Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Παραιτούνται σωρηδόν οι γενικοί γραμματείς


Κυβέρνηση σε αποσύνθεση – Τρείς έφυγαν και ετοιμάζονται ακόμα δύο προκειμένου να κατέλθουν υποψήφιοι -«Πύργος της Βαβέλ» η ΝΔ – Όλο και περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές συζητούν για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας «προβλέποντας» τις εξελίξεις
Άνω – κάτω είναι ολόκληρη η ΝΔ . Καμία κοινή γραμμή σε τίποτα. Πύργος της Βαβέλ το κυβερνών κόμμα. Ο καθένας λέει ότι θέλει, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα είναι καζάνι που βράζει καθώς τα σενάρια των πρόωρων εκλογών φουντώνουν και η ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει επικίνδυνα.

Ο Μιχάλης Ταμίλος λέει ότι θα γίνουν εκλογές τέλος Μαρτίου, ο Παπαμιμίκος τα βάζει με τον Τζιτζικώστα που ζήτησε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την ίδια ακριβώς ώρα παραιτήθηκαν τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης για να πολιτευθούν στις επόμενες εκλογές.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και μια τηλεοπτική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ περί κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και συζήτηση επί μηδενικής βάσεως για το θέμα του πρωθυπουργού.

Την ώρα δηλαδή που ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, την ίδια ακριβώς ώρα παραιτούνται ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, και οι Γενικοί Γραμματείς Επικοινωνίας Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ετοιμάζονται ακόμα δύο γενικοί γραμματείς να παραιτηθούν για να κατέλθουν υποψήφιοι. Τις τελευταίες ώρες ακούγονται έντονα τα ονόματα του Στράτου Σιμόπουλου γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων και του κ. Παναγιώτης Κοκκόρη γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα τόσο στο υπουργικό συμβούλιο, όσο και στο κοινοβούλιο κανείς δεν ασχολείται με το νομοθετικό έργο και την παραγωγή πολιτικής. Όλοι προετοιμάζονται για τις επικείμενες εκλογές καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιη η διενέργειά τους. Το μόνο που δεν έχει δημοσιοποιηθεί είναι ο χρόνος των εκλογών.

Όπως χαρακτηριστικά λένε γαλάζια στελέχη το κλίμα της προεκλογικής περιόδου το «άναψε» ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Χαλκιδική αφού αντί να παρουσιάσει το νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας περιορίστηκε σε αοριστολογίες περί «πατριωτισμού» και στην γνωστή επίθεση που εξαπολύει κατά του ΣΥΡΙΖΑ στις περισσότερες ομιλίες του.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς έχει χάσει την εμπιστοσύνη στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ενώ αρκετοί αναρωτιούνται «ποιοι γαλάζιοι βουλευτές θα συναινέσουν στα πάνω από 1.000 προαπαιτούμενα που θέτει επιτακτικά η τρόικα;».

Βοά ολόκληρη η πολιτική και δημοσιογραφική… πιάτσα πως το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο παρά με το θέμα του εκλογικού νόμου και την εύρεση προσώπου που θα μπορέσει να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 180 για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα φτερά της κυβέρνησης έχουν ήδη κοπεί βιαίως από το Βερολίνο αφού η Άνγκελα Μέρκελ αντί να δώσει χείρα βοηθείας στον Αντώνη Σαμαρά τον παρέπεμψε στην τρόικα!

Άλλωστε, αυτή η εξέλιξη είχε διαφανεί και από το ταξίδι Χαρδούβελη στο Παρίσι, αφού εκείνη την περίοδο το πρωθυπουργικό περιβάλλον διέρρεε εντόνως ότι «οι τροικανοί δεν θα ξανάρθουν στην Αθήνα».

Οι τροικανοί τελικώς ήρθαν και άρχισαν τις επισκέψεις και τους ελέγχους στα υπουργικά γραφεία. Εν ολίγοις τίποτα από αυτά που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η ανυπαρξία κόκκινων γραμμών και η πρωτοφανής υποτακτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει έντονη δυσφορία στην γαλάζια παράταξη αλλά και στο ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές του οποίου έχουν αρχίσει να διαχωρίζουν την στάση τους θεωρώντας πως η ταύτισή τους με την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε μη επανεκλογή τους.

Το κλίμα είναι εκρηκτικό και οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τις εξελίξεις. Το δυστύχημα είναι πως αντί να τις δρομολογούν, σέρνονται πίσω από αυτές…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου