Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ιράν: "Να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας στη Υεμένη"


Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελεγχθεί η κρίση στην Υεμένη, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA επικαλούμενο δηλώσεις του ιρανού υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ από την Λωζάννη της Ελβετίας, όπου βρίσκεται για τις διαπραγματεύσεις με τις διεθνείς δυνάμεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

"Οι υπό την Σαουδική Αραβία επιχειρήσεις θα πρέπει να τερματιστούν άμεσα και στρέφονται εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Υεμένης...Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τον έλεγχο της κρίσης στην Υεμένη", είπε ο Ζαρίφ.
Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε τον άμεσο τερματισμό όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

"Το Ιράν επιθυμεί τον άμεσο τερματισμό όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της Υεμένης και του λαού του", μετέδωσε από την πλευρά του το πρακτορείο Fars επικαλούμενο την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Μαρζιέχ Αφκχάμ.
"Οι στρατιωτικές ενέργειες στην Υεμένη, η οποία αντιμετωπίζει εγχώρια κρίση...θα περιπλέξουν περαιτέρω την κατάσταση...και θα πλήξουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης μέσω ειρηνικών τρόπων".

Η Αφκχάμ προειδοποίησε ότι η υπό την Σαουδική Αραβία "επίθεση είναι μία επικίνδυνη ενέργεια, η οποία παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις για τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας των κρατών".
"Θα οδηγήσει στην εξάπλωση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής", προειδοποίησε η ίδια, σύμφωνα με το Fars.

Ταυτόχρονα, μία σαουδαραβική πηγή που γνωρίζει αμυντικά θέματα δήλωσε σήμερα ότι για την αποκατάσταση της τάξης στη χώρα ενδεχομένως να απαιτείται χερσαία στρατιωτική επιχείρηση. "Δεν μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για την αποκατάσταση της νόμιμης κυβέρνησης ελέγχοντας τον εναέριο χώρο της Υεμένης...ενδεχομένως να χρειάζεται μία χερσαία επιχείρηση για την αποκατάσταση της τάξης", είπε η πηγή στο Ρόιτερς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου