Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ισραήλ: Επιπλέον παραγγελία 14 αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς Joint Strike Fighter (JSF) F-35A



Μια αντιπροσωπεία των στελεχών  του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ,  υπέγραψε συμβόλαιο αυτό το Σαββατοκύριακο, που αφορά την  οριστικοποίηση της αγοράς από το Ισραήλ, επιπλέον παρτίδας, απο 14  μαχητικά αεροσκάφη Joint Strike Fighter (JSF) F-35A. Η υπογραφή επετεύχθη  μετά από απόφαση της ισραηλινής υπουργικής στρατιωτικής επιτροπής προμηθειών, η οποία  ενέκρινε την διόρθωση της συμφωνίας του περασμένου Νοέμβριου, η οποία είχε μειώσει  τον αριθμό των υπό παραγγελία μαχητικών,  από τον αρχικό αριθμό που ζήτησε η ισραηλινή Αεροπορία , γράφει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα .jpost.com.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που επετεύχθη με την εταιρεία κατασκευής  του  μαχητικού JSF, και το Πεντάγωνο, τα 14 αεροσκάφη, θα παραδοθούν από την  εταιρεία Lockheed Martin, στην ισραηλινή  Πολεμική Αεροπορία σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, με την δυνατότητα επιλογής αγοράς , άλλων  17 μαχητικών του ιδίου τύπου, στο μέλλον.

Το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας, θα εξοπλιστεί τελικά με τουλάχιστον 50  μαχητικά αεροσκάφη F-35 , σχηματίζοντας δύο μοίρες από 25 αεροσκάφη η  καθεμία .

Τον Σεπτέμβριο του 2010, το Ισραήλ αγόρασε 19 μαχητικά  F-35, και μαζί με την τελευταία συμφωνία, ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών που θα προμηθευτεί το Ισραήλ , ανέρχεται σε 33, με μέσο κόστος τα 110 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος.

Η δεύτερη συμφωνία για την αγορά μαχητικών  F-35 κοστίζει  2.820.000.000 δολάρια, και περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση των ισραηλινών συστημάτων μάχης στο αμερικανικό αεροσκάφος .

Η συμφωνία πακέτο περιλαμβάνει επίσης την υλικοτεχνική υποστήριξη, την  εκπαίδευση του πληρώματος εδάφους, την προμήθεια ανταλλακτικών, και την συντήρηση σε ισραηλινό έδαφος .

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, ανακοίνωσε την δημιουργία εγκαταστάσεων συντήρησης, οι οποίες  θα συνεισφέρουν δεκάδες εκατομμύρια σέκελ στην τοπική αμυντική βιομηχανία.

Το Ισραήλ έχει κατά το παρελθόν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τους κολοσσούς,  Lockheed Martin και  Pratt and Whitney, αξίας  688 εκατομμυρίων δολαρίων, για την ενσωμάτωση της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας στην κατασκευή του F-35 και των συστημάτων του.

Ως αποτέλεσμα, η ισραηλινή Elbit Systems κέρδισε συμβόλαιο για την κατασκευή κράνους με ειδική οθόνη  για τους πιλότους του  F-35, ενώ η ετέρα εταιρεία Israel Aerospace Industries,  κατασκεύασε τα πτερύγια του αεροσκάφους σε γραμμή παραγωγής στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα και με παλαιότερο άρθρο μας στο pentapostagma.gr.

Ο Aharon Marmarosh, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα δύο πρώτα  μαχητικά F-35,  θα προσγειωθούν επί ισραηλινού εδάφους  στα τέλη του 2016,  ενώ τα  υπόλοιπα θα είναι έτοιμα έως  το 2021.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου