Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Πλήρως αποτυχημένη η Αμερικανική στρατηγική κατά της ISIS σε Ιράκ – Συρία


Μεγάλες ήταν οι απώλειες τόσο στο Ιρακινό όσο και στο Συριακό μέτωπο της σύγκρουσης με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τις προηγούμενες ημέρες. Η ISIS καταδίωξε και κατέσφαξε εκατοντάδες μέλη φυλής Σουνιτών που πρόσκεινται υπέρ της Ιρακινής κυβέρνησης, ενώ παράλληλα η Jabhat al-Nusra, το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης al-Qaeda στη Συρία, ανάγκασε μία ομάδα «μετριοπαθών επαναστατών» που έχουν συμμαχήσει με τις Η.Π.Α. να παραδοθεί.
Αν και οι ήττες είναι απανωτές και σημαντικές, το Πεντάγωνο προσπαθεί να υποβαθμίσει τα προβλήματα, παρότι τα δύο πρόσφατα γεγονότα αποτελούν ξεκάθαρα τεράστιες ήττες για την αμερικανική στρατηγική σε έναν πόλεμο που κλιμακώνεται συνεχώς, με αρνητικότατη εξέλιξη. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή πλέον, και οι αμερικανοί αξιωματούχοι περιορίζονται σε «παιχνίδια με τις λέξεις» και αστήριχτα επιχειρήματα για να καθησυχάσουν.

χαρτησ-isis (1)
“Αν ενώσουν τις δυνάμεις τους με το μέτωπο της Nusra (σ.σ. pentapostagma.gr – Nusra Front), μιλάμε για μία οργάνωση που δεν είναι μετριοπαθής. Έτσι, και οι ίδιοι δεν είναι μετριοπαθείς”, επέμεινε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Steve Warren αναφορικά με το Συριακό Επαναστατικό Μέτωπο (SRF).

Όμως, το Συριακό Επαναστατικό Μέτωπο δεν ένωσε οικειοθελώς τις δυνάμεις του με την al-Nusra. Αντίθετα, υπέκυψαν και παραδόθηκαν άνευ όρων στην Jabhat al-Nusra, παραδίδοντας όλα τα όπλα Αμερικανικής παραγωγής και τον εξοπλισμό τους στην Nusra.

Αν και το Πεντάγωνο προσπαθεί να δημιουργήσει έναν «τεχνητό» διαχωρισμό, εντούτοις το Συριακό Επαναστατικό Μέτωπο διέθετε μεγάλα αποθέματα αμερικανικών όπλων, και η αμερικανική διακυβέρνηση αναφέρθηκε πολλές φορές σε αυτό ως μία από «τις μετριοπαθείς και ελεγχόμενες ομάδες».

Το πρόβλημα, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι όπως και πολλές από τις «ελεγχόμενες και μετριοπαθείς» ομάδες, δεν μπορούσαν να αγωνισθούν δίχως την εξάρτηση από τη Nusra – με την τελευταία να πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των συγκρούσεων. Όταν ο πόλεμος των ΗΠΑ στη Συρία ξεκίνησε το Συριακό Επαναστατικό Μέτωπο αναπόφευκτα και αμετάκλητα διαχωρίστηκε από την al-Nusra, με την τελευταία να καταλαμβάνει πλήρως το Επαναστατικό Μέτωπο, με την πραγματική (και σημαντική απώλεια) να είναι αυτή των αμερικανικών όπλων.

Το Πεντάγωνο εμφανίζεται έως τώρα ικανοποιημένο από το γεγονός ότι μπορεί να αντικρούει τις κριτικές των πολλών αποτυχιών του στο Ιράκ και τη Συρία, ισχυριζόμενο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν «ανοιχτό πόλεμο» και ότι είναι άδικο να υπάρξει κριτική για τις αποτυχίες σε ένα διάστημα μόλις τριών μηνών.

Όμως, τα οφέλη από την Αμερικανική παρέμβαση δεν φαίνονται στον ορίζοντα, ούτε και τα οφέλη της Δυτικής «εξόρμησης» κατά της ISIS.. Kαι οι φρικαλεότητες εν τω μεταξύ συνεχίζονται…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου