Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία- Κομπάνι: 150.000 εκτοπισμένοι, οι 130 χιλ στην Τουρκία!


Κούρδοι μαχητές της Συρίας σταμάτησαν μια προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της κουρδικής πόλης Κομπανί, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν φθάσει περισσότεροι από 130.000 Κούρδοι της Συρίας που προσπαθούν να διαφύγουν από τους τζιχαντιστές.

"Οι συγκρούσεις συνεχίζονται, αλλά η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά του Κομπανί σταμάτησε από την περασμένη νύκτα", δήλωσε μέσω Skype ο Ρεντούρ Τζελίλ, εκπρόσωπος της κύριας ένοπλης οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας, της YPG.

Ο Τζελίλ δήλωσε πως στο ανατολικό μέτωπο διεξάγονται οι σφοδρότερες μάχες. Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε την περασμένη Τρίτη την επίθεση εναντίον του Κομπανί, που είναι επίσης γνωστό ως Άιλ αλ-Άραμπ. Σύμφωνα με ακτιβιστές τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, ο αριθμός των προσφύγων που εγκαταλείπουν την περιοχή έχει φθάσει συνολικά τις 150.000.

Πολλοί από τους πρόσφυγες αυτούς έχουν διασχίσει τα σύνορα με την Τουρκία. "Ο αριθμός των Σύρων ξεπέρασε τις 130.000" και μπορεί να αυξηθεί αν η επίθεση των τζιχαντιστών συνεχισθεί, δήλωσε στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς. "Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περίπτωση που η συρροή των εκτοπισμένων συνεχισθεί, προφανώς δεν το επιθυμούμε, αλλά είμαστε έτοιμοι", δήλωσε ο Κουρτουλμούς εκφράζοντας την ευχή οι πρόσφυγες αυτοί να μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους όταν αποκατασταθεί η ειρήνη.

Στην Άγκυρα, ένας αξιωματούχος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών (AFAD) είχε προηγουμένως διευκρινίσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο "επικαιροποιημένος" αριθμός των εκτοπισμένων ήταν σήμέρα το πρωί 104.000.

"Τα σύνορα είναι ανοικτά αλλά μόνο σ' ένα σημείο στο Μουρσίτπιναρ (νοτιοανατολική Τουρκία, επαρχία Σανλιούρφα) για να οργανωθούν καλύτερα οι διελεύσεις οι οποίες συνεχίζονται", διευκρίνισε η πηγή αυτή.

"Είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο. Ο αριθμός των εκτοπισμένων δεν έχει φθάσει αυτό το όριο, αλλά κάνουμε τα πάντα για να υποδεχθούμε τους ανθρώπους που περνούν στην Τουρκία", πρόσθεσε ο Κουρτουλμούς.

"Η πόλη του Κομπανί μοιάζει με πόλη φάντασμα και περισσότεροι από 150.000 Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Δεν έχουν περάσει ακόμη όλοι στην Τουρκία", δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους περικυκλώνουν την πόλη σαν "τόξο" από τρείς άξονες δυτικά, ανατολικά και νότια. Προς βορράν ο θύλακος συνορεύει με την Τουρκία. 

"Σε ορισμένες περιοχές οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι 12 χλμ. μακριά από το Κομπανί, σε άλλες είναι 14 χιλιόμετρα μακριά και σε ορισμένες περιοχές απέχουν μόνο 10 χιλιόμετρα", δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι κι άλλες χώρες θα συμμετάσχουν στις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία 

Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι κι άλλες χώρες προτίθενται να συμμετάσχουν στις αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με την πρέσβειρά τους στον ΟΗΕ, η οποία είπε σήμερα ότι "δεν θα πραγματοποιήσουμε τις αεροπορικές επιδρομές μόνοι μας".

Η Ουάσινγκτον επιχειρεί να συγκροτήσει μία διεθνή στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συμμαχία εναντίον του ΙΚ, το οποίο έχει καταλάβει περιοχές του Ιράκ και της Συρίας και έχει ιδρύσει χαλιφάτο στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ, ερωτηθείσα από την εκπομπή του CBS "Face the Nation" αν η Ουάσινγκτον έχει ενδείξεις ότι άλλες χώρες προτίθενται να συμμετάσχουν στις επιδρομές στη Συρία, απάντησε: "Ναι, έχουμε, αλλά θα το αφήσουμε στις άλλες χώρες να ανακοινώσουν μόνες τους ποιές συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα αναλάβουν απέναντι στη συμμαχία".

Η Πάουερ αρνήθηκε να αναφέρει για ποιές χώρες πρόκειται, αλλά όπως δήλωσε στην εκπομπή του ABC "This Week", "υπάρχει παγκόσμια στήριξη, εκτιμώ, για την καταστροφή της οργάνωσης".

Η Γαλλία αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει αεροπορικές επιδρομές σε συριακό έδαφος

H γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ τόνισε πως παραμένει προσηλωμένη στην στρατηγική υποστήριξης της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

«Συμμετέχουμε στην επιχείρηση αεροπορικής υποστήριξης στο Ιράκ (εναντίον των τζιχαντιστών), στη Συρία βοηθάμε την αντιπολίτευση. Αυτή είναι η θέση μας και δεν αλλάζει» είπε ο Φαμπιούς ενώπιον του κέντρου μελετών CFR (Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων) στη Νέα Υόρκη.

Η Γαλλία, που συμμετέχει στο συνασπισμό εναντίου του Ισλαμικού Κράτους, είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει μέχρι στιγμής πάρει μέρος στην εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ, όμως έχει αποκλείσει να κάνει το ίδιο στη Συρία.

«Έως σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει αναφέρει ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε το ίδιο (στη Συρία) όμως ότι θα βοηθήσουμε τη μετριοπαθή αντιπολίτευση» υπενθύμισε ο Φαμπιούς.

«Είναι πιθανόν να ενεργήσουμε στην Συρία, όμως, από τη μία πλευρά, η Γαλλία δε μπορεί να κάνει τα πάντα και από την άλλη, εμείς σκεφτόμαστε ότι το να στηρίξουμε τη μετριοπαθή αντιπολίτευση αποτελεί ανάγκη» προκειμένου να καταπολεμηθεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αλλά και να συνεχιστεί η δράση και εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστήριξε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.onalert.gr/stories/suria-kompani-150000-ektopismenoi-oi-130xil-tourkia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου