Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

US Army: Επιπλέον ΤΘ οχήματα μάχης στην (ανατολική) Ευρώπη


Οι δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη πρόκειται μέχρι τα τέλη του επόμενου χρόνου να ενισχυθούν με τουλάχιστον 100 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή τους αντιστράτηγου Frederick «Ben» Hodges.

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Hodges τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης θα αποτελέσουν προ-τοποθετημένο υλικό εντός κατάλληλων εγκαταστάσεων για τη συντήρηση και υποστήριξή τους που θα διατίθεται στις μονάδες του Στρατού των ΗΠΑ που περιοδικά αναπτύσσονται στην Ευρώπη για εκπαίδευση ή για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρίσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την κρίση στην Κριμαία και την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι ΗΠΑ άρχισαν την επιχείρηση «Atlantic Resolve», που αφορά στη συνεχή συνεκπαίδευση αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής. Όπως είναι αυτονόητο η επιχείρηση «Atlantic Resolve» αποσκοπεί στην έμπρακτη διαβεβαίωση των ανατολικών χωρών, μελών του NATO, ότι η Συμμαχία εγγυάται την ασφάλεια τους (άρθρο 5).

Μάλιστα, πρόσφατα ο αντιστράτηγος Hodges επισκέφθηκε πεδίο ασκήσεων στη Λιθουανία ώστε να διαπιστώσει αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση και αποθήκευση τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης. Στον προγραμματισμό του περιλαμβάνεται και η επιθεώρηση πιθανών θέσεων στην Εσθονία και την Πολωνία, ενώ ήδη έχουν εξεταστεί επιλογές στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Σήμερα, ο Στρατός των ΗΠΑ στην Ευρώπη διαθέτει μία μονάδα τεθωρακισμένων (σύνθετο τάγμα με ίλες και λόχους μηχανοκίνητου πεζικού, με τη δύναμη κάθε υπομονάδας να ανέρχεται σε περίπου 100 άτομα και 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, άρματα μάχης M1 Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley M2) στη Γερμανία και ο σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση δύο πρόσθετων σύνθετων ταγμάτων πιθανά στην Ανατολική Ευρώπη.

Κατά τον αντιστράτηγο Hodges στη Λιθουανία ή την Εσθονία ή τη Λετονία θα μπορούσε να εγκατασταθεί ένας λόχος (ίλη) που θα αποτελέσει το προκεχωρημένης ανάπτυξης κλιμάκιο του σύνθετου τάγματος. Όμως υφίσταται και το ενδεχόμενο της εγκατάστασης πλήρους τάγματος σε κεντρική θέση οπότε σε αυτή την περίπτωση θα αφορά 46 ή 48 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης συν τα οχήματα υποστήριξης.

Πάντως σε κάθε περίπτωση ο αντιστράτηγος Hodges θεωρεί ότι οι υπάρχουσες υποδομές στις ανατολικές χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ είναι επαρκείς και ότι οι όποιες επενδύσεις θα πρέπει να αφορούν τη βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και όχι αποθήκευσης και στρατοπεδείας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου