Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Σε «κόκκινο» συναγερμό η Πολωνία λόγω Ουκρανίας – Σε επιφυλακή ο Στρατός και κατάταξη 11.000 εφέδρων


Σε κατάσταση επιφυλακής έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της η Πολωνία, ενώ καλεί εφέδρους να καταταγούν στο Στρατό σε μία προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του. Οι κινήσεις αυτές συνδέονται ασφαλώς με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ σε ανάλογες ενέργειες έχουν προβεί και οι Φιλανδία, Σουηδία.
«Η Πολωνία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη για το τι συμβαίνει πίσω από τα ανατολικά μας σύνορα», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Πολωνίας σε ανακοίνωση του, αφήνοντας να εννοηθεί πώς έχει σημάνει «κόκκινο» συναγερμό.

Φέτος, υπήρχε πρόβλεψη για κατάταξη μικρότερη των 7.000 εφέδρων, αλλά τελικά ο στόχος ανέβηκε στους 11.000 εφέδρους ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των μονίμων στελεχών, επισημαίνουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου Άμυνας πρέπει να είναι εν αναμονή όλοι οι έφεδροι ανεξαρτήτου ηλικίας ή εξειδίκευσης. Όπως ανέφερει το Γενικό Επιτελείο του πολωνικού στρατού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα προσκληθούν αρχικά δύο ομάδες.

Πρώτα οι έφεδροι οι οποίοι απολύθηκαν πρόσφατα και ακολούθως όσοι είναι απεσπασμένοι στις μονάδες διασποράς.

«Η αύξηση της οροφής του Στρατού δεν θα πρέπει να συνδέεται άμεσα με την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία. Αλλά, φυσικά, δεν είμαστε αδιάφοροι για την ρώσικη αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πολωνικού ΓΕΣ.

Η κατάσταση στην περιοχή της Ουκρανίας έχει σημάνει συναγερμό και στη Φινλανδία, όπου καταγράφηκαν μετακινήσεις μαχητικών αεροσκαφών σε αεροδρόμια διασποράς. Κι αυτό, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της χώρας λόγω της αύξησης των παραβιάσεων του εναερίου χώρου της Φινλανδίας από ρωσικά αεροσκάφη.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι στρατιωτικές δυνάμεις στη Σουηδία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τώρα, τι μπορούν να κάνουν οι χώρες αυτές απέναντι στη Ρωσία αν πάνε στραβά τα πράγματα, αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα.

defencenet.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου