Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο Ρώσος Πρόεδρος εφαρμόζει εναντίον των ΗΠΑ το σχέδιο «Π»


Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η Μόσχα «απαιτεί» την αποχώρηση των αμερικανικών πυρηνικών πυραύλων από την Ευρώπη

Η Ρωσία αυξάνει  επικίνδυνα την ένταση   στο  ζήτημα των πυρηνικών πυραύλων  με  το ΝΑΤΟ, σήμερα  Τρίτη. Ειδικότερα πριν από λίγο έφτασε η είδηση σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία ζήτησε από τις  Ηνωμένες Πολιτείες την απόσυρση όλων των μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων από την Ευρώπη, αναφέρει η ιστοσελίδα upi.com.

Σε δεύτερο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι η  Μόσχα σήμερα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και για το ζήτημα της  αποστολής  αμυντικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων ( THAAD) στην Νότια Κορέα, λέγοντας ότι θα μπορούσε να απειλήσει την περιφερειακή ασφάλεια. Όλα αυτά πιθανόν  υποδηλώνουν  και  μετακινήσεις νατοϊκών συστημάτων εγγύς της ρωσικής επικράτειας, με πρώτη  επιλογή τα κράτη της Βαλτικής και την  Πολωνία.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Φινλανδική Πολεμική Αεροπορία και οι  ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει  κοινές στρατιωτικές σήμερα  Τρίτη κοντά στην πόλη Πόρι, στη δυτική ακτή της Φινλανδίας. Την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στις ασκήσεις και πολεμικά αεροσκάφη της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή ρωσικές ειδικές  δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (CVO), ( μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα )  πραγματοποιούσαν ασκήσεις με ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ την « απενεργοποίηση θέσεων χειρισμού τακτικών πυραύλων», καθώς και την καταστροφή  φαλάγγων «εχθρικών» δυνάμεων, ανακοίνωσε η δήλωσε CVO υπηρεσία Τύπου σήμερα Τρίτη.

Στην περιοχή  της  Σαμάρα ,  περισσότερα από 400 Ρώσοι Spetsnaz με  70 ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, πραγματοποιούσαν τις ασκήσεις αυτές. Υλοποίησαν σενάριο κατά το οποίο μία από τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων «προσγειώθηκε» στο πίσω μέρος του «εχθρού», αποκαλύπτοντας την  θέση της εχθρικής φάλαγγας, η οποία στην συνέχεια έγινε στόχος των ρωσικών όπλων. Άλλοι κομάντος απενεργοποίησαν το « εχθρικό κέντρο επικοινωνίας» με  έφοδο «μετά την εντολή» , κατάσχοντας πολύτιμες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων itar- TASS, από την   αμερικανική στρατιωτική βάση στην Εσθονία μεταστάθμευσαν σε φιλανδικά πολεμικά αεροδρόμια  αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη  F-16 Fighting Falcon,  F-18 Hornet, ενώ από την Σουηδία αναμένεται να συμμετάσχουν  πολεμικά αεροσκάφη JAS-39 Gripen.

Οι ασκήσεις θα περατωθούν την 1η Απριλίου, και κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αυτών των τριών χωρών,  θα χρησιμοποιηθεί ο  φινλανδικός και ο διεθνής εναέριος χώρος.

Στο ζήτημα της Νότιας Κορέας, η Ουάσινγκτον σύμφωνα με πληροφορίες  θέλει να αναπτύξει  πυραυλικό σύστημα, γνωστό ως THAAD, στην Νότια Κορέα ως αποτρεπτικό παράγοντα για τυχόν στρατιωτική πρόκληση από την Βόρεια Κορέα.

«Σε μια περιοχή όπου η κατάσταση είναι ήδη εξαιρετικά περίπλοκη από την άποψη  ασφαλείας , αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια άλλη ώθηση προς μια κούρσα εξοπλισμών στην βορειοανατολική Ασία με  την περαιτέρω εμπλοκή  των πυρηνικών θεμάτων στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε η ανακοίνωση  από την Μόσχα.

Η Κίνα έχει επίσης ήδη προειδοποιήσει ότι η εγκατάσταση του συστήματος θα μπορούσε να υπονομεύσει την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.

Αντιμέτωπη με την αυξανόμενη απομόνωση από την Δύση κατά τη διάρκεια της κρίσης Ουκρανία, η Ρωσία, προχώρησε σε ενίσχυση των δεσμών με την πρώην σύμμαχο της  από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου,  Βόρεια Κορέα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς  αναφερόμενος  σε σχόλια της ομολόγου του  Jen Psaki,   από  το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ,  σύμφωνα με τα οποία,  οι αμερικανικοί  πύραυλοι  στην Ευρώπη είναι υπό τον συνεχή έλεγχο των ΗΠΑ, ανέφερε ότι  πρόκειται για » στοιχεία που αποκρύπτονται »  .

Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη αμερικανικών  πυραύλων στις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης του 1968 για τα πυρηνικά όπλα μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Οι παρατηρήσεις του Lukashevich ήρθαν μετά από εντάσεις, σχετικά με τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία μετακίνησε  πυρηνικά όπλα στην Κριμαία, κάτι που εμφανίστηκε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και μετά  υπόδειξη ενός  Ρώσου διπλωμάτη, ο οποίος δήλωσε ότι  η συμμετοχή  δανέζικου πολεμικού πλοίου  με    ραντάρ,  στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ , θα μπορούσε να καταστήσει την  Δανία  στόχο για τους ρωσικούς πυραύλους.

«Αν συμβεί αυτό, τα δανέζικα  πολεμικά πλοία γίνονται αυτόματα στόχοι για τους Ρώσους πυρηνικούς πυραύλους», δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης Μιχαήλ Βανίν έγραψε στη δανική εφημερίδα Jyllands Posten την Κυριακή.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, όταν μιλάμε διαρκώς για κινήσεις, μετακινήσεις, δυνάμεων και της Ρωσίας αλλά και του ΝΑΤΟ, που προμηνύουν κλιμάκωση της κατάστασης. Η Μόσχα προχωρά ένα βήμα παρακάτω προχωρώντας σε «ολομέτωπη επίθεση» στο ΝΑΤΟ για τα πυρηνικά όπλα.


Η Ρωσία υπενθυμίζουμε ότι μετακίνησε σήμερα μία ακόμη μηχανοκίνητη ταξιαρχία στα σύνορα  με την Ουκρανία, ενώ  το ΝΑΤΟ μετακινεί  δυνάμεις στις χώρες της βαλτικής. Επίσης  οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα και μια δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman III, στην Καλιφόρνια σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη διότι καθώς διαφαίνεται η Ευρώπη θα αποτελέσει το πεδίο στο οποίο θα «ξεκαθαρίσουν» οι δύο αντίπαλοι συνασπισμοί τις διαφορές τους.   Την ίδια στιγμή αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα διασχίζει τρεις χώρες τη κεντρικής Ευρώπης στέλνοντας πολλαπλά μνήματα στην Μόσχα.

Στη Δύση, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας, «η αύξηση της δραστηριότητας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», έχει προκαλέσει  μια αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την εν λόγω  εκπαίδευση του στρατού και κυρίως το  δόγμα του, αλλά αυτό αποτελεί  μια εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας». Αυτό νομίζουμε ότι τα λέει όλα.

Το χειρότερο από όλα αυτήν την στιγμή,  είναι η ρητορική που χρησιμοποιείται μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων  και η οποία παραπέμπει στην εποχή του ψυχρού πολέμου.


[1]http://www.defensenews.com/story/defense/2015/03/24/russia-warns-us-against-sending-missile-defence-system-to-south-korea/7037067

[2]http://www.rg.ru/2015/03/24/ychenia-site-anons.html

[3]http://jpgazeta.ru/proshli-ucheniya-spetsnaza-tsvo-v-samarskoy-oblasti/

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου