Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Νέα επίθεση της Μπόκο Χαράμ με 15 νεκρούς


Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Μπόκο Χαράμ σε χωριό της Νιγηρίας  την Παρασκευή (23/01) σκοτώνοντας 15 αμάχους.
«Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο χωριό Καμπάρι, που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από το Μαϊντουγκούρι, γύρω στις 05:00 (07:00 ώρα Ελλάδας) το πρωί. Σκότωσαν 15 ανθρώπους και έβαλαν φωτιά σε όλη την κωμόπολη.
«Έπειτα από τις αποτυχημένες προσπάθειες να εισδύσουν στο Μαϊντουγκούρι μέσω της Κοντούγκα, οι τρομοκράτες ακολούθησαν έναν διαφορετικό δρόμο και επιτέθηκαν στο Καμπάρι», δήλωσε πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Μία γυναίκα μάρτυρας της επίθεσης, κατέφυγε στο Μαϊντουγκούρι και επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τέσσερα από τα παιδιά της περιλαμβάνονται στα θύματα.
«Σκότωσαν τέσσερα από τα μεγαλύτερα παιδιά μου όταν επιτέθηκαν στο χωριό την ώρα της πρωινής προσευχής» Τους πυροβόλησαν ενώ δεν είχαν κάνει τίποτα. Έπρεπε να φύγω από το χωριό με τα εγγόνια μου επειδή δεν είχαμε πλέον σπίτι.
Οι αντάρτες σκότωσαν επίσης τον αρχηγό του χωριού. Συνολικά, μέτρησα 15 πτώματα».
Το Μαϊντουγκούρι και τα περίχωρά του αποτελούν συχνά στόχο των επιθέσεων των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ από το 2009, όταν εξαπέλυσαν την αιματηρή επανάστασή τους, με σκοπό, όπως υποστηρίζουν, να δημιουργήσουν ένα χαλιφάτο στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου