριώτεs καί δεν κατηγοράτε μεγαλουs Ελληνεs τηs ιστορίαs μαs. Εξάλλου παντού το λέτε αν είσαι χριστιανόs δεν είσαι Ελληναs.για σαs Ελληνεs είναι μόνο όσοι πιστέυουν στουs αρχαίουs εισαγωγήs"θεούs"καί καθε μέρα βλέπουμε την εμμονή σαs καί την προπαγάνδα σαs σε καθε τί Χριστιανικό.Κύριοι απευθύνεστε σε ανθρώπουs που ξέρουν σε τί πιστέυουν εσείs ξέρετε πού πιστέυετε; δεν σαs βλεπω να εχετε απορίεs για την αρχαία προχριστιανικη Ελλαδα.φαίνεται ηταν τελεια όλα και για αυτό σκότωνε ό έναs Ελληναs τον άλλον θεμα πνευματικότηταs οπωs λέτε συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΔΙΚΑ ΡΩΤΑΣ 10.56 ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ.

    Ο 10.50 ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ, ΟΙ ΔΙΔΑΧΕΣ,
    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΚΟΣΜΑ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΔΑΧΗΣ, ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ, ΣΕΛΙΔΑ). ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ
    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΟΧΘΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΣΩΣΑΝ.

    ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ: ΕΘΝΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΔΑΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Ή ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ) ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ, "ΠΡΟΦΗΤΕΣ". ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΕΙΜΟΥΝΑ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΚΟΣΜΑ. ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.

    ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΖΑΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ Μ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΔΟΡΙΕΣ, ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ, ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ, ΑΥΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ
    ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡ.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 7:05 : ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΚΟΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ;
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;

    ΖΗΣΑΜΕ ΜΕ ΜΥΘΟΥΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΨΕΜΑΤΑ. ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ.

    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ 10:02 Η ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΝ ΑΓΙΟ ΔΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ??ΛΕΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΔΙΔΑΧΕΣ,ΝΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Κ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ?ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΊ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΔΑΧΗ Κ ΔΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΘΕΣ Κ ΑΛΛΑ??ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΝ ΕΒΡΑΙΩΝ??ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ?ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ Κ ΤΝ ΦΑΓΑΝΕ.ΛΕΣ ΛΕΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΑΦΟΥ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Κ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ Κ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕI ΤΥΦΛΟ?ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ,ΤΙ ΘΕΣ ΠΡΌΣΩΠΙΚΟ ΘΕΌ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ?Κ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΝ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ.Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΘΑ ΧΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΟ.ΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ.ΑΛΛΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΔΙΑ Κ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Κ ΤΕΧΝΕΣ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ Κ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟ.ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΘΑΥΜΑΣΕ ΤΝ ΧΙΛΙΕΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ.ΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΜΑΘΕ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΤΝ ΠΛΑΤΩΝ Κ ΤΝ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ?ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ?ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ Κ ΕΣΥ ΔΝ ΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΔΝ ΗΣΌΥΝ Κ ΣΤΝ ΚΟΣΜΑ ΤΝ ΑΙΤΩΛΟ.ΛΑΊΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ.Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΜΕ ΑΠΤΝ ΘΕΟ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ..ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΝ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Ό ΑΘΑΝΑΣΊΟΣ ΔΙΑΚΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΤΝ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΝ Κ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΧΡΊΣΤΙΑΝΟΣ?ΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ?ΓΙΑΤΙ Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Κ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ Κ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Κ ΠΕΘΑΝΕ ΤΥΡΡΑΝΙΚΑ?ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ?ΓΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΤΕΩΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΡΕΩΠΑΓΙΤΗΣ?ΓΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΨΕΜΑΤΑ Κ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ 11ΕΚΑΤ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ Κ ΔΥΟ.ΤΙ ΒΛΕΠΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ Κ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑNΟΙ.ΑΦΟΥ 300 ΕΤΗ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΑΝΕ ΠΩΣ ΠΛΗΘΑΙΝΑΝΕ?ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ?ΒΆΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΦΟΥ ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ?ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΝ ΠΑΥΛΟ Κ ΤΝ ΜΑΣΤΙΓΩΣΑΝ ΓΥΜΝΟ??ΑΦΟΥ ΛΕΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ?ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΤΑΛΜΟΥΔ ΒΡΙΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟ Κ ΠΑΝΑΓΙΑ?ΑΦΟΥ "ΔΙΚΟΙ"ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.Κ ΣΤΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΝ ΑΓΙΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΔΩ Κ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ Κ ΣΤΝ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΟΥΝ Κ ΛΕΙΤΌΥΡΓΕΙΣ ΩΣ ΑΝΤΙΧΡIΣΤΟΣ?ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Κ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ Κ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΔΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΑ ΓΝΩΜΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Κ ΣΥ ΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΊΔΙΑ.ΑΝ ΔΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ Κ ΤΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΜΌΝΟ ΚΑΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΤΝ ΖΏΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΒΟΤΚΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΡΩΣΙΑ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή