Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος διαφεύγοντας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους


Δεκάδες χιλίαδες Κούρδοι της συρίας πέρασαν κατά τη χθεσινή ημέρα στην Τουρκία, διαφεύγοντας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κατέλαβαν δεκάδες χωριά κοντά στα σύνορα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Η Τουρκία άνοιξε ένα τμήμα των συνόρων χθες, Παρασκευή, αφού άμαχοι Κούρδοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους φοβούμενοι ότι επίκειται επίθεση στη μεθοριακή πόλη Άιν αλ-Άραμπ, γνωστή στα κουρδικά ως Κομπάνι.

"Περίπου 45.000 Κούρδοι της Συρίας έχουν διασχίσει τα σύνορα μέχρι τώρα από οκτώ σημεία εισόδου κατά μήκος 30 χιλιομέτρων από το Ακτσακαλέ μέχρι το Μουρσιτπινάρ από χθες που ανοίξαμε τα σύνορα", δήλωσε ο Κουρτουλμούς στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία έχει προκαλέσει εκκλήσεις για βοήθεια από τους Κούρδους της περιοχής που φοβούνται ότι επίκειται σφαγή στο Κομπάνι, το οποίο κατέχει στρατηγική θέση κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Τουλάχιστον 18 μαχητές του Ισλαμικού Μετώπου σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε συγκρούσεις με Κούρδους της Συρίας καθώς η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε ακόμη περισσότερα χωριά γύρω από την πόλη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "σοφδρές συγκρούσεις" σημειώνονται και σήμερα στον τομέα αυτό της βόρειας Συρίας, όπου η τζιχαντιστική οργάνωση έχει καταλάβει 60 κουρδικά χωριά μέσα σε δύο ημέρες, τα 40 εκ των οποίων κατελήφθησαν χθες, Παρασκευή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Παρατηρητήριο έκανε γνωστό πως ένας Κινέζος περιλαμβάνεται στους 18 τζιχαντιστές που φονεύθηκαν.

Ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί έκανε χθες έκκληση για διεθνή επέμβαση για να προστατευθεί το Κομπάνι από το Ισλαμικό Μέτωπο, υπογραμμίζοντας πως οι αντάρτες πρέπει "να πληγούν και να καταστραφούν οπουδήποτε βρίσκονται".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου