Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η καινοτόμα σύμβαση υποστήριξης (FOS) των T-6A Texan II της ΠΑ


Μεταξύ των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η ενεργοποίηση των οποίων εγκρίθηκε πρόσφατα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ήταν και «η εν συνεχεία υποστήριξη (Follow-On-Support / FOS) των αεροσκαφών T-6A και του προσομοιωτή πτήσεων αυτών».

Με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ–ISDA)

Το πρόγραμμα, για την ακρίβεια υποπρόγραμμα, έχει προϋπολογισμό περί τα 24 εκατ. ευρώ και αποτελεί αξιομνημόνευτη περίπτωση αφού εισαγάγει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μία νέα αντίληψη για τη συντήρηση, την υποστήριξη και γενικότερη τη διαχείριση του στόλου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του υποπρογράμματος, ο ανάδοχος που θα επιλεχθεί για την υλοποίηση της σύμβασης FOS, αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρεί ανά πάσα στιγμή σε πλήρη πτητική /επιχειρησιακή κατάσταση 24 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6A Texan II και τον προσομοιωτή πτήσης σε διαθεσιμότητα χρήσης που ανέρχεται στο ποσοστό του 85%.

Σήμερα, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) διαθέτει για την πτητική εκπαίδευση των ιπταμένων της στο αρχικό και το βασικό στάδιο, στόλο 45 εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6A Texan II που επιχειρούν οι 361 και 364 Μοίρες Εκπαίδευσης Αέρος (ΜΕΑ) της 120ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, που εδρεύει στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας. Η προμήθεια των 45 αεροσκαφών και του προσομοιωτή πτήσης έγινε με σύμβαση ύψους 238.135 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ που υπεγράφη στις 5 Αυγούστου 1999.

Επισημαίνεται, ότι η πρόβλεψη της FOS για διατήρηση ανά πάσα στιγμή σε πλήρη πτητική /επιχειρησιακή κατάσταση 24 αεροσκαφών T-6A Texan II είναι πρωτίστως ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ. Με άλλα λόγια ΟΥΤΕ προβλέπεται ΟΥΤΕ εμμέσως επιδιώκεται παροπλισμός ή… εγκατάλειψη στην τύχη των υπολοίπων αεροσκαφών από το σύνολο του στόλου.

Το αντίθετο μάλιστα!

Με βάση το σύστημα FOS που μελέτησε και υιοθέτησε η ΠΑ, ενώ ικανοποιούνται και διασφαλίζονται πλήρως οι καθημερινές απαιτήσεις εκπαίδευσης με τα 24 πλήρως επιχειρησιακά ανά πάσα στιγμή αεροσκάφη (που αντιπροσωπεύουν το 53% των διαθέσιμων), ταυτόχρονα βελτιστοποιείται η διαχείριση του συνολικού στόλου των αεροσκαφών του τύπου (πλήρως ισόρροπη πτητική εκμετάλλευση και κατά συνέπεια κατανάλωση του ορίου επιχειρησιακής ζωής των αεροσκαφών, βέλτιστη κατανομή των επιθεωρήσεων, δυνατότητα ομαλής /σταδιακής υλοποίησης προγράμματος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών χωρίς να επηρεαστεί το καθημερινό πτητικό έργο) και το κόστος συντήρησης και υποστήριξης θα μειωθεί.

Επιπρόσθετα, στην περίπτωση που είτε απαιτηθεί η αύξηση του αριθμού των εκπαιδευόμενων Ιπταμένων της ΠΑ ή άλλες φιλικές χώρες επιλέξουν την πραγματοποίηση του αρχικού και βασικού σταδίου πτητικής εκπαίδευσης από την 120 ΠΕΑ, το σύστημα FOS που υιοθετήθηκε επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση με μία απλή αύξηση του αριθμού των ανά πάσα στιγμή διαθέσιμων επιχειρησιακά αεροσκαφών.

Με το σύστημα FOS που επιλέχθηκε για τα T-6A Texan II, η ΠΑ κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην υιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων υποστήριξης και συντήρησης, που όχι μόνο διασφαλίζουν τα επιθυμητά από τον Κλάδο επίπεδα διαθεσιμότητας, αλλά ταυτόχρονα βελτιστοποιούν τη διαχείριση του στόλου, προσαρμόζουν τη διατιθέμενη υποδομή στις τρέχουσες απαιτήσεις και επιτυγχάνουν μείωση του κόστους.

Πηγή

1 σχόλιο: