Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η Κύπρος μετά από πολλά χρόνια αποκτά "μίνι ναυτικό" για την υπεράσπιση της ΑΟΖ


Στην αναβάθμιση της αμυντικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την απόκτηση πλωτών μέσων, προχωρεί η κυβέρνηση.

Στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής επιβεβαιώθηκε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Σημερινής». Στο πλαίσιο της συζήτησης του Προυπολογισμού Αμυντικής Θωράκισης ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε, χωρίς περιστροφές, την πολιτική απόφαση για αγορά πλωτών μέσων που θα ενισχύσουν τον έλεγχο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ωστόσο δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την αγορά καθότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί τελεσίδικα αν η αγορά θα γίνει μέσω διακρατικής συμφωνίας ή με διεθνείς προσφορές.

Αυτό που προκύπτει ως είδηση είναι ότι ενδιαφέρον για την προμήθεια επιδεικνύουν εκτός από το Ισραήλ και Ευρωπαικές χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Κύπρος είχε σχετική συμφωνία με το Ισραήλ η οποία δεν εγκρίθηκε από τη Βουλή το Δεκέμβριο του 2013.

Γεγονός που ίσως να περιορίζει τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να μην διαταραχθούν σχέσεις και ισορροπίες με τη γείτονα χώρα.

Άλλωστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προανήγγειλε υπογραφή σημαντικής συμφωνίας κατά την παρουσία του στην Ιερουσαλήμ στις 2 Δεκεμβρίου.

Η όποια συμφωνία υπάρξει αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο αφού στον Προϋπολογισμό υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι το οποίο αφορά στην ουσία την προκαταβολή για την έναρξη ισχύος της όποιας συμφωνίας.

Να επισημάνουμε ακόμη ότι στον Προυπολογισμό υπάρχει κονδύλι και για άλλη μια σημαντική ενίσχυση. Πρόκειται για απόκτηση εναέριου εξοπλισμού παρακολούθησης της ΑΟΖ, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη την αδυναμία επάνδρωσης του από τα Κυπριακά στρατεύματα.

Αυτό που απομένει είναι αυτά που αναφέρονται στο χαρτί να γίνουν πράξη κλείνοντας έτσι, στο μέτρο του δυνατού, τις τρύπες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

http://www.sigmalive.com/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου