Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Με «μικρό καλάθι» ο Σαμαράς στο Βερολίνο


Ρίχνουν τον πήχη των προσδοκιών υπό το φόβο να γυρίσει ο πρωθυπουργός με άδειες… βαλίτσες


Μέχρι σήμερα το Μαξίμου, με επιλεκτικές διαρροές, έλεγε ότι ο κ. Σαμαράς θα εξασφαλίσει από την Μέρκελ την απομάκρυνση του ΔΝΤ από τον μηχανισμό, την ελάφρυνση χρέους και διάφορα άλλα υπερφιλόδοξα σχέδια.

Σήμερα όμως η κυβερνητική εκπρόσωπος επιχείρησε να ρίξει τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως πρόκειται για μια απλή «κουβεντούλα» μεταξύ δύο φίλων και δυο ευρωπαίων εταίρων.

Είναι προφανές ότι από τη συνάντηση δεν πρόκειται να βγει απολύτως κανένα θετικό αποτέλεσμα και η προσπάθεια της κυβέρνησης να την εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά πέφτει στο κενό.

Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός θα γυρίσει με άδειες βαλίτσες από το Βερολίνο (και ενδεχομένως και με άδειες τσέπες), το Μαξίμου επιχειρεί τώρα να «μαζέψει» τις προσδοκίες προκειμένου να αμβλύνει το πολιτικό κόστος για τον ίδιο τον πρωθυπουργό…

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι διακρίνει «σημάδια ελπίδας, ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης, η οποία φαίνεται ότι θα επιστρέψει».

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι η κ. Μέρκελ έχει εκφράσει συχνά την εκτίμησή της για την πορεία της χώρας υπό την κυβέρνηση Σαμαρά.

Διευκρίνισε δε ότι την Τρίτη δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, ενώ τόνισε ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις για την πορεία της Ελλάδας θα ληφθούν μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

«Προφανώς δεν μπορώ να πω τίποτα για τις ελληνικές προσδοκίες» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα μπορούσε να αναμένει η ελληνική αντιπροσωπεία από την αυριανή συνάντηση.

«Μπορώ να σας πω ότι η καγκελάριος χαίρεται για την επίσκεψη και εκτιμά πάντα πολύ την ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό Σαμαρά.

Βεβαίως πρόκειται να συζητήσουν για την κατάσταση της Ελλάδας συγκεκριμένα.

Μετά από πολύ-πολύ δύσκολη περίοδο, φαίνονται σημάδια ελπίδας, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία φαίνεται ότι θα επιστρέψει» πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος και επισήμανε ότι για αυτό το θέμα η καγκελάριος θα μιλήσει με τον κ. Σαμαρά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου