Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική άνοδος +7,98% λόγω... Κομισιόν


Με μία πραγματική εκτόξευση μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά(!), από τις 14.30 έως τις 14.50, ο Γενικός Δείκτης από το +2% που κινούνταν από την αρχή της συνεδρίασης έφτασε να ενισχύεται κατά +6%, με θεαματική αύξηση του τζίρου των συναλλαγών.

Τι συνέβη και επηρέασε την αγορά; Η πρόταση 4 σημείων της Κομισιόν για συμφωνία με την Ελλάδα, που διέρρευσε γύρω στις 14.15 και την οποία μάλιστα δημοσίευσαν μεγάλα και έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο. Βασικό σημείο της φερόμενης ως πρότασης της Κομισιόν είναι η παράταση του προγράμματος για τη χώρα μας κατά ένα εξάμηνο. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από την έναρξη της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο κινούνταν σταθερά ανοδικά, μετά τη προχθεσινή μεγάλη πτώση, αλλά στα επίπεδα λίγο πάνω ή λίγο κάτω του +2%, και με περιορισμένο όγκο συναλλαγών. Μετά τις 14.30, όμως, και τη διαρροή της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άρχισε να πηγαίνει... σφαίρα, με αποτέλεσμα στις 14.51 ο Δείκτης να «πετάει», ενισχυόμενος κατά +6,40%! Στις 16.05 σημείωνε άνοδο της τάξεως του 8,05%, με... οδηγούς τις τράπεζες και τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, και με ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο. 

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 826,31 μονάδες, με άνοδο +7,98% και τζίρο 139 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω αυτής της πρότασης της Κομισιόν, η οποία ουσιαστικά προδιαγράφει μια συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. Οι τράπεζες ενισχύθηκαν, όπως άλλωστε και η πλειονότητα των μετοχών του ταμπλό. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου