Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το PKK καλεί του νέους Κούρδους της Τουρκίας στα όπλα!


Οι αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι επί τρείς δεκαετίες μάχονται για την αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας, απηύθυναν σήμερα έκκληση προς τη νεολαία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, όπου το κουρδικό στοιχείο αποτελεί την πλειονότητα του πληθυσμού, να συμμετάσχει στη μάχη εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Η έκκληση αυτή διατυπώθηκε καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν περικυκλώσει την πόλη Άιν αλ Άραμπ (Κομπάνι στα κουρδικά) κοντά στα τουρκικά σύνορα —αφού ήδη έχουν καταλάβει 21 χωριά—, σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση η οποία εξώθησε έναν εκ των επικεφαλής των Κούρδων ανταρτών να απευθύνει έκκληση για στρατιωτική βοήθεια προς τους Κούρδους της ευρύτερης περιοχής.

«Η νεολαία του βόρειου Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία) θα έπρεπε να μεταβεί στην Κομπάνι και να πάρει μέρος στην ιστορική, τιμημένη αντίσταση», ανέφερε το PKK στον ιστότοπό του.

Οι πιο πρόσφατες συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων αποτελούν ακόμη έναν πονοκέφαλο για την Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση της οποίας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί άμεσα στα επιχειρησιακά σχέδια του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. Τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία είναι εκτεταμένα και δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν.

Το PKK, το οποίο η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση, κατηγόρησε επίσης την Άγκυρα ότι υποστηρίζει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στις μάχες κατά των Κούρδων ανταρτών.

Η Τουρκία «συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, οπλισμό και επιμελητεία. Συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στην επίθεση κατά του Κομπάνι», υποστήριξε στην ανακοίνωσή του το PKK.

Η Άγκυρα, η οποία έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι παρέχει οιαδήποτε μορφής στήριξη στους τζιχαντιστές, άρχισε το 2012 μια ειρηνευτική διαδικασία με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν. με στόχο να τερματιστεί η 30χρονη σύρραξη που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους στην Τουρκία. Εντούτοις μια οριστική συμφωνία θεωρείται πως εξακολουθεί να είναι μακρινή προοπτική.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου