Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ντομπρόβσκις-Μοσκοβισί: Ικανοποίηση για τη λίστα της Ελλάδας με τις μεταρρυθμίσεις


Με θετική διάθεση έχουν υποδεχθεί οι θεσμοί τη λίστα με τις ελληνικές προτάσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την επιστολή των Βαλντίς Ντομπρόβσκις και Πιερ Μοσκοβισί.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, αντίστοιχα, με κοινή επιστολή τους προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρουν ότι είναι ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και το γεγονός ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

Η επιστολή αναφέρει:

«Οι υπηρεσίες της Κομισιόν έχουν εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που σας εστάλησαν χθες ως προέδρου του Eurogroup. Αυτού είχαν προηγηθεί οι εποικοδομητικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας μεταξύ των ελληνικών Αρχών, των εκπροσώπων της ΕΕ και άλλων οργάνων.

Κατά την άποψη της Κομισιόν, ο κατάλογος αυτός είναι αρκετά εκτενής, ώστε να είναι μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης, όπως προβλέπεται από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup. Eίμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μεταξύ άλλων μέσω των προσπαθειών για εκσυγχρονισμό των φορολογικών και δημόσιων διοικήσεων.

Η Επιτροπή επίσης σημειώνει τις δεσμεύσεις στον τομέα των στατιστικών και θεωρεί ζωτικής σημασίας ότι η θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και των ανώτερων διοικητικών στελεχών της πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση.

Περαιτέρω προδιαγραφές των μεταρρυθμίσεων σε αυτούς και άλλους βασικούς τομείς αναμένεται να δοθούν και να συμφωνηθούν πριν από το τέλος του Απριλίου, σύμφωνα με τη δήλωση του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας. Η Κομισιόν προσβλέπει στη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση.

Η Κομισιόν υπογραμμίζει την προθυμία της να συνεχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια σε βασικούς τομείς για να βοηθήσει στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, η Κομισιόν υπογραμμίζει τη σημασία της Ελλάδας να σεβαστεί πλήρως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015 για να απέχει από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς της στόχους, την οικονομική ανάκτηση ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τα θεσμικά όργανα.

Η αποφασιστικότητα και η γρήγορη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δεσμεύσεων θα είναι το κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης».

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί νά μάς εξηγήσει ένας φανατικός τσιπροσυριζοκαμμένος αυτοί οί ''θεσμοί'' τί φρούτο είναι? Επίσης μπορεί νά μάς εξηγήσει γιατί νοιώθουν τόση ικανοποίηση τά κοράκια τής εβραικής ένωσης Ε.Ε, από τήν συμφωνία πού υπέγραψαν οί ηγέτες τους? Καί τί είδους ''τεχνική βοήθεια'' θά μάς προσφέρουν τά κοράκια? Μήπως παρόμοια μέ εκείνη πού είχαν καταλάβει τά υπουργεία επί σαχλαμαρα καί έδιναν εντολή στούς δούλους τους? Αυτές οί ''υποχρεώσεις πού πρέπει νά σεβαστεί ή Ελληνική κυβέρνηση'', τί ακριβώς είναι? Μήπως τά ΜΝΗΜΟΝΙΑ? ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΤΕ! Πάμε γιά άλλους! Ποιοί έχουν σειρά τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή