Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Με σημαίες και χαμόγελα υποδέχθηκαν την ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια οι κάτοικοι του Λουγκάνσκ


Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι του Λουγκάνσκ για να υποδεχθούν τα ρωσικά Kamaz με τηνανθρωπιστική βοήθεια. Με σημαίες της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη δεύτερη ομάδα των φορτηγών, η οποία έχει διασπαστεί και ξεφορτώνει σε αποθήκες τους τόνους από ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως εξοπλισμό καθαρισμού νερού και γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να διανεμηθούν.
Μετά από ένα σχεδόν μηνιαίο μαραθώνιο διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων για τις τελικές εγκρίσεις από τις αρχές του Κιέβου και πολλές μέρες αναμονής στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, η ρωσική ανθρωπιστική έφτασε τελικά στον προορισμό της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη ομάδα των φορτηγών διένυσε μια απόσταση 120 χιλιομέτρων από το ρωσικό σημείο συνοριακού ελέγχου Ιζβαρίνο έως το Λουγκάνσκ, καθώς ήταν αναγκασμένη να ακολουθεί ειδικές διαδρομές ασφαλείας, πέρα από το κεντρικό οδικό δίκτυο, προκειμένου να αποφύγει τις συγκρούσεις που μαίνονταν στην περιοχή, την ώρα που η δεύτερη ομάδα έκανε μια απόσταση μόλις 65 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό της.

Την ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή συνόδευσαν καθ΄ολη τη διάρκεια των μετακινήσεων σε ουκρανικό έδαφος, τόσο οι επιτηρητές του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, όσο και ομάδες αυτονομιστών της πολιτοφυλακής που φρόντιζαν για την ασφαλή διέλευση.

Τα συνολικά 200 φορτηγά που έφτασαν σήμερα το πρωί στο Λουγκάνσκ θα αναχωρήσουν άμεσα για τη Ρωσία, μόλις ξεφορτώσουν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA Νovosti που βρίσκεται στην περιοχή. 
Οι κάτοικοι του Λουγκάνσκ όπως και άλλων περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας βρέθηκαν στο χείλος μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα τους κράτησαν για μήνες αποκλεισμένους, ενώ οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει σημαντικές κοινωνικές υποδομές, όπως η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

RIA Novosti
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου