Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Όσο αγαπάς, λοιπόν, τον εαυτό σου, τόσο ν' αγα­πάς και τη γυναίκα σου.


Όση, λοιπόν, αγάπη έχεις στον εαυτό σου, τόση αγά­πη θέλει ο Θεός να έχεις και στη γυναίκα σου.
Δεν βλέπεις ότι και στο σώμα μας πολλές ατέλειες ή ελλεί­ψεις έχουμε; Ο ένας έχει τα πόδια στραβά, ο άλλος τα χέρια παράλυτα, ο τρίτος κάποιο άλλο μέλος άρρω­στο κ.ο.κ. Και όμως, δεν το κακομεταχειρίζεται ούτε το κόβει· απεναντίας μάλιστα, το φροντίζει και το πε­ριποιείται περισσότερο απ' όσο τα υγιή μέλη του, και ο λόγος είναι ευνόητος. Όσο αγαπάς, λοιπόν, τον εαυτό σου, τόσο ν' αγα­πάς και τη γυναίκα σου. Όχι μόνο γιατί ο άνδρας και η γυναίκα έχουν την ίδια φύση, αλλά και για μιαν άλλη σπουδαιότερη αιτία: Γιατί δεν είναι πια δύο ξεχωριστά σώματα, αλλά ένα.

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
http://stratisandriotis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_20.html
Πηγή

6 σχόλια:

  1. Να πως αξιολογεί την γυναίκα ο εικονιζόμενος Α. Ι. Χρυσόστομος:
    “…Γενικά όμως είναι ένα σκουλήκι (η γυναίκα) που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδια, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της, και έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων μέσω όλων των αισθήσεων. Όσος και αν είναι ο πλούτος, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει την γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύχτα η γυναίκα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα.
    Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα.....( “ΕΚΛΟΓΑΙ: ΛΟΓΟΣ Δ΄, ΠΕΡΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ“, 63.)

    Ας δούμε τι γράφει η Βίβλος για την γυναίκα:.
    (Γένεσις, 19: 1-8)
    Ο Λωτ, προσφέρει στους Σοδομίτες, τις παρθένες κόρες του για να τις βιάσουν, προκειμένου να προστατέψει από τις «διαθέσεις» τους, τους αγγέλους που φιλοξενεί...
    " Και οι δύο άγγελοι ήρθαν το δειλινό στα Σόδομα·
    και ο Λωτ καθόταν δίπλα στην πύλη των Σοδόμων· ο δε Λωτ, βλέποντάς τους, σηκώθηκε σε συνάντησή τους, και προσκύνησε με το πρόσωπό του μέχρι το έδαφος· και είπε:

    "........, στραφείτε, παρακαλώ,
    στο σπίτι τού δούλου σας, και διανυχτερεύστε, και πλύντε τα πόδια σας· και αφού σηκωθείτε το πρωί, θα πάτε στον δρόμο σας».

    Κι εκείνοι είπαν: «Όχι, αλλά θα διανυχτερεύσουμε στην πλατεία».
    Και αφού τους πίεσε πολύ, στράφηκαν σ' αυτόν, και μπήκαν μέσα στο σπίτι του· και τους έκανε συμπόσιο, και έψησε άζυμα, και έφαγαν. Και πριν κοιμηθούν, οι άνδρες τής πόλης, οι άνδρες των Σοδόμων, περικύκλωσαν το σπίτι, νέοι και γέροντες, ολόκληρος ο λαός μαζί, από παντού· και έκραζαν στον Λωτ, και του έλεγαν:
    «Πού είναι οι άνδρες, εκείνοι που μπήκαν μέσα σε σένα τη νύχτα; Βγάλ' τους έξω σε μας, για να τους γνωρίσουμε».

    Και ο Λωτ βγήκε σ' αυτούς στο πρόθυρο, και έκλεισε πίσω του την πόρτα, και είπε: «Μη, αδελφοί μου, μη πράξετε ένα τέτοιο κακό· δέστε, έχω δύο θυγατέρες, που δεν γνώρισαν άνδρα·
    να σας τις φέρω, λοιπόν, έξω· και κάντε σ' αυτές,
    όπως σας φανεί αρεστό· μόνον σ' αυτούς τους άνδρες να μη πράξετε τίποτε, επειδή για τούτο μπήκαν κάτω από τη σκιά τής στέγης μου».

    (Δευτερονόμιον, 21: 10-14)
    Ο θεός εξηγεί τι μπορείς να κάνεις με μια αιχμάλωτη γυναίκα...
    Όταν βγεις να πολεμήσεις τους εχθρούς σου, και ο Κύριος ο Θεός σου τους παραδώσει στα χέρια σου, και πάρεις απ' αυτούς αιχμαλώτους, και δεις ανάμεσα στους αιχμαλώτους μια όμορφη γυναίκα, και την επιθυμήσεις, για να την πάρεις στον εαυτό σου για γυναίκα, τότε, θα τη φέρεις στο σπίτι σου, και θα ξυρίσει το κεφάλι της, και θα κόψει τα νύχια της· και θα βγάλει τα ενδύματα της αιχμαλωσίας της από πάνω της, και θα καθήσει στο σπίτι σου, και θα κλάψει τον πατέρα της και τη μητέρα της έναν ολόκληρο μήνα· και ύστερα θα μπεις μέσα σ' αυτή, και θα είσαι άνδρας της, κι εκείνη θα είναι γυναίκα σου. Και αν συμβεί να μη ευχαριστιέσαι σ' αυτήν, τότε θα την εξαποστείλεις ελεύθερη· και δεν θα την πουλήσεις για ασήμι, δεν θα την εμπορευθείς, επειδή την ταπείνωσες.

    Δευτερονόμιον 22:20-11
    Γυναίκα που δεν βρίσκεται παρθένα, την πρώτη νύχτα του γάμου της, θεωρείται πόρνη και λιθοβολείται μέχρι θανάτου...
    "Αν...η κόρη δεν βρεθεί παρθένα, τότε θα βγάλουν έξω τη νέα, στη θύρα τού σπιτιού τού πατέρα της, και οι άνθρωποι της πόλης της θα τη λιθοβολήσουν με πέτρες, και θα πεθάνει· επειδή, έπραξε αφροσύνη στο Ισραήλ, διαπράττοντας πορνεία στο σπίτι τού πατέρα της."




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα.....( Α. Ι. Χρυσόστομος Λόγος δ΄ σελ.63 "Περί νηστείας και σωφροσύνης")."
    Δηλαδή η ολοκλήρωση που γίνεται με την ένωση άνδρα με γυναίκα, μόνη εξήγηση έχει την σεξουαλική ικανοποίηση! Χωρίς αυτήν δεν είναι αναγκαία η ετεροφυλική σχέση και "κανένας άνδρας με τα σωστά του δεν ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα"
    [Όλοι όσοι συζούν με γυναίκα είναι ανώμαλοι!!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΛΩΤ ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗΣ!
      Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!
      ΓΙΑ ΤΟΝ Α. Ι. ΧΡ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙ!
      ΜΗΠΩΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ; ΕΝΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ;
      Ο ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΒΑΤΟ. ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ;
      ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ.

      Διαγραφή
  3. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ Κ ΣΥ ΕΚΕΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΊ ΕΙΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ,ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ.ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΑ ΊΔΙΑ, ΜΙΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ...ΠΑΝΑΓΙΑ.ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΥΨΩΘΗΚΕ Κ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΖΟΥΝ ΓΕΝΕΕΣ Κ ΓΕΝΕΕΣ..Κ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΑΤΑΝΑΚΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΤΟΣΕΣ ΑΓΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΝ ΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΘΕΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΨΑΧΝΕΙ Κ ΤΝ ΒΡΊΣΚΕI.Κ ΔΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Κ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟΕΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΙΑ.Κ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ CΟΡΥ ΡΑSΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΓΙΞΕ ΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντου κρυφοι εχθροι του θεσμου της οικογενειας, των παιδιων. Οπως ο παραπανω Β. Υπαρχουν "Χριστιανοι" που απορριπτουν πλαγιως τον θεσμο, την ετεροφυλικη συμβιωση. Χαρακτηριζουν την γυναικα υποδεεστερα του ανδρα.
    Η γυναικα ειναι ισοτιμος του ανδρα. Δεν ειναι σκουληκι. Απαιτειται σεβασμος. Προοριζεται για το υψιστο λειτουργημα της μητροτητος.
    Ο θεσμος του μοναχισμου μαχεται την οικογενεια. Ειναι υπουλος εχθρος της Ελλάδος. Οδηγει στην συρρικνωση και εξαφανιση του ελληνισμου. Ειναι δουρειος ιππος του σιωνισμου. Παρατηρηστε την πολυτεκνια των μουσουλμανων.
    Η ζωη ημπορει να ειναι δυσκολος, αλλα χρειαζομεθα μαχητας και οχι "βολεψακηδες", ριψασπιδες, εκφυλους, ευθυνοφοβους.
    Ναι στον γαμο και την πολυτεκνια. Μονον ετσι θα επιβιωσουμε ως εθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή