Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ 2010»!


Μία ακόμη… μαχαιριά στη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζοντας πως το ελληνικό χρέος έπρεπε να διαγραφεί το… 2010!
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να είχε επιμείνει αμέσως, από το καλοκαίρι του 2010, στη διακοπή από την Αθήνα της αποπληρωμής του παλιού χρέους και στη διαπραγμάτευση με όλους τους δανειστές μιας διαγραφής χρέους και μάλιστα άμεσα», τονίζει η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ, Σούζαν Σάντλερ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Την ώρα που η συγκυβέρνηση διαπραγματεύεται την παράταση του μνημονίου, διατυμπανίζοντας ευθαρσώς σε κάθε ευκαιρία πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να διώξει από στιγμή σε στιγμή την τροϊκανή «μπότα» περνώντας στη μεταμνημόνιο εποχή, η κα Σάντλερ προειδοποιεί ότι «κανείς θα πρέπει να φυλάγεται διαρκώς, καθώς το κλίμα στις αγορές μπορεί να αναστραφεί απότομα», επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στο ΔΝΤ ότι «υπέκυψε το 2010 σε πολιτικές πιέσεις και παρασύρθηκε σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, εγκαταλείποντας τους κανόνες του, τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πως οι προβλέψεις για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά αισιόδοξες».
«Τι νόημα έχει να εξοφλούνται οι μεγάλες τράπεζες και αντί αυτού να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι;», διερωτάται σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Σούζαν Σάντλερ, συμπληρώνοντας πως μια γρήγορη διαγραφή χρέους θα αποσαφήνιζε νωρίτερα την κατάσταση, ενώ η μακρά καθυστέρηση που υπήρξε «επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την άθλια οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και δεν μπόρεσε να εμποδιστεί η μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρώπης».
Η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ έχει μάλιστα, όπως τονίζει, μέχρι και σήμερα αμφιβολίες για το εάν η Αθήνα μπορέσει να σηκώσει μακροπρόθεσμα το υπέρογκο χρέος της, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο «η χώρα θα πρέπει να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα, και μάλιστα για πολλά χρόνια».
Και μπορεί, όπως προσθέτει, οι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό απέναντι στην Ελλάδα στο θέμα των επιτοκίων, ωστόσο, η κ. Σάντλερ πιστεύει ότι αυτό «δεν βοηθάει και πολύ, γιατί είναι αρκετά σαφές πως αυτά τα δάνεια δεν θα αποπληρωθούν πλήρως»…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου