Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Βερολίνο: «Καμία ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα» δ


Ψυχραιμία φαίνεται να επικρατεί στο Βερολίνο, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, στην Ελλάδα.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, στο Βερολίνο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Βιρτς δήλωσε πως το Βερολίνο κάθε άλλο παρά αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο.
«Φυσικά και παρακολουθούμε πολύ στενά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Θα πρέπει να καταλάβετε όμως ότι δεν μπορώ να σχολιάσω εσωτερικά ζητήματα, πόσο μάλλον που αυτά έλαβαν χώρα μόλις πριν από λίγο. Κατ´ oυσίαν όμως μιλάμε για ένα καθαρά ελληνικό εσωτερικό ζήτημα», δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς. Aνάλογη στάση τήρησε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Σοντούρι.

Oι χαμηλοί τόνοι που επέλεξε να τηρήσει το Βερολίνο για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα προκύπτει και από τις απαντήσεις που δίνονται σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι εκλογές στην Ελλάδα για την ευρωζώνη. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι η Γερμανία είναι μόνο ένα από τα κράτη μέλη. Οπότε, αν προκύψει κάποιο θέμα, πχ. με τα δανειοδοτικά πακέτα, τότε αυτό θα αφορά όλες τις χώρες του ευρώ.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του γερμανού υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε σήμερα σχετικά με τις ελληνικές εξελίξεις -επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση που είχε εκφράσει στην εφημερίδα BILD το Σαββατοκύριακο:
«Τρέφω μεγάλo σεβασμό στις προόδους που έχει κάνει η Ελλάδα από το 2009. Οι σκληρές μεταρρυθμίσεις αποφέρουν καρπούς και είναι χωρίς καμία εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία δίνοντάς της βοήθεια για να βοηθηθεί η ίδια. Εάν η Ελλάδα επιλέξει μια άλλη κατεύθυνση, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Η προκήρυξη εκλογών δεν αλλάζει τίποτα στις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την ελληνική κυβέρνηση. Κάθε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρεί τις συμβατικές συμφωνίες των προκατόχων της».

Από την άλλη, η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σε δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική σελίδα της, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον εκλογών - και CDU και SPD προειδοποιούν ήδη την μελλοντική κυβέρνηση εναντίον μιας ρήξης με την τρόικα. Η Linke (Αριστερά) και η AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) αντιθέτως χαίρονται για τις εξελίξεις στην Αθήνα - για διαφορετικούς λόγους», φιλοξενώντας, παράλληλα, δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων.
«Ο ελληνικός λαός έχει τώρα ο ίδιος την τύχη του στα χέρια του και θα αποφασίσει ανεξάρτητα για την μελλοντική πορεία της χώρας», δηλώνει ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΚΟ του SPD Κάρστεν Σνάιντερ.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU Ραλφ Μπρίνκχάους από την πλευρά του, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, κάνει λόγο για εξέλιξη «απίστευτα ενοχλητική» και προσθέτει: «Η Ελλάδα ήταν σε πολλούς τομείς σε καλό δρόμο. Τώρα θα χάσουμε - ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών - για άλλη μια φορά πολύ χρόνο για τα επόμενα βήματα μεταρρυθμίσεων». 

Πηγή: Deutsche Welle 
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου