Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΥΠΟΙΚ Γαλλίας σε επικριτές του: Πηγαίνετε στην Ελλάδα να καταλάβετε τί θα πει λιτότητα


Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σε δηλώσεις του, τονίζει ότι θεωρεί ότι η Γαλλία είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στην Ελλάδα και στους Ευρωπαίους εταίρους της και υπογραμμίζει την ανάγκη για οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. 

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο κ. Σαπέν δηλώνει  ότι «το Παρίσι θέλει να αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Αθήνα και την ευρωζώνη. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην έχει τίποτε αλλάξει στην Ελλάδα με τις τελευταίες εκλογές». Μάλιστα, επαναλαμβάνει την έκκληση του για οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσουν τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Τονίζοντας ότι όλοι στη νομισματική ένωση πρέπει να τηρούν τους κανόνες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δηλώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ορθώς συμφώνησαν στην τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης ώστε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να παρουσιάσει ένα βιώσιμο σχέδιο: «Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της εργάζονται σοβαρά για την εξεύρεση τρόπου ώστε να επιτραπεί στην Ελλάδα να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση». 

Απευθυνόμενος στους επικριτές της λιτότητας στη Γαλλία, ο Γάλλος υπουργός τούς καλεί να επισκεφθούν την Ελλάδα για να δουν την πραγματική σημασία της λέξης, διευκρινίζοντας ότι το Παρίσι δεν επιδιώκει την επιβολή λιτότητας, αλλά μάλλον τη δημοσιονομική ισορροπία. «Αυτό ισχύει για ολόκληρη την ευρωζώνη, Εάν θέλουμε επαρκή ανάπτυξη και πληθωρισμό σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τότε πρέπει να επιδιώξουμε την εφαρμογή μίας λιγότερο περιοριστικής οικονομικής πολιτικής» επισημαίνει.

Τέλος, ο κ. Σαπέν υπογράμμισε ότι «θέλουμε να περιορίσουμε τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, αλλά με ρυθμό προσαρμοσμένο στον αναπτυξιακό στόχο. Το απόλυτο κακό για την ευρωζώνη θα ήταν μία ανάπτυξη υπερβολικά χαμηλή την ώρα που ο πληθωρισμός είναι επίσης υπερβολικά χαμηλός». 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου