Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

29 Ιανουαρίου 1941: Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς, περνάει στην αιωνιότητα!

Ο Ιωάννης Μεταξάς (Ιθάκη, 12 Απριλίου 1871 - Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 1941) υπήρξε Ανώτατος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και στην συνέχεια πρωθυπουργός (1936-1941).

Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους και το 1917 εξορίστηκε στην Κορσική. Με την επιστροφή του ίδρυσε το κόμμα των Ελευθεροφρόνων, το οποίο κατάφερε πολλές φορές να εισέλθει στην Βουλή συγκεντρώνοντας όμως χαμηλά ποσοστά.

Το 1936, κατόπιν διαφόρων συγκυριών, διορίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδος, στην θέση του αποβιώσαντος Δεμερτζή και στην συνέχεια πρωτοστάτησε στην επιβολή του δικτατορικού "καθεστώτος της 4ης Αυγούστου", κυβερνώντας έως το θάνατό του το 1941.
 

Ιδρύει το 1936 την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΟΝ ή Ε.Ο.Ν.) η οποία διαλύθηκε τον Απρίλιο του 1941, τρεις μήνες μετά το θάνατό του, με την κατάρρευση του μετώπου από την Γερμανική εισβολή.
Σκοπός της οργάνωσης αναφέρεται: για την «επωφελή διάθεσιν του ελευθέρου από της εργασίας χρόνου των νέων, προς προαγωγήν της σωματικής και ψυχικής καταστάσεως αυτών, ανάπτυξιν του εθνικού φρονήματος και της πίστεως προς την θρησκείαν, δημιουργίαν πνεύματος συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης».Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε σαν σκοπό του μέσα από την οργάνωση αυτή να διαμορφώσει τους νέους σε πατριώτες αλλά και υποστηρικτές του καθεστώτος.

Έμεινε στην ιστορία για την αρνητική απάντηση που έδωσε στο Ιταλικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και για την ταχεία πολεμική προπαρασκευή της Ελλάδας, ενόψει του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα.

Εδώ, στις 3 το πρωί του 1940, ελέχθη το ΟΧΙ.
Στον καναπέ εκάθησε ο Ιωάννης Μεταξάς
και στην πολυθρόνα αριστερά ο Εμμανουέλε Γκράτσι.
Όταν τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα ζήτησε από τον Εθνικό Κυβερνήτη - Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά να αφήσει τον Ιταλικό στρατό να περάσει τα Ελληνικά σύνορα, λίγοι, ασφαλώς, θα περίμεναν ότι μετά από λίγους μήνες ο Ελληνικός Στρατός θα απελευθέρωνε τις σκλαβωμένες πόλεις της Βορείου Ηπείρου. Και όμως! Ο Ιωάννης Μεταξάς, όχι μόνο αρνήθηκε να συνθηκολογήσει μπροστά στην Ιταλία, αλλά είχε εγκαίρως προετοιμάσει την Ελλάδα, ηθικώς και υλικώς, γι αυτόν τον πόλεμο.









Στις 29 Ιανουαρίου 1941 κυκλοφόρησε η πένθιμη είδηση του θανάτου του Πατέρα της νίκης, του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννου Μεταξά, μια είδηση που συγκλόνισε και βύθισε στο πένθος ολόκληρο το Έθνος.

Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε, σε ηλικία 70 ετών, την 94η ημέρα του πολέμου, στην οικία του στην Κηφισιά, στις 6 τα χαράματα, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 1941, αφού την προηγουμένη κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων.


Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογεγραμμένο από 12 Έλληνες ιατρούς ήταν το εξής:

"Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως ενεφάνισε προ δέκα ημερών, ήτοι το προπαρελθόν Σάββατον, φλεγμονήν του φάρυγγος, ήτις κατέληξεν εις απόστημα παραμυγδαλικόν. Παρά την έγκαιρον διάνοιξίν του, ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν, παρουσίασεν εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς, ως γαστρορραγίαν και ουρίαν, και απέθανεν σήμερον, 6 π.μ.
Εν Αθήναις τη 29η Ιανουαρίου 1941"

Μετά από τόσες δεκαετίες ο φάκελος του θανάτου του Μεταξά δεν έχει ακόμα ανοίξει!

Από την εποχή που τελείωσε ο πόλεμος και οι σύμμαχοι ήσαν νικητές, οποιαδήποτε έρευνα πάνω στο θέμα αυτό θεωρείται επικίνδυνη...

Περίληψη του έργου που άφησε...

-Η δημιουργία του ΙΚΑ, η θέσπιση ιατρικής περιθάλψεως και δώρου εργασίας.

-Η καθιέρωση του οκταώρου και των υπερωριών.

-Η πρωτομαγιά ως αργία και εορτή των εργατών.

-Τα κατώτατα όρια μισθών, η ρύθμιση των αγροτικών χρεών, η θέσπιση υποχρεωτικής αδείας μετ' αποδοχών, ο εκσυγχρονισμός των Γεωργικών Συνεταιρισμών και της ποινικής δικονομίας.

-Η θέσπισις της υποχρεωτικής παιδείας.

-Ο νόμος περί υποχρεωτικής διαιτησίας και επίλυσης των εργατικών διαφορών.

-Ο εκσυγχρονισμός του Στρατού και του Ναυτικού.

-Η αθόρυβη και αποτελεσματική προετοιμασία των συνόρων σε μήκος πέραν των 200 χιλιομέτρων με οχυρωματικά έργα.

-Η «γραμμή Μεταξά», που αναφέρεται σε όλα τα στρατιωτικά συγγράμματα του κόσμου, στρατηγικό και κατασκευαστικό επίτευγμα αξιοθαύμαστο έως σήμερα για την τεχνική αρτιότητα αλλά και το σύντομο χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκε με τα ασήμαντα μέσα της εποχής εκείνης υπό άκρα μυστικότητα.


Πηγή

3 σχόλια:

  1. Καί μόνο πού ήταν ό ΗΓΕΤΗΣ τού ΟΧΙ καί είχε φροντίσει τήν αμυντική θωράκιση τής Ελλάδος γιατί ήξερε καλά τί ερχώταν, έμεινε στήν ιστορία. Ό Θεός νά τόν αναπαύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΑΣ ΡΕ ΓΥΦΤΟ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΗ. ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΟΧΥΡΑ
    ΡΟΥΠΕΛ. ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ. ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΧΙΤΛΕΡΟΔΟΥΛΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε στό διάολο χιτλερικό ναζιστόσπερμα πού θά παραποιήσεις τήν ιστορία μισελληνικό γουρούνι! Τά οχυρά Ρούπελ αρχιμασσωνάρα τού κερατά τά υπερασπίστηκαν ΗΡΩΕΣ πού εκτέλεσαν αρκετό ναζιστικό στρατό. Αμόρφωτο μισελληνικό ΕΚΤΡΩΜΑ! Βρωμογενίτσαρε πού θά μιλήσεις εσύ γιά Ελλάδα χωρίς ποτέ νά έχεις γράψει ένα θετικό σχόλιο σέ πατριωτικά θέματα καί αναφορά σέ ήρωες. Άντε γαμήσου ξεφτιλισμένο ναζιστόσπερμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή