Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η Βουλγαρία αποστέλλει 18 πυροβόλα 152-mm D-20 στο ιρακινό στρατό στον πόλεμο κατά του ISIS



H Βουλγαρία  στέλνει στο Ιράκ 18 ρυμουλκούμενα πυροβόλα 152-mm D-20,  ανακοινώσε το Υπουργείο του Ιράκ, σύμφωνα με το περιοδικό «Defence Weekly Jane’s και άρθρο του Jeremy Binnie « το Ιράκ παραλαμβάνει βουλγαρικά  D-20 πυροβόλα» στις 13 Ιανουαρίου του 2015.

Τον  Σεπτέμβριο του 2014, το βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απόφαση να δωρίσει από  τα αποθέματά του στην  κυβέρνηση του Ιράκ για την καταπολέμηση του  Χαλιφάτου,  όπλα και πυρομαχικά συνολικού εκτιμώμενου κόστους  5.960.000 λέβα (3.580.000 δολάρια). Πάντως τα πυροβόλα θα μεταφερθούν με μεταφορικά μέσα χωρών εταίρων , πιθανόν τις ΗΠΑ, λόγω αδυναμίας από βουλγαρικής πλευράς κάλυψης των εξόδων.

Συγκεκριμένα παρτίδα  εξοπλισμού από  1.800 πυροβόλα όπλα και πάνω από 6 εκατομμύρια φυσίγγια, παρελήφθη από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ . Σύμφωνα με την αίτηση της Βουλγαρίας, η μεταφορά των πυροβόλων ρωσικής κατασκευής θα πρέπει να γίνει «με τη βοήθεια των χωρών εταίρων» .

Όπως ανέφερε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του ο Νικόλα Μιλαντίνοφ, ο οπλισμός που εστάλη στο Ιράκ προέρχεται από αποθέματα που δεν χρειάζεται ο βουλγαρικός Στρατός.

Παρόλο που στη λακωνική ανακοίνωση του βουλγαρικού ΥΠΑΜ δεν δίνονται πρόσθετες λεπτομέρειες για το στρατιωτικό υλικό που ήδη έχει φτάσει στο Ιράκ, ειδικοί αναλυτές στη Σόφια αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αυτόματα τύπου ΑΚ 47 Καλάσνικοφ κ.λπ.

Υπενθυμίζουν, δε, πως με παρόμοια όπλα εφοδίαζε η αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας τον ιρακινό στρατό πριν από το 1990.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostgm.gr, η Βουλγαρία  στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων και στο Ιράκ. Η πολεμική βιομηχανία της χώρας σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του βουλγαρικού τύπου, εμπλέκεται με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία.

Μάλιστα o βούλγαρος εθνικιστής βουλευτής Σίντερωφ , κατήγγειλε τις αποστολές βουλγαρικών φορτηγών τα οποία είναι κατάφορτα με όπλα και για τους ουκρανούς . Από την άλλη πλευρά ο ιρακινός στρατός ο οποίος συντηρείται από τις ΗΠΑ, πασχίζει να προμηθευτεί υλικό για να επανδρώσει τις δυνάμεις του στον νυν υπέρ πάντων αγώνα κατά του ισλαμικού στρατού.

Τέλος τονίζουμε ότι παρά το αγαθό των προθέσεων σε τέτοιες περιπτώσεις η λαθρεμπορία όπλων και πυρομαχικών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας. Ειδικά σε περιόδους διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου