Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Στρατηγική ήττα της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ


Στρατηγικής σημασίας - ιδίως αυτή τη στιγμή - είναι η ήττα της Τουρκίας στην επιδίωξή της να καταλάβει τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας .

Η Τουρκία υπέστη την ήττα από την Ισπανία αλλά αυτό μετράει περισσότερο είναι οι ψήφοι που πήρε - πολύ κατω από τους μισούς από την προηγούμενη διεκδίκησή της που ήταν και νικηφόρα!

Ας δούμε πως αποτιμά την ήττα το σύνολο σχεδόν του τουρκικού Τύπου: 
- Η Zaman θυμίζει ότι το 2008 η Τουρκία είχε κερδίσει την θέση του μη μόνιμου μέλους από τον πρώτο γύρο με την στήριξη 151 χωρών. Μέσα σε 6 χρόνια, ο αριθμός των χωρών που υποστηρίζουν την Τουρκία έπεσαν από τις 151 στις 60, σχολιάζει η Zaman. 
- Η Hurriyet χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ως «απογοητευτικό».
- Η Cumhuriyet θεωρεί ότι ήταν αποτέλεσμα της «πολύτιμης πολιτικής απομονωτισμού» της Τουρκίας. 

Αιτία και η στάση της για το ISIL

Μερίδα του Τουρκικού τύπου εκτιμά ότι η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία έκαναν lobby εναντίον της Τουρκίας ενώ φημολογείται ότι οι ΗΠΑ εμπόδισαν την εκλογή της Τουρκίας. 
Διπλωματικές πηγές σχολιάζουν ότι η Τουρκία έχασε τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επειδή αγνόησε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να στηρίξει το Κομπανί. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου