Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο χριστιανός μπορεί να λυπάται μόνο για δύο λόγους!


Τη λύπη την έβαλε μέσα μας ο Θεός. Όχι, όμως, για να τη μεταχειριζόμαστε άσκοπα ή και βλαπτικά, σε ακατάλληλο χρόνο και σε αντίθετες συνθήκες στη φύση μας περιστάσεις, κλονίζοντας έτσι την υγεία της ψυχής και του σώματος, αλλά για ν’ αποκομίζουμε απ’ αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος. 

Γι’ αυτό, δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό. Εμείς, ωστόσο, έχουμε αντιστρέψει τα πράγματα. Έτσι, και αμέτρητα κακά να διαπράξουμε, ούτε λυπόμαστε ούτε ντρεπόμαστε. 

Αν, όμως, πάθουμε και το παραμικρό κακό από κάποιον, τότε τα χάνουμε, βαριοθυμούμε, γινόμαστε συντρίμμια και δεν συλλογιζόμαστε πως οι θλίψεις και οι πειρασμοί φανερώνουν τη φροντίδα του Θεού για μας περισσότερο από τα ευχάριστα περιστατικά.

Αλλά γιατί αναφέρω τις θλίψεις αυτής της ζωής; Μήπως και η απειλή του αιωνίου κολασμού δεν αποτελεί τη φιλανθρωπία του Θεού καλύτερα από την υπόσχεσή Του για την ουράνια βασιλεία; Γιατί ,αν δεν υπήρχε η απειλή του αιωνίου κολασμού, λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα κέρδιζαν τη σωτηρία.

Δεν είναι, βλέπεις, αρκετή για μας, τους ράθυμους, η υπόσχεση των ουράνιων αγαθών. Ο φόβος της κολάσεως πιο πολύ μας παρακινεί στην αρετή.

Γι’ αυτό, λοιπόν, υπάρχουν η λύπη και η αθυμία, όχι για να μας κυριεύουν όταν πεθαίνει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο ή όταν χάνουμε χρήματα ή όταν δοκιμάζουμε κάποια αποτυχία, αλλά για να μας βοηθούν στον πνευματικό μας αγώνα. 

Ας λυπόμαστε όχι για τη θλίψη ή τη βλάβη που μας προξενεί κάποιος, αλλά για τις αμαρτίες μας, με τις οποίες λυπούμε το Θεό. Γιατί οι αμαρτίες διώχνουν μακριά μας το Θεό, ενώ οι θλίψεις, που δοκιμάζουμε από άλλους ανθρώπους, Τον κάνουν να μένει κοντά μας ως προστάτης.

Άλλωστε, πρέπει να το πάρεις απόφαση, άνθρωπέ μου, ότι στη ζωή αυτή θα έχεις βάσανα, δοκιμασίες, προβλήματα, πειρασμούς. Πρέπει να τ’ αντιμετωπίζεις με γενναιότητα όλα αυτά, χρησιμοποιώντας ως όπλα την πίστη, την ελπίδα, την υπομονή. 

Ας εύχεσαι, βέβαια, να μην πέσεις ποτέ σε πειρασμό. Όταν, όμως, παραχωρεί κάποιον ο Θεός, μην ταράζεσαι. Κάνε ό,τι μπορείς για να φανείς αληθινός στρατιώτης του Χριστού. Δεν βλέπεις που οι γενναίοι στρατιώτες, όταν η σάλπιγγα τους καλεί στην μάχη, αποβλέποντας στη νίκη, θυμούνται τους ένδοξους προγόνους τους, που έκαναν μεγάλα κατορθώματα, και ρίχνονται με θάρρος στον αγώνα; Όμοια κι εσύ, όταν έρχεται η ώρα της πνευματικής μάχης, να θυμάσαι τα κατορθώματα των αγίων μαρτύρων και ν’ αγωνίζεσαι με γενναιότητα, με πίστη, με χαρά.

Δεν μπορεί, λοιπόν, ποτέ να λυπάται ο χριστιανός; Μπορεί, αλλά για δύο μονάχα λόγους: 

Όταν είτε ο ίδιος είτε ο πλησίον του έρχεται σε αντίθεση με το Θεό και το άγιο θέλημά Του. 

Δεν πρέπει, επομένως, να στενοχωριούνται και να θλίβονται εκείνοι που κακολογούνται, μα εκείνοι που κακολογούν. Γιατί δε θ’ απολογηθούν οι πρώτοι, για όσα λέγονται σε βάρος άλλων. Αυτοί πρέπει να τρέμουν και ν’ ανησυχούν, γιατί αργά ή γρήγορα θα συρθούν στο φοβερό Δικαστήριο του Θεού, όπου θα λογοδοτήσουν για όσες κακολογίες ξεστόμισαν. Κι εκείνοι που κακολογούνται, πάντως, πρέπει ν’ ανησυχούν, αν όσα λένε γι’ αυτούς είναι αληθινά.
Αξιολύπητοι, βλέπεις, είναι οι αμαρτωλοί, έστω κι αν κανένας δεν τους κατηγορεί. Αξιοζήλευτοι, απεναντίας, είναι οι ενάρετοι, έστω κι αν ο κόσμος όλος τους κατατρέχει. Γιατί, όταν η συνείδηση ενός ανθρώπου είναι ήσυχη, όσες τρικυμίες κι αν ξεσηκώνονται εναντίον του, αυτός θα βρίσκεται πάντα σε λιμάνι γαλήνιο. Όταν, όμως, η συνείδησή του είναι ταραγμένη, ακόμη κι αν όλα του έρχονται ευνοϊκά, θα βασανίζεται, σαν τον ναυαγό στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.


Απόσπασμα από το βιβλίο Θέματα ζωής Β΄ 
Κείμενα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου.

http://www.diakonima.gr
Πηγή

24 σχόλια:

  1. Ωραία, μπορούμε να λυπόμαστε μόνο κατά παραγγελίαν και κατόπιν αδείας.
    Είναι δυνατόν να βάλετε κανόνες και στα συναισθήματά μας επειδή είμαστε χριστιανοί.
    Θα λυπόμαστε όποτε μας έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ αντε πνιξου 8.04... Δεν παλευεστε πια εσεις οι απιστοι κ δηθεν σκεπτομενοι ρεζιλιδες...ελεος πια.... εχετε καταντησει αηδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ΚΟΠΑΝΕ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΕ 10.18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8.36 Ειμαι Ελληνας Χριστιανος Ορθοδοξος!!! Εσυ παλι ενα σατανοδουλο,δαιμονισμενο ανθρωπακι που οταν ερθει η ωρα θα κλασει μεντες κ μονο τον κ.....ο του δεν θα γυρισει για να σωσει το τομαρι του!! Η χωρα σου ειναι Ορθοδοξη._ Αν δεν σ αρεσει ξεκουμπισου κ φυγε! χωσου καπου που θα μπορεις να προσκυνας το σατανοδωδεκαθεο σου με την ησυχια σου!.. ντροπη της Ελλαδας....Αντε κ καλη ψυχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ;
    ΔΟΞΟΛΟΓΗΣΕΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ; ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω προακυνησα τον Ιησου Χριστο κ την Παναγια μας ξεφτιλισμενε! Εσυ;; κοκοκοκ;;; κοτουυυυυλα!!!! Προσκυνησες τον Κωλο-Δια σου;;; τον Σατανα;; του κανες τα τσαλιμια σου καβαλημενο τομαρι;; Βρες τα κοτσια κ πες που πιστευεις ρε ξεφτιλα ανθρωπε! Αλλα ξεχασα..... Καταβαθος ολοι εσεις οι δηθεν σκεπτομενοι ειστε κοτες λυρατες! Γεμισαμε τσαμπα μαγκες ρε. ...Σωβρακοκιλοτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρες τα κοτσια κ πες που πιστευεις

    ΣΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΝ ΑΓΙΑΝ ΓΡΑΦΗΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο λεω κ θα στο λεω καθε φορα κατακαθι:! Πιστεύω στον Ενα κ Μοναδικο θεο!!! Τον Χριστο!!! Επαναληψη μητηρ μαθησεως δεν λενε;..Εσυ ομως γιατι αρνεισαι τοσο πεισματικα να πεις πού πιστευεις;.. κριμα παντως βρε.... το αφεντικουλι σου θα απογοητευτει πολυ που δεν βρισκεις το θαρρος να τον υπερασπιστεις.... Τσαμπα γυρνας τον κ......ο σου τελικα.... Δεν πας βρε πουλακι μου να κανεις καμια τελετη στον ψευτοξεφτιλα θεο σου μπας κ στανιαρεις λιγακι... Να σε περασει κανενας κανα ''χερακι"να ισιωσεις κι εσυ ο δολιος..... Αντε,για μαζευτειτε!... φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΡΙ ΑΓΑΠΗΣ O ΛΟΓΟΣ
    Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : "Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται* (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ ἃ΄18)"

    «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου...».
    Ιησούς Χριστός (Κατά Ματθαίον, 12: 30)
    Μέσα σ' αυτή την φράση, που αποδίδεται στον Ιησού, αποτυπώνεται όλη η ...... αγάπη της Αγίας Γραφής.

    Και λέγει ο Ιησούς: "Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27)

    ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ....ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ.
    Μια χήρα πόρνη, πηδήχτηκε με τον επίσης χήρο πεθερό της Ιούδα, για ένα κατσικάκι...
    «Βιβλίο της γενεαλογίας τού Ιησού Χριστού... Και ο Ιούδας γέννησε τον Φαρές και τον Ζαρά από τη Θάμαρ...» (Κατά Ματθαίον, 1: 1, 3).
    Είναι η γνωστή μας Θαμάρ που στην τελετή γάμου εμφανίζεται πρότυπο.......ηθικής!

    Ο Ιησούς, ως γνήσιος Εβραίος, κάνει περιτομή. Μάλιστα το πετσόκομμα του, τιμάται από την Εκκλησία μας!!!
    «Και όταν συμπληρώθηκαν οι 8 ημέρες για να κάνουν την περιτομή στο παιδί, το όνομά του αποκλήθηκε Ιησούς...» (Κατά Λουκάν, 2: 21).

    Ο Ιησούς βαπτίζεται από τον Ιωάννη. Λένε κάποιοι τι ανάγκη είχε αυτής τής τελετής, ένας «υιός τού Θεού», καθώς υποτίθεται ότι οι κοινοί θνητοί γεννιούνται εξ ορισμού αμαρτωλοί και βαπτίζονται για να εξαγνιστούν από το «προπατορικό αμάρτημα» (=η ανοησία τής Εύας) που έφαγε το μήλο. Για ποιο πράγμα λοιπόν, θα έπρεπε να «μετανοήσει» ο Ιησούς, ο οποίος γεννήθηκε από «παρθένα» μητέρα;
    «Και κατά τις ημέρες εκείνες έρχεται ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, κηρύττοντας στην έρημο της Ιουδαίας, και λέγοντας: “Μετανοείτε· επειδή, πλησίασε η βασιλεία των ουρανών”... Τότε, ο Ιησούς έρχεται από τη Γαλιλαία στον Ιορδάνη προς τον Ιωάννη, για να βαπτιστεί απ' αυτόν... » (Κατά Ματθαίον, κεφ. 3).

    Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΛΥΝΕΙ! ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ!
    Η συντριπτική πλειονότητα τών Ιουδαιοχριστιανών θα μείνουν έξω από τον Παράδεισο.
    Οι «τυχεροί», θα είναι μόνο 144.000 Εβραίοι κι αυτοί θα πρέπει απαραιτήτως να μην έχουν «μολυνθεί» με γυναίκα (άρα, εξ ορισμού οι γυναίκες μένουν κι αυτές απ' έξω)...
    «Και είδα έναν άλλον άγγελο που ανέβηκε από την ανατολή τού ήλιου, έχοντας τη σφραγίδα τού ζωντανού Θεού· και έκραξε με δυνατή φωνή προς τους τέσσερις αγγέλους, στους οποίους δόθηκε να βλάψουν τη γη και τη θάλασσα, λέγοντας:

    “Μη βλάψετε τη γη ούτε τη θάλασσα ούτε τα δέντρα, μέχρις ότου σφραγίσουμε τους δούλους τού Θεού μας επάνω στα μέτωπά τους”. Και άκουσα τον αριθμό των σφραγισμένων· 144.000 ήσαν σφραγισμένοι από κάθε φυλή των γιων Ισραήλ... Αυτοί είναι εκείνοι που δεν μολύνθηκαν με γυναίκες· επειδή, είναι παρθένοι» (Αποκάλυψις, 7: 2-4 & 14: 4).

    Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς!!!



















    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντως, απο τη μια προσβαλεις τον Χριστο κ μας κανεις εξω φρενων κι απο την αλλη, αν σκεφτουμε που θα καταληξεις δεν πρεπει να σου θυμωνουμε...Να σε λυπομαστε πρεπει.... Εμεις εχουμε τον Χριστο στην ψυχη μας κι οσο αναξιοι κι αν ειμαστε,προσπαθουμε.... Κακως θυμωνουμε...Ο Χριστος ειναι αγαπη κ μονο προσευχη μπορουμε να κανουμε για ψυχες σαν εσενα.... Μπας κ συνελθεις κ γλιτωσεις αυτα που ερχονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητε 7.18 μακρυα απο αγιασμους, εικονες κ εκκλησιες! Ειναι τωρα να αρχισει να γυρναει το κεφαλακι σου κ να βγαζεις αφρους στα καλα καθουμενα! Τετοιο καβαλημα που εχεις θα τραβηξεις μεγαλο ζορι φιλτατε!.... Βρες κανεναν σε καμια παρ.......α να ξεχαρμανιασεις βρε παιδι μου! Τσαμπα πανε τοσες τελετες κ γιορτουλες;;;!!!.θα σε μαλωσω!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7.15
    Σκεψου για λιγο.
    Πως ειναι δυνατον εσυ και οι ομοιοι σου "Ορθοδοξοι" να κατεχετε την αληθεια και ολοι οι υπολοιποι κατοικοι της Γης, δηλαδη το 96%, να κανουν λαθος; Ειναι "Λαθοδοξοι";
    Εαν ειχες γεννηθει σε ινδουιστικη χωρα, θα ελεγες τα ιδια; Ποτε θα ελεγες την "αληθεια", τοτε ή τωρα;
    Ο Μουσουλμανος υποστηριζει οτι η "αληθεια" περιεχεται αποκλειστικα στο Κορανιο.
    Ο Ινδουιστης στις Βεδες.
    Ο Χριστιανος στην Αγια Γραφη;
    Ποιος γνωριζει την "αληθεια"; Ποιος εχει "δικιο";

    Γιατι φανατιζεσαι. Αφου "εσωσες" τον εαυτον σου, γιατι επιμενεις να "σωσεις" και τους αλλους;

    Το τι πιστευει ή δεν πιστευει καποιος, ειναι αποκλειστικα και μονο δικη του υποθεση. Δεν
    αφορα κανεναν αλλον, παρα μονο τον ιδιο.

    Ειναι αλογη και χωρις περιεχομενο η ερωτηση: "Εσυ τι πιστευεις";
    Το τι εχουν οι αλλοι μεσα τους δεν μας αφορα, δεν μας πεφτει λογος. Πρεπει να το σεβομαστε.

    Κρατα την δικη σου "αληθεια" . Ακολουθησε τον δρομο σου. Ευχομαι να δικαιωθεις.

    .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΑΤΑΝΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ?ΓΙΑΤ ΔΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ,ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΣΑΤΑΝΙΑ ΔΑΙΜΟNΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΝ ΧΡΙΣΤΟ .ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ Κ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΊΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ.ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ.ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ.ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ,ΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΟΙ..ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΧΑΝ ΨΥΧΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ..ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΟΝΤΑ? ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΜΑΚΑΚΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΗΣΙΕΣ ΣΟΥ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ 10.18;
    ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;
    ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ. ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ.
    ΣΩΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ "ΧΑΘΟΥΝ".
    ΒΑΓΓΕΛΑ Ή ΕΛΣΑ Ή ΡΕΓΓΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφου εισαι τοσο πολιτισμενος κ υπερμαχος της ανεξιθρησκειας γιατι δεν προσβαλλεις τον ινδουιστη ή τον παγανιστη ή τον μουσουλμανο;; ειδικα αυτος θα σε σκοτωνε αν του εβριζες τη θρησκεια! Γιατι λυσσατε εσυ κι ομοιοι σου μονο με τον Χριστο;; μην υποτιμας τη νοημοσυνη μας!!! Μονο αυτη η θρησκεια σ ενοχλει! Δεν φανατιζομαι αλλα δεν μπορει κανεις απιστος να με κανει να αμφισβητησω πραγματα κ καταστασεις που εχω ζησει κ δει με τα ιδια μου τα ματια._ Μια ζωη ο Χριστος σας ενοχλει! Αλλα ειλικρινα ευχομαι ολοψυχα να καταλαβεις την αληθεια κ να σωθεις..Γιατι οχι μονο εγω αλλα ολοι οσοι πιστευουμε σ Αυτον, σιγουρα θα δικαιωθουμε. Ευχομαι οταν ερθει η ωρα να σε ελεησει ο Θεος που τοσο μισεις κ κυνηγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ;
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ; ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ; Η ΚΡΙΤΙΚΗ;
    ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ. ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
    ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΕΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ Ο ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
    ΑΡΑ ΟΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποια ειναι η μεταφυσικη τρομοκρατια δηλαδη; ποιον πηγα να τρομοκρατησω;.. Πιστευω με ολη μου τη καρδια στον Χριστο._ Οι υπολοιπες θρησκειες τρομοκρατουν! Δεν ειπα πως ολες οι θρησκειες ειναι σωστες! Ο Χριστος ειναι ο ενας κ αληθινος θεος! Κ επειδη ακριβως δεν φοβαμαι να υπερασπιστω τη πιστη μου, στο εχω πει τοσες φορες! εσυ απο τη μια μας λες να μιλαμε για την πιστη του ο καθενας αλλα εσυ κουβεντα για τη δικη σου γιατι θεωρειται προσωπικο δεδομενο..... αλλα λογια ν αγαπιομαστε! Ζητας σεβασμο αλλα δεν δειχνεις ουτε τον ελαχιστο! Τουλαχιστον βρθσε κ καμιαν αλλη θρησκεια για να μας ριξεις σταχτη στα ματια.... Γιατι μονα τα 'λαθη' του χριστιανισμου λυσσας να παρουσιαζεις! Εσυ μπορεις να θες να πιστευεις στον θεο ηλιο ή στη γατα της γειτονιας σου! δικαιωμα σου! αλλα στο ξαναλεω: την λυσσα σου ΜΟΝΟ με τον Χριστιανισμο κ την Ορθοδοξια, θα την καταλαβαινε κ ενα μικρο παιδακι! Απο δω κ περα μονο μια θα ειναι η απαντηση μου!Πισυευω στον ενα κ μοναδικο Θεο:τον Χριστο. Ευχομαι την ωρα εκεινη, να παραμερισει το μισος σου κ να σε συγχωρησει.
    Υ.Γ: αν ο Ινδουιστης κι ο μουσουλμανος εχουν ζησει τα θαυματα των Ορθοδοξων εμενα γραψε μου!.... Εμας τους ορθοδοξους χριστιανους εχε μας για χαζους δεν πειραζει! Κι εσυ που το παιζεις ανωτερος κ καλυτερος απο μας, μην βριζεις τους ανθρωπους που εχουν ζησει προσωπικα θαυματα ο καθενας ακομα κ με τα παιδια τους τα ιδια! Για σενα ειναι γυναικουλες; οι εκκλησιες μεσα μονο 'γυναικουλες'εχουν; Μην μιλας για πραγματα που δεν ξερεις! ΔΕΝ μπορεις να ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1.31 Εσυ μωρο βαπτιστηκες χριστιανος ορθοδοξος. Δεν εισαι πια; αρνηθηκες το βαπτισμα σου; αλλαξοπιστησες; γιατι τοσο μισος; ή μηπως οι γονεις σου σε μεγαλωσαν απιστο;...τρεχα γυρευε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιος τον ξερει φιλε 6.30... Καλα λενε πως δεν υπαρχει πιο τυφλος απο αυτον που αρνειται να δει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδιά κάνετε ένα πολύ σοβαρό λάθος πού κάνετε διάλογο μέ σαλεμένους ξένους πράκτορες. Αυτοί πληρώνωνται γιά νά κοροιδεύουν τήν Ορθόδοξη πίστη μας, κι εσείς τούς απαντάτε νά τούς ελεήσει ό Θεός. Αυτό τούς δαιμονίζει περισσότερο, μήν τούς αναφέρετε τίς λέξεις Χριστός, Παναγιά, Άγιος, παθαίνουν παράκρουση όπως οί εβραίοι. Μόνο μπινελίκια παίρνουν αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΟΙΑ ΕΛΣΑ Κ ΡΕΓΓΙΝΑ ΡΕ ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ ΦΑΝ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ,ΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΝ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Κ ΚΟΨΕ ΠΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ Κ ΓΙΝΕΣΑΙ ΝΤΕΦΙ..ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΕΣ ΛΕΤΕ ΕΧΕΤΕ ΜΙΣΟΣ ΣΑΤΑΝΑΚΊΑ Κ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ..ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΟΔΙΤΣΑ ΕΙΣΤΕ Κ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΦΑΦΛΑΤΑΔΕΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΊΣΤΕΣ..
    ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΝ ΕΧΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Κ ΤΝ ΕΙΔΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΤΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΝ ΧΡΙΣΤΟ Κ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΝ ΔΡΟΜΟ,ΤΑ ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ..ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΙ ΕΙΔΑΝ??ΤΙΠΟΤΑ..ΑΝ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΤΡΩΓΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΝ ΑΣΙΑ Κ ΑΣΕ ΤΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Κ ΤΝ ΠΛΑΤΩΝ Κ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΝ ΒΟΥΔΑ Κ ΤΝ ΜΑΟ.ΤΙ ΧΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΌΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΌ ΤΟΥΣ?ΑΝ ΚΟΙΤΑΓΑΜΕ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΌΤΕ ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΔΝ ΓΙΝΑΜΕ ΕΥΖΩΝΟΙ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ.ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΓΚΟΛΕΖΟΣ Κ ΔΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ,ΥΠΟΜΟΝΗ.! ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάλι έγραψες Βαγγέλα!!!!!!!! Σωστότατος!!!!!!!!!!!! Μ΄ άρεσε περισσότερο αυτό μέ τήν πράσινη κάρτα. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!Πολύ καλό!! Είδες θράσσος οί λαθροέποικοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ε,ΜΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΗΔΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΊΑ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑNΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΌΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ..
    ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή